11 septembrie, 2016

Calafatul are nevoie de locuri de munca si investitii


Este capitolul cel mai sensibil care se resimte in toata Oltenia, mai ales in zona Dunarii, unde locurile de munca sunt foarte putine si prost platite. Cetatenii Calafatului isi doresc un oras curat, sigur si prosper. Nu este de ajuns ca parcurile si trotuarele sa arate bine daca nu dispui de un potential financiar care sa-ti permita un trai decent. Fara locuri de munca, orasele Dunarii imbatranesc de la an la an, iar cei tineri imediat dupa terminarea facultatii sau a liceului aleg sa mearga in Occident pentru a-si asigura un venit care sa le permita o existenta decenta. Este in acelasi timp destul de greu ca o administratie locala sa creeze locuri de munca, insa poate oferi o serie de facilitati viitorilor investitori si mai ales celor cu afaceri locale. Trebuie incurajati micii producatori, comerciantii autohtoni, dar si cei care vin din afara pentru a dezvolta o afacere in Calafat. Poate in viitorul apropiat si aceasta reabilitare a drumului Calafat-Craiova poate fi inca o gura de oxigen si o poarta catre marii investitori. Ramane sa vedem strategia pe care administratia locala a mun. Calafat o va avea pentru urmatorii 4 ani dar si oportunitatile create pentru a stimula dezvoltarea unor investitii care sa produca locuri de munca, fiind singura modalitate care poate genera o crestere economica ce va fi resimtita in buzunarul calafeteanului fiind in acelasi timp si o sursa reala de venit pentru bugetul local. 

                                                                  

                                                             Cristian Rudareanu

2 comentarii:

  1. cred ca Luci va lua in considerare aceste lucruri ca stie pe propria experiente sa nu ai un venit ,sa nu ai de lucru.Cind sa desfintat la bailestimulti au ramas fara locuri de munca si dupa cum il cunosc cred ca va face ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa,ca idee,ar trebui urmati pasii prevazuti de lege:primarul sa prezinte consiliului local(dupa o prealabila punere in discutie publica),proiectul strategiei de dezvoltare economica,sociala si de mediu ; primarul si consiliul local sa puna in discutie publica si sa adopte Planul de amenajare a teritoriului zonal(care se actualizeaza la cel mult 10 ani);actualizarea PUG-ului la cel mult 5-10 ani intrucat sunt zone neincluse in intravilan,dar care prezinta mare interes pentru investitori,cu participarea populatiei in cadrul activitatilor de amenajare a teritoriului si de urbanism ; a se insista pe langa consiliul judetean pentru a include in Planul de amenajare a teritoriului judeten,zona riverana Dunarii ,Calafat-Maglavit-Cetate,cu finantare de la bugetul local al judetului; crearea uneia sau a mai multor Asociatii de dezvoltare intercomunitara(cu participarea Consiliului judetean si a municipiului Craiova,care ar asigura reusita proiectului) ,in scopul realizarii in comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional,care sa fie finantate anual din bugetul de stat si prevazute in cadrul bugetului ministerului Administratiei si Internelor.

    RăspundețiȘtergere