12 martie, 2011

CALAFATUL VA AVEA ECHIPĂ DE FOTBAL ÎN DIVIZIA C. DISCUŢIA PE ACEASTĂ TEMĂ RĂMÂNE TOTUŞI DESCHISĂ


Pe 11 martie, Consiliul Local Calafat a luat în discuţie în şedinţă extraordinară situaţia echipei de fotbal Dunărea Calafat. Din raportul prezentat de Primărie, reiese că 80% din capitalul deţinut de Consiliul Local Drobeta Turnu Severin la S.C. Fotbal Club Drobeta va fi preluat de Consiliul Local al Primăriei Calafat. Această decizie face ca numele şi locul în divizia C ale echipei de la Severin să fie transferate la Calafat, păstrându-se până la sfârşitul campionatului, urmând ca în sezonul următor să se revină la titulatura de „Dunărea Calafa”.


Şedinţa a debutat cu nemulţumirea domnului consilier Petre Trăistaru care a sancţionat absenţa şefului de buget. După părerea dânsului trebuia să fie prezent pentru a aduce şi unele lămuriri de ordin financiar în această problemă.

Preluând numele echipei de la Severin, a apărut o situaţie delicată, deoarece pe lângă noua echipă Calafatul mai avea sau încă mai are şi echipele de fotbal de la Basarabi şi de la Ciupercenii Vechi.


S-au luat în discuţie diferite variante.


Am înţeles totuşi că la noua echipă a Calafatului ,Fotbal Club Drobeta din divizia C, vor activa cei mai buni jucători ai Dunării Calafat, iar la Dunărea Calafat rezerevele şi o parte din tineret, luându-se în discuţie şi păstrarea echipei de la Ciupercenii Vechi. De fapt doar forma juridică a fost schimbată ca Municipiul Calafat să poată avea echipă în Divizia C. Formula găsită cu Severinul a redus cheltuielile şi eforturile de a promova actuala echipă a Calafatului din divizia D în divizia C. Chiar dacă apare sub un alt nume acesta nu este un impediment, metoda fiind practicată şi de alte cluburi din ţară, dar mai ales acolo unde echipele ţin de Consiliile Locale, iar bugetele, aşa cum se ştie, sunt de la an la an mai reduse.


Viceprimarul Doru Mituleţu a propus ca echipele de la Basarabi şi Ciupercenii Vechi să fie desfiinţate, iar actuala echipă Dunărea Calafat să-şi joace meciurile pe stadionul de la Ciuperceni.

Consilierii prezenţi au fost de acord că este imposibil ca un oraş cum este Calafatul şi cu bugetul actual să susţină patru echipe de fotbal ( S.C.Drobeta, Dunărea Calafat, Basarabi şi Ciupercenii Vechi), motiv pentru care s-a luat decizia ca divizionara C a Drobetei să devină echipa oficială a Calafatului, mai ales că pentru fiecare meci plata arbitrilor ca şi toate celelalte cheltuieli care se impun pentru Liga a III-a ajung la 2500 lei.


Primarul Mircea Guţă a spus că nu este în domeniu, cerând ca Viceprimarul să se ocupe de tot ceea ce ţine de cheltuieli, organizare etc.


Menţionăm aici că noua echipă a Calafatului, aşa cum au afirmat consilierii, nu va solicita în plus bugetul local, deoarece suma prevăzută pentru acest capitol pe anul 2011 va rămâne aceeaşi. Anumite probleme de ordin tehnic sau organizatoric au rămas dechise pentru a fi găsite cele mai bune soluţii. Nefiind luată încă o hotărâre finală cu celelalte două echipe, Ciupercenii Vechi şi Basarabi, lucrurile rămân încă pe tapet. Problema este totuşi una delicată, de aceea consilierii au hotărât să nu ia o decizie pripită, aşteptându-se încă variante care să mulţumească iubitorii acestui sport fără însă a neglija şi efortul financiar pe care bugetul local trebuie să-l facă.

23 de comentarii:

  1. Sa vedem ca din patru sa nu ramanem fara nici una

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa aia de la Basarabi nu o tine Adelica, baga acu in ea ca vine campania electorala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bani mancati de Guta si Usurelu...

    RăspundețiȘtergere
  4. oligofreni care habar nu au ce inseamna sport arunca cu miliarde in stanga si dreapta. astia sunt bani aruncati la fel ca aia pe varul cloros sau roti de pubele.
    poate spune cineva si cat a fost scorul in meciul de vineri ca vad ca zearestii astia au alte griji decat informarea cititorilor.
    sa vedeti articole elogioase cand o sa castige prima oara.bineinteles ca vor cumpara si victoria aia ca atat stiu din sport: cumpara loc,cumpara meciuri,cumpara opinii.macar de le-ar cumpara cu banii lor nu cu ai nostri.
    petre traistaru nu a dat in viata lui un leu din banii lui pentru sport(desi ar avea bani sa tina echipa in divizia A) dar e foarte larg cu banii orasului si ne spune ca trebuie sa ne gandim bine daca sa tinem 4 echipe sau doar 3.
    daca era vorba de banii lui se gandea imediat si incheia: mars la munca nu mai stati cu mana intinsa.

    RăspundețiȘtergere
  5. in timpul campionatului mondial in coreea de sud se dadeau meciurile numai daca batea coreea sau pierdea japonia.asa fac si ziaristii astia ai aliantei socialiste ne spun scorul numai daca le convine rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce smecherie ieftina pe Traistaru,vezi domne el e foarte atent cu banii orasului si ar fi vrut sa fie si seful de buget prezent. Ii spunem noi (daca dansul uita) bugetul nu se suplimenteaza , cum frumos ne instiinteaza domnul preot , insa se pune intrebarea : daca nu se cumpara loc in divizia C cum se cheltuia aceeasi suma cu echipa de divizie cu doua trepte mai jos ? Cand au votat bugetul de 3 miliarde la fotbal pe 3 angajati si echipa in divizie cu Pescarusul Rahova a fost prezent seful de buget?
    Numai minciunile au ramas de Petrica si Milica si pumpilica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai nesimtitilor ati mancat bataie cu 2-0 de la Poplaca de padure !!
    Usurelu urmeaza sa faca fata unui audit comandat de PDL

    RăspundețiȘtergere
  8. In echipa Calafatului , pardon a Severinului joaca doar betivani si barbugii .

    RăspundețiȘtergere
  9. Adelica a distrus echipa Calafatului cu hotiile lui

    RăspundețiȘtergere
  10. Jucatori de sa fac de ras, niste betivani si pokeristi, cica sportivii, putorile Calafatului care mananca o caruta de bani, miliarde degeaba ca mai bine pune Primaria un televiyor in centru cu canal de fotbal si e mult mai bine decat sa-i vedem pe aia cum dau pe langa minge.

    RăspundețiȘtergere
  11. Au luat bataie astia in D acu trei zile da in divizia C. O sa ne bata totti din divizia c si tot in D la Dobitoci o sa ajungem.

    RăspundețiȘtergere
  12. Diviziile de fotbal in Romania

    A = Analfabeti
    B = Boi
    C = Carnati
    D = Dobotoci - aici suntem si noi deocamdata

    Asta e alfabetul analfabetilor, ca fotbalistii astia doar patru litere stiu iar clase au ca trenul Doua da la FF.

    RăspundețiȘtergere
  13. Usurelu ne usureaza de niste miliarde.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu mai pot sa cada ca echipa era pe locul 3, putea promova. daca pierd toate meciurile si nu cad. da macar o sa vanda si ei niste meciuri ca la asta se pricep, la vandut si cumparat de meciuri.
    sa vedeti ce aprig o sa fie domnul emil popa in campanie si cum o sa deplanga banii aruncati degeaba. acum tace si ridica mana.

    RăspundețiȘtergere
  15. Io zic sa cumparati si U Craiova de la Mititelu ca nu mai are bani. Ii mai dati si aluia niste zeci de miliarde si parandaratu lu guta si popa tot atat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce ba PDL-istilor nici echipa de fotbal nu mai vreti, voi care ati facut cu Adelica jmecherii cu pacura de a cazut Termo.taceti din gura hotilor care sunteti voi, maimutele Calafatului care barfiti pe la Pitzaru in bar . shleahta de pungasi si nenorocitzi.

    RăspundețiȘtergere
  17. termo a furat o guta cu vartopeanu si cu carmen ciuica.Poate o sa va spun mai multe altadata.

    RăspundețiȘtergere
  18. A înebunit părintele RUDĂ REA NU?
    Ne ia cu stiri de iarmaroc, păi unde este sfintia ta lupta cu neregulile?
    Gata, te-aau cumpărat?
    Măcar merită pretul?
    Sau te-ai vândut si tu pe câtiva arginti...
    Păcat, când ai pornit cruciada chiar te cream demn
    Dar popa, tot popă cu mâna de luat este...

    RăspundețiȘtergere
  19. auzi ba sa joace la ciuperceni echipa calafatului

    RăspundețiȘtergere
  20. .Prometeu-Duna rea calafat 2-0 . -> AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA

    RăspundețiȘtergere
  21. Art. incendiar pe Adevarul de Calafat !!!!!

    Art. incendiar pe Adevarul de Calafat !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. F.C.CĂCATA-DROBEDUNĂREA-fără număr.........
    antrenor-uşu-relu-retardat total alături de o grămadă de panarame papă milioane de pomană că aşa vrea muşchii lui roşcovanul.băi traistă nu te mai deranjează că se cheltuiesc banii aiurea?s-au acum sunteţi în alianţă?javră bătrînă ce eşti.vine ea scadenţa şi pentru tine!!!puţină răbdare!!

    RăspundețiȘtergere