21 decembrie, 2012

Astronomii români resping ipoteza potrivit căreia Apocalipsa vine pe 21 decembrie 2012 și îndeamnă la calm.


 Oamenii de știință moldoveni spun că lumea se va sfârși abia peste 5 miliarde de ani, când se încheie și ciclul Soarelui. Pe măsură ce ne apropiem de „data fatidică”, apar tot mai multe voci care spun că predicțiile mayașilor au fost interpretate greșit. Cercetătorii astronomi de la Observatorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava sunt de părere că totul este o speculaţie și că, de fapt, în acea zi, va fi solstitițiul de iarnă, care duce noaptea cea mai lungă din an (15 ore) şi cea mai scurtă zi din an (9 ore) pentru emisfera nordică.
Sfârşitul lumii se va produce abia peste câteva miliarde de ani, susțin ei. „Unii spun că peste 5 miliarde, dar putem vorbi despre 5 miliarde şi jumătate de ani. Pentru că soarele, ca orice stea, are acelaşi ciclu din Univers, se naşte, trăieşte şi moare. Soarele s-a născut acum 5 miliarde de ani. Mai are de trăit încă 5 miliarde. Acum este la mijlocul ciclului”, a declarat universitarul Emil Turcu pentru evenimentul.ro.
După 21 decembrie se va produce, totuși, „o schimbare a timpului așa cum îl înțelegem noi”, recunosc astronomii. „Poate fi acesta un moment în care ştiinţa şi spiritualitatea să lucreze împreună pentru a găsi înţelesurile de care avem cu toţii nevoie pentru a merge mai departe. Comunităţile spirituale din întreaga lume privesc acest moment ca pe un salt important pe calea evoluţiei noastre. Nu avem repere confirmate ştiinţific care sa ne ghideze în acest demers spiritual, dar poate că ştiinţa are nevoie de o deschidere mai mare şi către ceea ce nu poate demonstra încă”, a adăugat astronomul Anca Tăutu.



Un comentariu: