08 martie, 2011

Proiect de succes în Calafat. Bază de tratament medico-balnear la Hotelul Panoramic din Calafat.




Astăzi, 8 martie, începând cu ora 12.00, în prezenţa a peste o sută de medici şi invitaţi din Calafat şi din localităţile apropiate, s-a deschis oficial prima bază de tratament medico-balnear din Calafat. Este un proiect îndrăzneţ care la prima vedere pare neobişnuit pentru această zonă. Prezentarea făcută de specialiştii invitaţi la deschidere ca şi aparatura medicală existentă în sălile de tratament de la Hotelul Panoramic vin să întărească ideea că pe viitor Calafatul va putea fi numit pe bună dreptate un centru terapeutic important.

Cuvântul de deschidere l-a avut managerul Hotelului Panoramic, Nicolae Cazacu, care a punctat în câteva cuvinte importanţa acestui centru terapeutic dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi realizat în conformitate cu normele în vigoare. Demersurile pentru acest proiect au început în anul 2010 când s-au parcurs toate etapele cerute de Ministerul Sănătăţii ca centrul să poată primi acordul ministerului. Managerul hotelului a prezentat avantajele financiare pe care le oferă noua bază balneară, dar şi costurile accesibile în comparaţie cu alte staţiuni deja cunoscute care acoperă acestă ramură medicală. Primarul Mircea Guţă prezent la manifestare a salutat iniţiativa avută de conducerea hotelului, actualul proiect fiind fără discuţie unul ambiţios, bine realizat şi care va ajuta la promovarea imaginii Municipiului Calafat. Pentru doamnele şi domnişoarele prezente la deschidere domnul Primar Mircea Guţă şi Viceprimarul Doru Mituleţu au oferit flori şi un sincer La Mulţi Ani” cu ocazia zilei de 8 martie.

Mai multe informaţii despre tratamentele oferite de noua bază medicală au venit din partea doamnei Dana Poenaru, medic specialist recuperare fizică şi balneologie. Au fost punctate principalele afecţiuni care pot fi tratate, dar şi posibilitatea de a preveni anumite coplicaţii care ne pot afecta sănătatea. În acest sens, pentru a reface cadrul natural, baza de tratament din Calafat va folosi nămol medical adus de la Amara şi Techirghiol, dar şi sare de Bazna, renumită pentru efectele benefecice pe care le are în diminuarea suferinţei reumatice. În căteva cuvinte s-a arătat totodată şi importanţa gimnasticii medicale, extrem de eficientă în combaterea infarctului miocardic, dar şi în reglarea circulaţiei sanguine. Centrul, aşa cum ne-a relatat doamna doctor, acoperă o gamă largă de servicii medicale după cum urmează:



PACHETE DE TRATAMENT AMBULATORIU



Proceduri medico-balneare


1. Fizioterapeutice:

- electroterapie (c.diadinamici, interferenţiali,ionizare, trabert, laserterapie)

- unde scurte

- aerosoli

- parafină


2. Proceduri balneare

- împachetări cu nămol(Amara sau Techirghiol)

- mofetă de CO2 tip Covasna

- băi carbogazoase

- băi cu sare de Bazna

- băi de nămol


3.Kinetoterapie – gimnastică medicală


4. Masaj terapeutic.


5. Proceduri de relaxare

FITNESS

AEROBIC

MASAJ

SAUNĂ


Afecţiuni care pot fi tratate sau ameliorate

-discopatii lombare şi spondiloze lombare

-discopatii dorsale şi spondiloze dorsale

-discopatii cervicale şi spondiloze cervicale

-artroze şi poliartroze

-poliartrită reumatoidă

-afecţiuni ortopedice: sechele după fracturi, entorse, luxaţii,etc.

-boli ginecologice

-hipertensiune arterială

-arteriopatii periferice

-cardiopatie cronică ischemică dureroasă

-sechele după accidente vasculare


Pacienţii vor avea la dispoziţie pentru consultaţii un medic primar cadru universitar şi un medic specialist care vor stabili procedurile şi durata acestora ca randamentul să fie maxim.

32 de comentarii:

  1. Asta da proiect chiar bun o alta treaba pentru Calafat. Incepe noua conducere sa dea roade

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca era Adelica traiam tot in namo...da la Primarie. BRAVOS MIRCEA ESTI PE DRUMUL CEL BUN

    RăspundețiȘtergere
  3. PRIMUL PROIECT REAL PE 2011, FELICITARII, CALAFATUL VA FI STATIUNE

    RăspundețiȘtergere
  4. ce are sula cu prefectura?

    Asta e treaba particulara si l-a bagat si pe guta in seama sa nu ramana prost!

    RăspundețiȘtergere
  5. Are ca pana acu nu s-a facut nimic

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca Primaria nu sustine si nu promoveaza aceste proiecte conteaza ba-i anlfapdlule ofticat

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru cel de la 18.18

    Cand a fost Adelica ce s-a facut, averi lu Mihut lu Mihaela si vila sefului de Partid...ai ia spune

    RăspundețiȘtergere
  8. Tacurati toti, noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adelica are casa mai mare ca Hotelu Panoramic, asata nu o vedeti, cum cu trei angajati si cinspe boltari sa faci ditamai avere,cum?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eeei asa mai merge. sa mai auzim si lucruri bune nu numai de scandaluri.

    RăspundețiȘtergere
  11. CRETINILOR CARE SUNTETI VOI CRETINI. Asta este o investitie privata. Ca l-a invitat pe guta sa mamance si el un mic la deschidere e altceva. Il cunosc foarte bine pe Cazacu(patronul Panoramic) si nu il inghite de loc pe roscovan dar isi face omul interesu. Stie ca Guta pune botul la orice, la un mic de magar sau o ciorba de loboda.

    Il laudati de parca Guta ar fi construit Panoramicul din temelii si el nu fu decat sa manace un mic la deschidere si sa bea o bere la halba ca altceva nu mananca pentru ca nu stie sa foloseasca cutitul si furculita ca la ciupecity se intinge in tigae

    RăspundețiȘtergere
  12. doamne si domnisoare din primarie in aceasta seara la Cantina ok este ultimul dans ca pe Titanic inainte de marea PeNaLiada !!! Marele guru Guta va fi dat la grinda de procurorii DNA .Nimeni nu va avea curaj sa musamalizeze acest caz.e vorba de peste 28 miliarde din bugetul local virati catre cele 3 firme din Draganesti-olt.Parandaratu min 20%.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai cine vorbeste de mita PDL-ul care e seful mitelor escrocul escrocilor care a ingropat Romania, sa va fie rusine Pdl-stilor ca ati omorat pensionarii si ati distrus sanatatea si invatamantul

    RăspundețiȘtergere
  14. CAZ ŞOCANT LA POIANA MARE.O PROFESOARĂ FACE EXPERIMENTE PE COPII ...citiţi pe
    http://gazetadecalafat.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  15. CAZ ŞOCANT LA POIANA MARE.O PROFESOARĂ FACE EXPERIMENTE PE COPII ...citiţi pe
    http://gazetadecalafat.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  16. PRIMII PACIENTI AU FOST GUTA CRYSLER SI MITULETU FACTURA , URMEAZA KIRI DRUJBA , USURELU MISS MOGADOR ,NORA POPA EMI,KOTEA MIERE DE ALBINE SI TERI CALCULATOR.
    CEL MAI SARAC ORAS CU CEL MAI HOT PRIMAR, GUTA @@@.hotu.hotilor.yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. shok ! la PANORAMIC vor fi tratati hotii inainte de ai lua POTERA !
    Aviz amatorilor :Guta , tavi Ciobanu , Varzarita dar si unul din consilierii roscovanului

    RăspundețiȘtergere
  18. In sfarsit LINISTE

    In sfarsit a inceput sa mearga si Primaria din Calafat dupa ce au fost eliminatii factorii nocivi,praful portocaliu care a iritat lucrurile timp de un an de zile impreuna cu aracitii aia doi de Ninel si Mugur doi pierde vara, niste trantorii care s-au invatat sa faca bani si case pe spinarea Calafatului. La munca jigodii tinere nu la supt de la Primarie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mars la munca panarame rosii vopsite in portocaliu,Muguras si Ninelus.

    RăspundețiȘtergere
  20. IA ASCULTATI

    MUGURAS S-A CERTAT CU NOUL MAESTRU POLITIC CU ADELICA. NU MAI BEA CAFEAUA CU EL , ACU SE DA PE LANGA GARTOI LA CARE A FOST CA SA-L IERTE GUTA. RUSINE BA CHELIOSULE ESTI MAIMUTZOIUL CALAFATULUI, MASCOTA IEFTINA CHINEZEASCA

    RăspundețiȘtergere
  21. ALOOOOOOOOOOOOOOO

    Discutati despre proiect ca e super si lasati politica macar de ziua femeii in luna florilor.Ganditi-va ca acest proiect poate face din Calafat o mica statiune pe viitor,asta e mai important nu omul politic x sau y. Iar orice s-ar spune proiectul e de viitor deschide o noua perspectiva pentru noi, poate chiar investitii si locuri de munca.

    RăspundețiȘtergere
  22. corect, si proiectele cu perspective sunt patronate de sectorul privat nu de lepre care stau la stat ca nesimtitii.

    RăspundețiȘtergere
  23. daca aduni toti doctorri pana la bailesti nu insumeaza 50, voi spuneti ca au fost 100! la masa? acolo se inghesuie toti. pe madam cotea acolo a dus-o parintele ieri?

    RăspundețiȘtergere
  24. saracu kiri cum s-o mai tine pe picioare cu atita desfacere de papetarie, va dati seama a ajuns unic furnizor in calafat, pina si spitalul ii face planul lu kiri, cumpara cu masinile cutii de hirtie xerox si multe altele de parca numai asta are librarie in calafat, dar de aici poti jongla cu preturile, una e pretul de pe raft si alta scrie pe factura, ca doar au avut invatatori buni.

    RăspundețiȘtergere
  25. pt 17.07 se zice furati in liniste ca nu va mai opreste nimeni

    RăspundețiȘtergere
  26. LA PDL

    gata Adelica a fost dat afara de la conducere, vine Nicola...adio Adelica

    RăspundețiȘtergere
  27. Muguras a ajuns vai de capul lui.Streseaza toata ziua pe unu si pe altu cu telefonu.Se viseaza maslinuta.Don Gartoi se ascunde cum poate de el (apropo eram prin preajma lui Dani cand la sunat muritorul ).Ma cheliuta far de par du-te unde a intarcat mutu iapa ca in calafat nu o sa ai nici ce pune pe masa.Mircica nu te va ierta in viata lui,ptr ca in tine nici tu nu ai incredere .Esti o specie degradanta molusca.

    RăspundețiȘtergere
  28. nu mor caii cand vor cainii,mai, 07:11! de capul vostru sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  29. tery,ca deobicei confunda marfa cu ambalajul.Pai mai caricatur o,cum o confunzi pe nevasta ta cu blonda de la golenti,asa confunzi o investitie privata cu socoteala primariei.A contribuit si primaria,dar altfel.Prin chefurile facute la Panaramic si achitate din banii contribuabililor.In urmatoarea interventie o sa va povestesc ,ceva de necrezut, de nimeni altul decat CHIRITA-KIRI.Sa vedeti ce cinstiti sunt acesti oameni.Poate sterge popa comentariu,dar va urma si el,tot despre cat de cinstit este .

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce mai vorbiti ba de Mugur, asta e dator de nici neamul lui nu mai achita facturile lu Traistaru...e mort.

    RăspundețiȘtergere
  31. ce cauta traistaru ieri la craiova, pe cine mai sapa?

    RăspundețiȘtergere
  32. guţă îţi vînd un pont-fă o bază de tratament pentru tine şi gaşca ta de hoţi şi în loc de doctori vine D:N:A:-ul să vă trateze.efect garantat că oricum sunteţi în căcat!
    tratament:
    10 ani la răcoare
    haine vărgate de protecţie
    şuturi în cur în loc de masaj
    pule în cur pentru digestie
    gimnastică zilnică la spălat latrinele
    supt pula pentru o respiraţie sănătoasă
    făcut laba ca să nu mai staţi cu mîna întinsă. dacă nici după acest tratament nu vă lecuiţi vă facem un parc industrial pentru frecat menta că asta aţi făcut pînă acum!!!!!!!nu mai păcăliţi pe nimeni JAVRE ORDINARE!!!!!aştrptaţi să vină u.s.l.-ul la guvernare?vine sigur-LA PULIVARĂ!!!!!!

    RăspundețiȘtergere