09 ianuarie, 2016

Calafeteanca suspectata de crima ramane in arest

Femeia de 64 de ani, din Calafat, suspectată că şi-a omorât soţul în bătaie, la începutul lunii octombrie, rămâne în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Dolj i-a prelungit arestarea preventivă cu încă 30 de zile. Hotărârea a rămas definitivă după ce Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia.
Judecătorii Tribunalului Dolj au admis, luni, 4 ianuarie a.c., propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive a Vasilicăi Vîrban, femeia de 64 de ani din Calafat suspectată că şi-a omorât soţul în bătaie: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 234 şi urm. C.p.p.: Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatei VÎRBAN VASILICA pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6.01.2016 şi până la data de 4.02.2016 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 4.01.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Femeia a contestat hotărârea, însă n-a avut succes, Curtea de Apel Craiova respingându-i, joi, contestaţia, astfel că decizia Tribunalului a rămas definitivă.

Reamintim că femeia a fost reţinută pentru 24 de ore pe 7 octombrie 2015, în jurul orei 6.00, fiind suspectată că şi-a omorât bărbatul în bătaie. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în noaptea de luni spre marţi, Vasilica Vîrban a solicitat o ambulanţă la domiciliul său din municipiul Calafat, susţinând că soţul său, Mihai Sergiu Vărban, de 69 de ani, s-a întors bătut de la cârciumă. Medicii l-au găsit mort când au ajuns şi bătut rău, stabilindu-se că avea multiple fracturi costale şi un traumatism de coloană vertebrală. Anchetatorii au luat-o la întrebări pe soţia bărbatului, care a susţinut sus şi tare că acesta s-a întors bătut acasă, însă potrivit anchetatorilor, leziunile suferite de bărbat nu îi permiteau acestuia să se deplaseze, astfel că a ajuns după gratii pentru omor.

preluare: Cuvantul Libertatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu