07 iunie, 2015

VIITORUL CALAFAT -Primul club de fotbal privat- o șansa pentru copiii și tinerii din Calafat



VIDEO




Anul trecut a fost infiintat, la initiativa domnului Claudiu Oncica, Clubul de Fotbal ,,Viitorul Calafat”. La 36 de ani, Claudiu a luat decizia de a se implica în descoperirea și promovarea tinerelor talente autohtone.

Fotbalistul Claudiu Oncica a activat la cluburi din Liga 1, vârful carierei sale fiind atins la Clubul Dinamo Bucuresti, unde a jucat pe postul de mijlocas- dreapta timp de cinci ani. Destinul a făcut ca, în urma unor accidentari, sa își încheie activitatea competitionala timpuriu. Reintors în orașul natal, a simțit ca poate sa continue activitatea sportiva în postura de antrenor pentru viitorii jucători profesionisti, fiind cunoscut faptul ca orașul nostru a aratat ca are potențial pentru aceasta ramura sportiva. În momentul de fata, în cadrul clubului activeaza trei grupe de copii cu varste cuprinse intre 5 și 14 ani. Rezultatele muncii lor de un an nu s-au lăsat asteptate. Astfel, la competitia amicala din 30 mai, organizata la Calafat, micii fotbalisti au castigat la doua categorii de vârsta în fata Școlii de fotbal ,,Flavius Stoican” din Severin. Din toamna acestui an, clubul va participa la competitii oficiale, fiind inscris în circuitul de fotbal adecvat categoriilor de vârsta mai sus amintite. Trebuie specificat faptul ca, așa cum spunea și antrenorul Oncica, nu performanța în sine este importanța, ci oportunitatea de a face mișcare, mai ales în aceasta era a Internetului cand copiii aleg, din păcate, un mod de viața sedentar.

Antrenamentele au loc pe baza sportiva a Colegiului Tehnic ,,Stefan Milcu” din Calafat, iar în perioada de iarna, în sala de sport a aceluiasi colegiu. Cei interesati se pot adresa direct coordonatorului acestui club la numărul de telefon 0762451974.

Redactia Oltenia Sud saluta aceasta initiativa și își dorește, ca pe viitor, sa aibă ocazia de a vedea cât mai mulți calafeteni legitimati la echipe de fotbal din Liga 1 a Romaniei.

                                          Material realizat de Cristian Rudareanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu