25 ianuarie, 2011

Mitropolitul Bartolomeu Anania, internat la Viena, a cerut să fie adus acasă

Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, se va întoarce la Cluj-Napoca, după ce a stat internat timp de zece zile la Clinica AKH din Viena, fără ca medicii austrieci să îl mai supună intervenţiei chirurgicale pe inimă. Potrivit unor surse apropiate înaltului prelat, starea sa de sănătate este destul de gravă.

Profesorul Mihai Lucan a declarat că starea de sănătate a mitropolitului Bartolomeu Anania este critică. "Eu cred că cuvăntul critic este adecvat ţn catalogarea stării de sănătate a mitropolitului Bartolomeu", a spus profesoruil Mihai Lucan, şeful Instititului de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

Surse medicale susţin că IPS Bartolomeu Anania nu mai poate vorbi încă din ziua de duminică, fapt ce confirmă gravitatea bolii de care acesta suferă, stenoză de venă aortă.

În timpul drumului de la Viena şi la Cluj, IPS Bartolomeu va fi intubat şi în stare de inconştienţă deoarece bolnavii cu insuficienţă pulmonară nu suportă transportul cu avionul.

"Boala de care suferă IPS Bartolomeu Anania

este legată de o afecţiune pulmonară şi cardiacă foarte gravă şi în modul în care a evoluat boala nu mai poate fi vorba despre un gest medical miraculos. Afecţiunea este tratată în spitale de trei ani şi jumătate. Intenţia pentru care l-am trimis la Viena a fost să se confirme diagnosticul şi eventual să se găsească o soluţie. Din păcate nu s-a putut", a spus profesorul Mihai Lucan.

"Dorinţa IPS Bartolomeu este de a se întoarce la Cluj. Nu mai vrea să rămână la Viena", a spus un preot din cadrul Mitropoliei Clujului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu