23 iunie, 2015

ACCIDENT TERIBIL LA CALAFAT

Astazi in jurul orelor 15.00 in urma unui tragic accident de munca petrecut in zona fostelor sere din Calafat a decedat Duinea Madalin. Din datele pe care le avem, acesta a cazut de la o distanta de aproximativ 5m suferind leziuni incompatibile cu viata. In varsta de 39 de ani acesta era unul dintre cei mai de succes  oameni de afaceri din Calafat. Era cunoscut ca proprietarul magazinului de piese auto si a spalatoriei de pe str. C. Stere dar era de asemenea un important apicultor . O persoana extrem de activa acesta va lasa un gol imens in mijlocul familiei si prietenilor.

Scream & Shout din Calafat pe podium


Grupul de dans modern Scream & Shout a luat fiinta acum doi ani, având în componenta elevi ai Liceului Independenta Calafat cu varste cuprinse intre 16 și 18 ani. De un an, grupul cuprinde următoarea formula: Ciobanu Alexandru, Pascu Adela, Rudareanu Constantin, Ciobanu Andreea, Virtopeanu Andreea și Patru Stefania, șase tineri talentati care au demonstrat cu munca și talent ca totul este posibil. Coregraful grupului este tânărul talentat Ciobanu Alexandru, care la 17 ani a reușit împreuna cu colegii și prietenii lui sa ajungă pe podium la toate concursurile de acest gen la care au participat. Cu ceva timp în urma, Alexandru Ciobanu a activat în cadrul grupului de dans modern „Motion” de la Palatul Copiilor din Craiova. De curând, grupul calafetean Scream & Shout a obținut primul loc la Festivalul Național de muzica și dans „Batca” din Dragasani, la sectiunea dans contemporan. Festivalul concurs de la Dragasani de anul acesta a avut loc în perioada 6-7 iunie, adunand un numar de peste 76 de grupuri de dans din toată țara. Redactia ziarului Oltenia Sud saluta succesul acestor tineri talentati și spera ca, pe viitor, va avea ocazia sa aducă în atenția cititorilor alte reușite ale acestora.
 
preluare:www.olteniasud.ro

19 iunie, 2015

VIDEO- Festivitatea de premiere a elevilor Școlii CONSTANTIN GEROTA din Calafat



VIDEO



Joi, 18 iunie, începând cu ora 09.00 a avut loc festivitatea de premiere a elevilor Școlii „Constantin Gerota ” din Calafat. Școala de la piața, sau Scoala nr.2, este cea mai mare, având în jur de 700 de elevi, cu doua corpuri unde sunt amenajate clase de studiu și laboratoare. Deschiderea oficiala i-a revenit domnului Sorin Iofcea, directorul unității, care a reamintit ca școala și anul acesta a reușit sa mentina tradiția din anii trecuti, rămânând
locul unde performanta scolara este la ea acasă. Elevii au obținut în anul scolar 2014-2015 o serie de diplome la concursurile judetene, zonale și naționale pe diferite materii. Primarul Mircea Guta, prezent la manifestare , a salutat efortul cadrelor didactice, aratandu-si disponibilitatea de a face în continuare investitii în baza materiala a școlii, punctand totodata și rolul educatiei în rândul tinerilor și în formarea acestora pe viitor. Părintele Stefan Cotea a arătat cat de importanța este educația, atât civila dar mai ales religioasă, pentru crearea unor caractere unde moralitatea și echilibrul să fie mereu prezente. Din partea Detasamentului de Pompieri din Calafat si ISU a luat cuvantul domnul Marian Casapu care a felicitat care a avut o serie colaborari cu unitatea de invatamant pentru pregatirea elevilor in anumite situatii. După cuvântul invitatilor au fost strigati cei care au avut rezultate bune și foarte bune în anul scolar care abia s-a încheiat. Le dorim și noi succes și sa adune cât mai multe diplome.

PRELUARE:www.olteniasud.ro


17 iunie, 2015

PREOTII OLTENIEI DATI AFARA PE NEDREPT SE VOR CONSTITUI INTR-O ORGANIZATIE DE APARARE A FRATILOR LOR

In ultima perioada abuzurile Mitropolitului Irineu au depasit orice limita. Mai multi preoti au fost caterisiti sau suspendati pe baza unor dovezi sau din motive neintemeiate. Puterea excesiva a Mitropolitului Irineu al Olteniei, aflat sub influenta miriamica a facut ca din parinte si ierarh sa devina un tiran, un despot cu crucea la gat. Avem in speta in fata un inchizitor modern care distruge vieti si familii fara scrupule. Pe motive lumesti nejustificate canonic, preoti de valoare, cu o activitate deosibita sunt aruncati la gunoi ca niste
simple obiecte. Acest individ bolnav de putere si ascuns in spatele unui complet de judecata bisericesc pe care il manevreaza dupa bunul lui plac, arata ca totul ii este permis si ca nimeni si nimic nu-i sta in cale. Cei care simt acest lucru sunt palmasii, preotii de mir, care se zbat cu datorii si incearca sa supravietuiasca in aceasta jungla care din pacate a intrat si in biserica. In goana dupa bani, mitropolitul atotputernic a hotarat sa le ia si pamanturile bisericii donate de mosierii care au facut lacasele de cult si au inzestrat bisericile cu podoabe alse dar si cu cateva hectare de pamant pentru a ajuta pe cei  care care vor sluji comunitatea. Din datele existente, mitropolia urmeaza ca pe aceste terenuri sa deruleze proiecte europene de milioane de euro pentru a-si mari venituri fara insa a se vindeca de lacomie...de nesat. Nu stim ce fac cu milioanele de euro sau poate asa in taina cei calugariti cu brauri mov si cruci de aur or avea si ceva copii care asteapta de la tata o mostenire. 

Vom face va garantam tot posibilul sa aflam cat mai multe date, iar de saptamana viitoare vom incepe cu documente sa prezentam primele cazuri de abuz ale Mitropolitului Irinel Miriamus Dictatorius.
preluare: olteniaexploziv.blogspot.com

11 iunie, 2015

Detectivi Particulari Craiova - PRIMEDETECTIV

 CLIP VIDEO


Foarte multi se intreaba care este rolul detectivilor in Romania post-decembrista.Nu are nimic legatura cu filmele americane deoarece aceasta profesie este extrem de serioasa si cere multa responsabilitate. Reprezentantul cabinetului de detectivi PRIMEDETECTIV din Craiova a vorbit despre cat de serioasa este aceasta latura si obligatiile pe care un detectiv le are fata de client si de lege, dar mai ales confidentialitatea datelor. O lege care sa reglementeze aceasta calitate de detectiv particular este legea 329/2003 iar primul articol suna in felul urmator :

(1) Detectivul particular este persoana atestata in conditiile prezentei legi si care, fara sa aduca atingere dreptului la viata intima, familiala si privata ori altor drepturi si libertati fundamentale, la cererea persoanelor fizice sau juridice, desfasoara activitati specifice de investigare, referitoare la:
a) conduita si moralitatea publica a unei persoane;
b) date privind solvabilitatea ori seriozitatea unei persoane fizice sau juridice potentiala partenera intr-o afacere;
c) persoanele disparute de la domiciliu;
d) bunurile care fac obiectul unor litigii de natura civila sau penala instrainate in scopul prejudicierii intereselor unei parti in proces;
e) asigurarea protectiei impotriva scurgerii unor informatii din sfera vietii private sau a activitatii operatorilor economici care doresc sa pastreze confidentialitatea acestora.
(2) Activitatea detectivului particular nu poate fi contrara reglementarilor legale interne sau celor internationale la care Romania este parte, sigurantei nationale, ordinii publice ori bunelor moravuri.
(3) Informatiile obtinute in urma activitatilor desfasurate de detectivul particular sunt destinate exclusiv clientului acestuia, in conditiile prezentei legi. 


Cei care vor sa dobandeasca aceasta caliate de detectiv particular terbuie sa aiba un cazier curat , urmand ca apoi sa sustina un examen la Inspectoratul de Politie.

Obligatiile Detectivului conform legii 329/2003 sunt:

Art. 12
a) sa manifeste probitate si constiinciozitate profesionala, scopul activitatii sale fiind aflarea adevarului in cauza pentru care a fost angajat;
b) sa foloseasca metode si mijloace de investigare prin care sa nu aduca atingere normelor de drept ori drepturilor si libertatilor cetatenesti;
c) sa pastreze, chiar si dupa incetarea calitatii de detectiv particular, secretul profesional cu privire la actele, faptele, datele si imprejurarile despre care a luat cunostinta in timpul desfasurarii activitatii, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege;
d) sa nu uzeze de calitatea de detectiv particular decat in interesul serviciului. 


DATE DE CONTACT:

Adresa web: www.primedetectiv.blogspot.com

E-mail: investigatii.office@gmail.com

Tel: (+40) 764.390.487


 


09 iunie, 2015

Atentie Calafeteni!!! Apare Oltenia Sud TV – primul post TV cu sediul in Calafat

Dupa mai multe amanari , la sfarsitul acestei veri va incepe emisia Oltenia Sud TV , primul post TV regional cu sediul la Calafat . Viitorul post tv va avea in componenta personalul care sustine ziarele online : ziaruldecalafat.ro , olteniasud.ro , Actualitatea Calafeteana , reprezentantii locali ai ESTV dar si alte persoane care vor dori sa se implice in proiect . Postul va emite initial online urmand ca pana la sfarsitul anului sa emita si pe cablu in retelele RCS & RDS si AKTA . Postul TV va avea ca acoperire initiala partea de sud a judetului Dolj .

Patru sirieni care trecusera Dunarea cu barca au fost prinsi de politistii de frontiera doljeni

Poliţiştii de frontieră din Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj  au descoperit în cadrul unei acţiuni de cooperare desfăşurată cu poliţişti ai IPJ Dolj, 4 cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani care intenţionau să intre ilegal în România. Aceştia trecuseră Dunărea cu barca, cu ajutorul unui cetăţean bulgar.

În baza unor informaţii obţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, vineri, s-a declanşat o acţiune specifică de combatere a migraţiei ilegale în care au fost cooptate efective din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi şi din cadrul Posturilor de Poliţie Desa şi Poiana Mare.
Cu această ocazie au fost depistate şi reţinute cinci persoane care se aflau pe partea stângă a Dunării, în dreptul localităţii Desa, şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei cinci au fost conduşi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj pentru identificare. Astfel, s-a stabilit că este vorba despre patru persoane de origine afro-asiatică, precum şi cetăţeanul bulgar Ivanov A., în vârstă de 49 de ani, despre care ceilalţi patru au declarat că îi ajutase să ajungă pe malul românesc al Dunării, cu ajutorul unei bărci...

08 iunie, 2015

ATENTIE DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR!!!Caravana ORIFLAME ajunge Marti, 9 Iunie la Calafat in Centrul Civic...vii un rimel vechi si primesti unul nou!!!!

Caravana ORIFLAME va asteapta Marti, 9 Iunie la cortul instalat in Centrul Civic din Calafat intre orele 10:00 - 20:00 la Campania  ,,Gene din tara minunilor " !
,,Vino cu VECHIUL TAU RIMEL ,iar noi TI-L INLOCUIM GRATIS cu revolutionarul 5 IN 1 THE ONE WANDERLASH !"

Accident grav la Maglavit

O femeie de 53 de ani, din Sofia (Bulgaria), a fost rănită într-un grav accident de circulație petrecut ieri după-amiază pe raza comunei Maglavit. Șoferul unui Opel a intrat într-un TIR, din impact fiind proiectat în alt autoturism, cel în care femeia era pasageră. Polițiștii spun că accidentul s-a petrecut pe fondul neatenției.Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, ieri, în jurul orei 13.45, pe DN 56 A, în afara localităţii Hunia (Maglavit), s-a produs un accident în urma căruia o persoană a ajuns la spital pentru investigații medicale...

Prinși la furat de un jandarm aflat în timpul liber


Vineri după-amiază, în jurul orei 16.15, în zona Racheta, din cartierul Craioviţa Nouă, un subofiţer din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflat în timpul liber, a observat o persoană care striga că i-a fost furat portofelul, indicând către un bărbat şi o femeie însărcinată. Subofiţerul a intervenit, a oprit cele două persoane, le-a identificat, stabilind că este vorba despre P. Somna, în vârstă de 23 de ani, şi B. Remus, în vârstă de 31 de ani, ambii din Craiova. În urma discuţiilor purtate de jandarm cu cei doi suspecți, aceştia au recunoscut că au sustras din geanta unei tinere un portofel, în care se aflau mai multe acte şi suma de 125 lei. Femeia însărcinată a sustras portofelul după care l-a dat plasat bărbatului împreună cu care acţiona, amândoi încercând să părăsească zona. „Persoanele în cauză au fost conduse la Secţia 5 Poliţie pentru continuarea cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar jandarmul împreună cu poliţiştii au restituit părții vătămate bunurile”, au precizat reprezentanții GJMb Craiova.

preluare cvlpress.ro

Cetățean polonez înecat în lacul Hanul Doctorului din Craiova


Un bărbat de 55 de ani, cetățean polonez, s-a înecat, ieri, în lacul Hanul Doctorului din Craiova. Cel mai probabil acesta era la pescuit, însă este în desfășurare o anchetă a poliției pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care bărbatul și-a pierdut viața.

Pompierii și polițiștii craioveni au fost alertați, ieri-dimineață, în jurul orei 10.15, prin numărul de urgență 112, de un craiovean care a văzut pe malul lacului Hanul Doctorului o bicicletă și o undiță, însă în prin preajmă nu era nici o persoană. Echipaje de căutare și scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, dar și polițiști ai Secției 3 Craiova au ajuns la fața locului și, după aproximativ o oră de căutări, scafandrii au găsit în apa lacului trupul unui bărbat. A fost scos pe mal, însă medicii SMURD sosiți la fața locului n-au putut decât să constate decesul acestuia...

07 iunie, 2015

VIITORUL CALAFAT -Primul club de fotbal privat- o șansa pentru copiii și tinerii din Calafat



VIDEO




Anul trecut a fost infiintat, la initiativa domnului Claudiu Oncica, Clubul de Fotbal ,,Viitorul Calafat”. La 36 de ani, Claudiu a luat decizia de a se implica în descoperirea și promovarea tinerelor talente autohtone.

Fotbalistul Claudiu Oncica a activat la cluburi din Liga 1, vârful carierei sale fiind atins la Clubul Dinamo Bucuresti, unde a jucat pe postul de mijlocas- dreapta timp de cinci ani. Destinul a făcut ca, în urma unor accidentari, sa își încheie activitatea competitionala timpuriu. Reintors în orașul natal, a simțit ca poate sa continue activitatea sportiva în postura de antrenor pentru viitorii jucători profesionisti, fiind cunoscut faptul ca orașul nostru a aratat ca are potențial pentru aceasta ramura sportiva. În momentul de fata, în cadrul clubului activeaza trei grupe de copii cu varste cuprinse intre 5 și 14 ani. Rezultatele muncii lor de un an nu s-au lăsat asteptate. Astfel, la competitia amicala din 30 mai, organizata la Calafat, micii fotbalisti au castigat la doua categorii de vârsta în fata Școlii de fotbal ,,Flavius Stoican” din Severin. Din toamna acestui an, clubul va participa la competitii oficiale, fiind inscris în circuitul de fotbal adecvat categoriilor de vârsta mai sus amintite. Trebuie specificat faptul ca, așa cum spunea și antrenorul Oncica, nu performanța în sine este importanța, ci oportunitatea de a face mișcare, mai ales în aceasta era a Internetului cand copiii aleg, din păcate, un mod de viața sedentar.

Antrenamentele au loc pe baza sportiva a Colegiului Tehnic ,,Stefan Milcu” din Calafat, iar în perioada de iarna, în sala de sport a aceluiasi colegiu. Cei interesati se pot adresa direct coordonatorului acestui club la numărul de telefon 0762451974.

Redactia Oltenia Sud saluta aceasta initiativa și își dorește, ca pe viitor, sa aibă ocazia de a vedea cât mai mulți calafeteni legitimati la echipe de fotbal din Liga 1 a Romaniei.

                                          Material realizat de Cristian Rudareanu

05 iunie, 2015

VIN LA PRET DE WHISKEY IN MITROPOLIA OLTENIEI…fecioarele mitropopiei la datorie

Lacomia fara margini a depasit ultima limita sau ultima frontiera a bunului simt. In goana dupa bani, Irineu , stapanul celor 5 judete, Imparat al Sudului, a trecut de la rugaciune la adunat cu japca bani. Preotii, si asa ca vai de lume, saraciti de darile Inalt Prea Sfintitului Baron, au platit milioane bune pentru sfanta posirca insemnata ca vin curat si binecuvantat de Patriarhie. Mitropopia a bagat pe facturile preotilor vin in valoare de 150 de euro, sticla ridicandu-se la colosala suma de 35 de lei, fara TVA ai alte taxe. Va puteti imagina daca ar fi fost supusa circuitului comercial firesc cu toate taxele si impozitele aferente, cam la ce pret ar fi ajuns…poate peste 50 de lei, adica mai scumpa decat un scotch whisky. In timp ce preotii de rand se zbat cu datorii si cu intretinerea bisericilor, baronii mitropolitani cu brauri colorate si cinci randuri aurite de cruci la gat ca manelistii, se freaca de scaunele luxoase ale masinilor de zeci de mii de euro savurand bogatia si luxul facut din vorbe. Mai mult decat atat, preotii au fost obligati pana si painea pentru slujba Liturghiei sa fie luata tot de la ei. Pai da, ca painica aia facuta in test de bunicele noastre , nu mai este buna, ca parca pana acum am trait cu cea de la Mitropolie. Motivul invocat de ei a fost unul ce tine de sfintenie, adica acea prescura trebuie facuta de o persoana curata care sa tina post , sa se roage. Va dati seama cam cate fecioare lucreaza la sfanta banda pe unde vin prescurile pentru liturghie, cate fecioare si femei curate are Mitropolia, sigur in fruntea lor fiind Miriam, cea mai curata, stapana fecioarelor. Iar dupa ce termina cu mainile lor neatinse de spurcaciune de framantat coca, parca le vedem zburdand cu talpitele fragede in putinile mitropoliei ca sa striveasca bobul de strugure ce va ajunge in potirul bisericii…cata sfintenie… Doamne… Doamne!!!!..Cata ipocrizie si falsitate, dincolo de penibil, ceva de neinchipuit, parca am fi la emisiunea CASCADORII RASULUI, diferenta fiind aici ca din pacate unii sunt CASCADORII PLANSULUI…si nu putini.

preluare: www.ziaruldecalafat.ro

Drumurile comunale din Poiana Mare te conduc către service-uri auto si spalatorie



Statie autobuz
Lucrările din cadrul proiectului apa si canalizare la Poiana Mare au făcut ca drumurile comunale , mai ales în perioadele ploioase, sa devină aproape impracticabile. Lucrările sunt așa cum declarau unii cetateni parca făcute haotic, iar în urma jale...mizerii și maluri de pamant. Vara praf și toamna namol, însă nimic nu se face pana nu se strica. Ne punem însă întrebarea dacă după terminarea lucrarilor , străzile perpendiculare cu soseaua principala vor fi asfaltate, așa cu s-a promis. Ceva trebuie făcut, măcar provizoriu, ca după cum lucrează angajații firmei care executa acest proiect se pare ca lucarrile vor mai dura poate și la anul care vine. Fericiti sunt și vor fi patronii de spălătorii auto și service-uri. Mai mult, am înțeles ca vor fi din nefericire zone din Poiana Mare la care nu va ajunge țeava de canalizare și nici cea de apa. Speram ca sunt doar zvonuri și după incheierea lucrarilor toată lumea va fi mulțumită iar Primaria va trece la reamenajarea strazilor afectate de lucrări.
 preluare :www.olteniasud.ro

preluare :www.olteniasud.ro

04 iunie, 2015

Străzile groazei în Calafat... „locul unde se scrie istoria”


STRADA STEFAN CEL MARE
 
Chiar dacă suntem în secolul XXI, avem încă străzi unde istoria ne da duraeri de cap. Prima strada ar fi strada „Stefan cel Mare”, tronsonul cuprins intre Bulevardul Cobuz și calea ferata. O strada pe unde poți vedea și acum urmele domnitorului Stefan cel Mare, chiar dacă a domnit în Moldova. Aceasta strada a rămas fără canalizare, neasfaltata...ca acum 500 de ani. O strada serpuita cu drum de pământ bătut de rotile mașinilor și carutelor se zbate intre secolul XXI și secolul XV. Pe aceasta strada a Municipiului Calafat trăiesc calafeteni care iarna sau pe timp ploios au mari probleme nefiind siguri dacă sunt sau nu recunoscuti ca cetateni ai aceleiasi comunitati.

STRADA JIULUI

A doua strada istorica în sensul rău al cuvântului este strada Jiului, tronsonul cuprins intre Bulevardul Cobuz și calea ferata, o strada cu canalizare pana la jumătate, și cu un sens giratoriu natural format pe lângă placa de ciment lăsată ca o plăcinta în mijlocul drumului în jurul careia au crescut balarii. Și aici locuiesc calafeteni, locuitori ai municipalitatii care însă sunt rupti de civilizatie, sau le este impus contrar voinței lor acest mod de a-si duce existența. La prima vedere putem spune ca strada Jiului pare o fosta albie a Jiului...sau poate așa o fi fost cu ceva sute de ani și admninistratia locala și-a dorit sa pastreze vie istoria.

CONCLUZIE







Nu facem o filozofie pe aceasta tema însă nu este normal sa existe încă situații de acest gen într-un municipiu care se vrea european. Nu contează motivele tehnice sau de care ori fi ele deoarece acei oameni sunt cetateni ai aceleași comunități și merita să se bucure de aceleași drepturi și sa aibă utilitatile care țin de bunul simt și o viața decenta.


Facem un apel către Primărie și Consiliul Local Calafat ca după ce vor termina cu alte lucrări de infrumusetare sa treacă și sa asculte și nevoile urgente ale cetatenilor care trăiesc în Calafat, chiar dacă aceștia au casele pe ultima strada. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas sa schimbe ceva, sa repare ceea ce ar fi trebuit făcut înainte de a planta trandafiri și fantani arteziene, care nu sunt rele.

preluare: www.olteniasud.ro



03 iunie, 2015

VIDEO-Coada infernala la Vama din Calafat…peste 8 km

VIDEO




Incepand de ieri, tronsonul de drum dintre Calafat si Golenti a fost efectiv sufocat si chiar impracticabil din cauza tirurile care asteptau sa tranziteze vama de la intrarea pe celebrul pod dintre Calafat si Vidin. Motivul a fost buna functionare a sistemului electronic de monitorizare bulgaresc care s-a blocat si a paralizat traficul. Se pare ca si la ei proiectele mari sunt facute tot de jmeceherii care se aleg cu milioane de euro pentru sisteme ce ar trebui in mod normal la sumele platite sa functioneze impecabil. Nu ne mira acest lucru deoarece asa cum se cunoaste, Bulgaria poate fi numita din punct de vedere al dezvoltarii lumea a treia a Uniunii Europene. Este momentul sa ne mandrim si noi ca nu suntem chiar ultimii, insa ar fi fost ideal daca am fi fost ultimii in raport cu tarile dezvoltate decat la jumatate sau primii in comparatie cu cele sarace. Mentionam ca traficul s-a reluat urmand ca in maxim 48 de ore sa se intre in normalitate.

PRELUARE:ziarul Oltenia Sud