02 mai, 2015

JUVELNICUL CU RANDUIELI la Basarabi - Foto si Video

VIDEO




Asociatia APLOMB, coordonata de Dan Vana, realizeaza o serie de simpozioane cu teme pescaresti în perioada 2014-2015.

Festivalul „Juvelnicul cu rânduieli” este o actiune a proiectului european „Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării”. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007-2013, în cadrul Măsurii 2, cu principal obiectiv „Sprijinirea infrastructurii şi a serviciilor legate de turism, în beneficiul micilor comunităţi pescăreşti”, precum şi „Promovarea ecoturismului”.



Astăzi, 02.05.2015,începând cu ora 11.00, a avut loc la Căminul Cultural din Basarabi un simpozion pe aceasta tema și o expozitie de pictura și figurine confectionate din lut, având ca tema pestele. Copiii care au realizat lucrările au scos în evidenta mai multe specii de pesti. Cei prezenti au fost încântați de atmosfera plăcuta, de culorile vii și bucuria celor mici. Prezentarea expozitiei a fost făcută de doamna Letitia Sterian, artist plastic, care a puncatat importanța constientizarii simbolului pe care îl are pestele, frumusetea și varietatea acestuia care da culoare și viața apelor.

                               FOTO                                        




 








IMPORTANT: DUMINICA, 3 MAI, LA BASARABI VA AVEA LOC INCEPAND CU ORA 12.00 UN CONCURS CULINAR CU DEGUSTARE, CIORBA SI PREPARATE DIN PESTE.












2 comentarii:

  1. Felicitari aplicantului/beneficiar APLOMB, neobositului Danut Vana si apreciere sincera pentru modul in care reuseste sa capaciteze membrii comunitatii, locuitori relevanti, cu preocupari diverse!

    I. Dumitrescu

    RăspundețiȘtergere
  2. ADMINISTRATORE TU NU AI NICIO PICTURA? SAU LE-AI VANDUT PRIN VEST?

    RăspundețiȘtergere