04 mai, 2013

Ansamblul “Rozele Calafatului” şi Primarul Municipiului Calafat, domnul Mircea Guţă, au luat parte pe data de 1 mai la Zilele Comunei Brădeşti.

A cincea ediţie a „Zilelor comunei Brădeşti” se poate spune că a fost o reuşită.  Pe 1 mai, aproximativ şase mii de oameni s-au adunat să asculte muzică de calitate, să mănânce un grătar, viţel sau berbecuţ la proţap şi să socializeze. Sărbătoarea a avut toate ingredientele necesare, iar organizarea a fost impecabilă. Lume prezentă pe stadionul din Brădeşti a fost şi pe 2 mai. Oamenii nu au plecat până nu au văzut focul de artificii pregătit de autorităţile locale. Trăgând o linie, primarul Ionel Răcăreanu se declară mulţumit şi, odată cu el, şi brădeştenii. 

Fiind singura sărbătoare organizată în această perioadă în partea de nord a judeţului Dolj, majoritatea oamenilor au profitat de zilele libere şi au mers cu mic, cu mare, la „Zilele comunei Brădeşti”. Aproximativ şase mii de oameni au fost prezenţi în prima zi. Pentru că pe 1 mai primarul comunei Brădeşti, Ionel Răcăreanu, nu a avut timp să îşi sărbătorească ziua de naştere, acesta a petrecut pe 2 mai, alături de foarte mulţi prieteni, printre ei numărându-se deputaţii Ionuţ Stroe şi Petre Petrescu, primarii Mircea Guţă de la Calafat şi Florian Şerban de la Predeşti, directori de instituţii, trezorierul PSD Dolj, Alin Golumbeanu, şi Marian Irinei, consilierul ministrului pentru Relaţii cu Parlamentul.

Lara şi Alex Velea vedetele evenimentului

Prima zi a fost încheiată de o artistă de pop, Lara, iar în a doua seară ultimul care a urcat pe scenă a fost Alex Velea. Dar pe parcursul celor două zile pe scenă au urcat mai mulţi solişti de muzică populară, aşa cum au promis organizatorii: Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Niculina Stoican, Sanda Argint, Nelu Biţînă, Cornel Cojocaru, Marcela Fota, Fam. Tapotă Lătăreţu, Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”, Valentin Sanfira etc. Ansamblul “Rozele Calafatului” condus de doamna Marinela Carauleanu a fost primit pe scena de la Brădeşti cu aplauze după ce a susţinut un program artistic extraordinar. Acest anasamblu rămâne pentru zona Calafatului un punct de referinţă în ceea ce priveşte promovarea şi conservarea dansului şi cântecului oltenesc.Toate apariţiile sunt pregătite minuţios cu sprijinul binecunoscutului coregraf, Ionel Garoafă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu