11 aprilie, 2013

Suspecţi de tentativă de terorism ridicaţi din Craiova



Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări faţă de membrii unei grupări infracţionale, cetăţeni români şi libanezi,   aceştia fiind suspectaţi de tentativă de acte de terorism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat miercuri nu mai puţin de şase percheziţii domiciliare  în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării şi la sediul unei societăţi comerciale controlate de către aceştia, în vederea identificării de mijloace de probă.

Comerţ cu arme şi muniţie

Potrivit anchetatorilor, capul grupării este Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, acesta din urmă fiind suspectat că a efectuat demersuri în vederea  procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria. În sarcina membrilor grupării se mai reţine că au racolat şi transportat pe teritoriul României cetăţeni de origine libaneză, sub pretextul efectuării de studii universitare, în scopul transportării ulterioare a acestora, în mod ilegal, pe teritoriul Germaniei.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul  IPJ Dolj – SPIR, rămânând de văzut câţi dintre membrii grupări vor fi reţinuţi în acest caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu