03 decembrie, 2012

INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE CU PRIMARUL MUNICIPIULUI CALAFAT, DOMNUL MIRCEA GUŢĂ



Rep: Domnule Primar, este pentru prima dată când aţi acceptat un interviu, de ce acum?

Primar: Pentru că am ce să spun oamenilor din Calafat care mi-au dat votul în această vară. Am reuşit aprobarea şi finanţarea celui mai mare proiect- apă şi canalizare la Basarabi şi Golenţi. Ce înseamnă asta, adică pe înţelesul tuturor, am primit banii, avem ceva concret, nu ne mai rămâne decât să ne apucăm din primăvară de treabă.

Rep: Care ar fi o altă reuşită a dumneavoastră?

Primar: Al doilea mare proiect, la fel aprobat , este cel cu Parcul Industrial Calafat care va deveni de anul viitor realitate şi va crea peste 1000 de locuri de muncă, o gură mult aşteptată de oxigen, pentru o mie de familii. Am ţinut mult ca acest proiect care s-a demarat şi în alte localităţi din ţară, să poată fi adus şi în Calafat. Până la urmă poţi să-i promiţi omului orice, dar dacă nu-l ajuţi să trăiască mai bine înseamnă că nu ai făcut nimic.

Rep: Ce facem cu  Centrala Termică?

Primar: Dacă până acum mă temeam să aud întrebarea asta , de o lună de zile aştept să răspund la ea.

Rep: De ce?

Primar: Simplu, deoarece am concensionat pentru o firmă din Uniunea Europeană o suprafaţă de teren de câteva hectare în zona islazului , special pentru construirea unei centrale termice pe energii regenerabile care va reduce costul întreţinerii la jumătate. Nu este o gogoaşă sau eu ştiu aşa cum zic adversarii politici, o promisiune electorală. Este o realitate. Contractul urmează a fi semnat în scurt timp pentru noua centrală termică . Este o şansă pentru Calafat pe care sperăm să o valorificăm cât mai rapid, firma implicată în proiect având posibilitatea de a primi şi o finanţare pe fonduri europene deoarece se încadrează în parametrii ecologici actuali ceruţi de U.E.

Rep: Ce alt proiect important doriţi să derulaţi în viitorul apropiat?

Primar: Am în plan refacerea asociaţiilor de locatari care nemaiexistînd în Calafat, sau mă rog fiind inactive, au dus la pierderea unor bani. Dacă până în vara anului următor calafetenii care locuiesc la bloc îşi vor reactiva ascociaţiile de locatari, vom putea termoizola toate apartamentele pe fonduri europene cu cofinanţare din partea Primăriei Calafat. Noi avem bani pentru cofiinanţare, nu rămâne decât să reînfiinţăm vechile asociaţii pentru a primi finanţare de la guvern. Vă amintesc că sunt miliarde de euro necheltuite pe acest segment, fiind însă şi localităţi care şi-au păstrat asociaţiile de locatari iar în momentul de faţă beneficiază de aceste fonduri.

Rep: Ce ne puteţi spune despre prezent şi viitor, mai ales că sunteţi la început de nou mandat?

Primar: Pentru prezent vă pot spune că am primit  cu două săptămîni în urmă 11 miliarde de la guvern pentru Municipiul Calafat, aşteptând ca după 9 decembrie când USL-ul va veni pentru următorii 4 ani la guvernare să putem realiza ceea ce nu am reuşit în anii trecuţi . Aş vrea să spun tuturor cetăţenilor din Calafat, pe care îi socotesc prietenii mei, că avem o mare şansă, aceea de fi la guvernare. Le mulţumesc pentru încrederea acordată în iunie la alegerile locale, însă mai am o singură dorinţă sau cerere, aceea de a-i alege pe cei care au fost aproape de noi, pe Mihai Voicu  pentru camera deputaţilor şi pe Mario Ovidiu-Oprea pentru senat. Avem o şansă unică şi istorică, mai ales că domnul Mihai Voicu este unul din cei 15 miniştrii ai USL, cel care a facilitat realizarea proiectului de la Basarabi şi Golenţi (apă-canalizare), şi care ne va sprijini în continuare. Să spunem lucrurilor pe nume, dacă nu ai bani şi sprijin politic atunci totul se reduce cum spunem noi la o vorbăraie din care nu iese şi nu rămâne nimic în urmă. De aceea fac un apel către dumneavoatră, prietenii mei, ca măcar în al doisprezecelea ceas , pe 9 decembrie să scăpăm de cei care ne-au adus în pragul sărăciei şi al disperării.

18 comentarii:

  1. la PPDD e deranj mare pentru ca Gica Balaci si maiorul Dinu au luat bani frumosi de la Iancu iar ceilalti au ramas cu buza umflata

    RăspundețiȘtergere
  2. da sa iese lumea la vot sa nu-i lasam pe pdl-isti sa vina iar la putere cu toata ceata de hoti

    RăspundețiȘtergere
  3. adevaru ca daca nu iese USL suntem mancati facem foamea 4 ani care o mai trai , si mai ales pensionarii saraci vai de ei in ce hal i-a adus basescu cu Udrea si Boc acum AED.Lasa-ne PDL ca stie lumea cat ai furat dute ca deja aveti bani sa traiti voi cu neamurile 100 de ani ce mai vreti>>????????

    RăspundețiȘtergere
  4. ARD + PP-DD = aceasi jucarie cu hotie mana-n mana la ciordit.Da sa bazeaza ca lumea e proasta si nu stie cine e ARD si da cu stampila.Gata s-a dat desteptarea nu mai e asa prost romanu sa-l mintiti voi cu hotalaii aia Berceanu, Videanu, Boc, Elena Udrea, Cocos si Dan Diaconeswcu sluga umila a lui Basescu.,Dupa alegeri faca alianta sa puna mana pe putere ca e de furat vin fonduri europene grase si trebuie iar sa treaca pe la Udrea si Cocos. Sictir hotilor

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti se lauda ca fac traiul mai bun pentru calafeteni, dar nimeni pana acum nu a facut nimic concret ! Cand vor fi locuri de munca pentru populatie, atunci putem spune ca vom duce o viata cat de cat decenta ! Pana atunci tot asa de greu va fi pentru fiecare dintre noi fiindca nu avem bani în buzunar,vrem fapte nu vorbe , de 23 de ani suntem satui de promisiuni si nu mai credem nimic !

    RăspundețiȘtergere
  6. ARD=PPDD=PDL= aceeasi mizerie

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa vedeti ce-isi ia Ninel de la Iancu,omor de omor ca ia mincat banii degeaba,ia promis ca o sa cistige mandatul dar vai de el

    RăspundețiȘtergere
  8. Gigi Netoiu ,accident cu victima decedata aseara cind venea de la Calafat de la spectacolul cu P.P.DD

    RăspundețiȘtergere
  9. EU VOTEZ MIHAI VOICU!!!DE CE? PENTRU CA ESTE OM CU CARACTER, PENTRU CA IN VIITORUL MANDAT ACEST OM VA FI MINISTRU, PENTRU CA DIN CEI 17 MINISTRII CARE II ARE GUVERNUL UNUL VA FI MIHAI VOICU, PENTRU CA ACEST OM CE PROMITE SI FACE, PENTRU CA SUNT FERM CONVINS CA NE VA FI MAI BINE SI CA ACEST OM VA ADUCE BANI IN COLEGIUL CARE IL VA VOTA. V O T A T I M I H A I V O I C U PENTRU UN VIITOR MAI BUN!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. anu asta merg la vot sa scap de clica chiorului Basescu si de curvostinele lui umflate cu milioane de euro

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu cu ai maei vom vota Voicu pentru ca avem perspectiva,cu hapciupalaticii ailalti ne ducem in haos ! Duminica iesim la vot sa-l terminam pe chiompaliul !

    RăspundețiȘtergere
  12. Observ ca toti comenteaza dar nimeni nu se semneaza. Poate ca ARD=PPDD=USL si sunt toti "nepotriviti"; insa trebuie sa fie cineva la conducere. Cel mai bine este sa studiati ce are fiecare de oferit, alegeti ceea ce este dupa parerea voastra cea mai buna "oferta" si mergeti la vot. Ca dupa ce va trece votul sunt convins 100% ca apar oameni nemultumiti ca a iesit cutarica , dar ei nici macar nu au fost la vot ! FIECARE VOT CONTEAZA !

    Nu le urez bafta nici ARD-ului, nici PPDD-ului, nici USL-ului... ci Romaniei si Calafatului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Observ ca toti comenteaza dar nimeni nu se semneaza. Poate ca ARD=PPDD=USL si sunt toti "nepotriviti"; insa trebuie sa fie cineva la conducere. Cel mai bine este sa studiati ce are fiecare de oferit, alegeti ceea ce este dupa parerea voastra cea mai buna "oferta" si mergeti la vot. Ca dupa ce va trece votul sunt convins 100% ca apar oameni nemultumiti ca a iesit cutarica , dar ei nici macar nu au fost la vot ! FIECARE VOT CONTEAZA !

    Nu le urez bafta nici ARD-ului, nici PPDD-ului, nici USL-ului... ci Romaniei si Calafatului.

    RăspundețiȘtergere
  14. conteaza votu da si cui il dam conteaza FOARTE MULT .BAFTA! CALAFAT SI ROMANIA SA SCAPI DE HOTI

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe Iancu nu-l votez ca a fost la PDL si acum a trecut la alti hoti la PP-DD, asta a sechestrat oameni, e penal rau de tot iar aia Schult o criminala a inundat Rastu sa-si salveze crescatoria de peste de sturioni ca de aici i se mai spune si doamna Sturion.Mare javra si hotomana mai rau ca Elena Udrea iar Iancu mai ca Cocos.O ceata mare de hoti adunata la ARD-PDL si PP-DD.Daca vreti votati-i si pe urma mai vorbim

    RăspundețiȘtergere
  16. Costel Iancu, tigan, ex-secretar de stat PDL, omul lui Berceanu: trafic de carne vie, sclavie, rapiri, sechestrari de persoane, umiliri inimaginabile, arme: cercetat in LIBERTATE.
    Gigi Becali, roman, fost refugiat si fiu de fosti detinuti politici anticomunisti, care isi face dreptate singur in fata clanurilor tiganesti aflate mana in mana cu mafia din MAI: INCHIS.
    Romani, solidari, azi la tribunal!

    "După ce mi-a aplicat multiple lovituri şi m-a lăsat jos, Iancu Constantin a mers la autoturismul său şi a adus mai multe lanţuri şi lacăte cu care m-a legat, atât de gât, cât şi de un gard. M-a dezbrăcat în pielea goală şi a adus o bucată de carton pe care m-a obligat să scriu câteva cuvinte cu privire la faptul ca aş fi o zdreanţă şi am greşit faţă de el. După ce am fost legat cu lanţul şi dezbrăcat în pielea goală, Iancu Constantin a urinat pe mine, a încercat să mă … şi chiar…….Precizez faptul că eu am fost legat în spatele imobilului în care locuisem, de gardul acelui imobil şi am fost ţinut în lanţ şi în poziţia umilitoare pe care am expus-o anterior o perioadă de mai multe zile, fiind ţinut dezbrăcat, pe timp de ploaie si vânt"
    Victima politicianului PDL garantat de ministrul Radu Berceanu

    ADEVARUL: Imagini şocante de la percheziţiile din toamna lui 2006 făcute de procurori la domiciliul lui Costel Iancu, la Padea, judeţul Dolj. De aici au fost ridicate mai multe bunuri, printre care şi fotografii, scrisori şi arme.
    Împotriva lui Iancu sunt depuse mai multe plângeri din partea unor persoane pe care le-ar fi ameninţat şi terorizat. Sunt trei cazuri diferite care demonstrează cruzimea cu care actionau aceştia. Niţu Constantin este una dintre victime. El a declarat procurorilor că Iancu l-a dus în Austria pentru a-l ajuta. La dosar sunt depuse fotografii, ridicate de anchetatori de la domiciliul lui Iancu, în care apare Niţu Constantin dezbrăcat şi legat cu un lanţ de gât. Niţu a declarat procurorilor că a fost obligat de Iancu să ţină în mână o hârtie pe care scrisese: “SÎNT O ZDREANŢĂ. NU FACEŢI CA MINE. AM FACUT O GREŞEALĂ CU DON COSTEL”.Procurorii DIICOT au făcut un rezumat de 50 de pagini cu acuzaţiile aduse lui Costel Iancu şi complicilor săi. Din dosar reiese că Iancu ar fi ordonat, în toamna lui 2006 şi răpirea omului de afaceri Andrei Alexandru şi a soţiei acestuia, cu scopul de a-i ceda acţiunile la o firmă. ''Domnul Iancu a fost primul care m-a tras din maşină când am oprit, m-a blocat şi din faţă şi din spate. A desfăcut portiera, m-a tras de umărul stâng, m-a suit în Touareg, m-au dus la sediul firmei lui Baltac, m-au sechestrat, m-au pus să semnez şi au adus notar pentru semnarea acţiunilor'',

    RăspundețiȘtergere
  17. Toti candidatii sunt acelasi aluat.

    RăspundețiȘtergere