13 februarie, 2015

Poliţistul prins cu şpaga-n gură şi colegul său fac puşcărie!

Cei doi poliţişti de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj care luau şpagă pentru a introduce telefoane mobile şi alte obiecte interzise în spatele gratiilor, pentru deţinuţi, au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită. Curtea de Apel Craiova le-a redus, ieri, pedepsele celor doi inculpaţi la 2, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare. Cei doi agenţi au fost prinşi în octombrie 2013 primind 250 de euro de la prietena unui deţinut, iar unul dintre ei a încercat să scape înghiţind partea sa din şpagă.
Judecătorii Curţii de Apel Craiova au soluţionat, ieri, apelurile declarat de agenţii Vasile Bogdan Stîrlea, de 30 de ani, şi Gheorghe Daniel Bulat, de 27 de ani, de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj, împotriva sentinţei Tribunalului Dolj prin care au fost condamnaţi, anul trecut, la 3 ani şi 2 luni închisoare, respectiv 4 ani închisoare pentru luare de mită. Curtea de Apel a admis apelurile celor doi, a desfiinţat în parte sentinţa pronunţată pe fond şi le-a redus pedepsele. Astfel, Vasile Bogdan Stîrlea a primit 2 ani de închisoare, iar Gheorghe Daniel Bulat, 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Ţinând seama că hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, cei doi agenţi vor părăsi rândurile poliţiştilor doljeni.

Denunţaţi de un arestat

Reamintim că, potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, la sfârşitul lunii septembrie 2013, un tânăr din Dăbuleni, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, le-a declarat procurorilor, la audiere, că agenţi de la arestul IPJ Dolj...


, în schimbul unor sume de bani, introduc telefoane pentru deţinuţi. Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au discutat cu arestatul, care a formulat un denunţ verbal şi şi-a manifestat disponibilitatea de a ajuta la lămurirea cauzei. Tocmai „la fix”, pentru că, pe 4 octombrie, agentul Bulat, cunoscut în rândul deţinuţilor drept „Daniel”, l-a întrebat „dacă are pe cineva afară” şi că o să mai discute. Pe 8 octombrie, „Daniel” i-a spus că dacă vrea şi el telefon, să-i indice o persoană de încredere pe care să o sune şi să stabilească detaliile. Deţinutul le-a dat numărul prietenei sale, „Codruţa”. Înţelegerea a fost ca poliţistul să primească 250 de euro şi un telefon mobil de la fată.
Pe 9 octombrie, tânăra s-a prezentat la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj, a discutat cu prietenul ei, şi, după ce a ieşit, s-a dus direct la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, unde a formulat denunţ scris. În baza denunţului, ofiţerii anticorupţie, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi beneficiind de sprijinul tehnic şi operativ al S.R.I. Dolj, au pus la cale operaţiunea de prindere în flagrant a agenţilor. Pe 9 octombrie 2013, seara, fata s-a întâlnit cu Vasile Bogdan Stîrlea, i-a dat banii şi telefonul, dar când şi-a făcut apariţia echipa operativă, Stîrlea a declarat că telefonul urma să fie introdus în arest de colegul său, Bulat, care urma să încaseze şi partea mai mare din şpagă, respectiv 150 euro.
Bulat a înghiţit şpaga
Anchetatorii au mers după Stîrlea, acasă la Bulat. Cel din urmă a ieşit afară, cei doi au stat de vorbă în maşina lui Stîrlea, stabilind detaliile „afacerii”, Bulat explicându-i cum procedează ca să introducă telefonul în arest şi să îl dea beneficiarului fără să fie prins, apoi a primit de la colegul său telefonul şi cei 150 de euro pe care îi aştepta. Echipa de anchetă şi-a făcut apariţia, Bulat a luat-o la fugă până la etajul IV al blocului D8, fiind imobilizat în momentul în care încerca să urce în podul imobilului. Acolo apucase să arunce şi punga în care era telefonul mobil. Anchetatorii l-au căutat însă de bani, nu i-au găsit şi abia când au ajuns la parterul blocului, anchetatorii au sesizat că Gheorghe Daniel Bulat, care refuzase să vorbească, mestecă ceva. I-au deschis gura forţat şi au găsit bancnotele făcute ghem şi mestecate, agentul intenţionând să le înghită. Pe 29 octombrie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care cei doi erau trimişi în judecată în stare de arest preventiv, fiind eliberaţi pe 24 ianuarie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu