26 martie, 2011

"Ziua Pământului" la Calafat



Aparuta in 1970, Ziua Pamantului simbolizeaza lupta impotriva poluarii si problemelor climaterice. Spre deosebire de mai noua si deja mai populara Ora a Pamantului, Ziua Pamantului (Earth Day in engleza) presupune o actiune simbolica precum stinsul luminii. Cu toate acestea, Ziua Pamantului a avut un rol foarte important in mediatizarea problemelor climaterice ale Pamantului. Ea a dat nastere unei organizatii (Earth Day Organization) cu filiale in peste 170 de tari si rezultate notabile in constientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluarii, etc .


Evenimentul a fost marcat în această seară începând cu ora 20.30 şi la Calafat în Centrul Civic cu implicarea Primăriei, fiind împărţite candele şi baloane. Cei prezenţi s-au relaxat cu cântecele grupului „Amadeus”. Din păcate doar o o singură firmă care are reprezentant în Calafat „Avon” a luat parte la eveniment. Ar fi bine ca în anii ce vor urma aceste acţiuni care privesc viitorul lumii în care trăim să nu fie tratate cu superficialitate. Nu avem poate educaţia necesară să înţelegem cât de importantă este gestionarea energie şi a resurselor naturale. Trăim totuşi cu speranţa că în ciuda participării reduse de anul acesta s-a făcuz un prim pas chiar dacă ţările civilizate l-au făcut cu mult înaintea noastră.

12 comentarii:

  1. Lume putina...slaba organizare
    SLABA SLABA ORGANIZARE...nu ma asteptam, anul trecut a fost super iar acum de CACAO

    RăspundețiȘtergere
  2. Trei candele si doua muieri de la Primarie, Rusine

    RăspundețiȘtergere
  3. cand s-a priceput traistaru la astfel de actiuni cu oameni? el in afara de trei mosi si patru babe nu poate mobiliza la astfel de actiuni. ma mir de guta ca nici pe el nu-l mai intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. cristiene..ai distrus ziarul...

    RăspundețiȘtergere
  5. pacat parintele,si erai atit de cit de cit impartial...dar sunt convins ca in viata e timp pentru toate...

    RăspundețiȘtergere
  6. ce asta e adevarul o organizare rusinoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Baba se piaptănă si tara geme...
    Părinte RUDĂ REA NU decât laude mai bine le-ai cânta prohodul...
    Ai fi mai aproape de adevăr...
    Noapte bună! Gută si Trăistaru veghează să visati frumos!
    Dacă nu aveti căldură (doar putin mucegai) pe la blocuri ce vă mai trebuie si electricitate?
    Nu vreti prea mult?

    RăspundețiȘtergere
  8. Parinte n-ai terminat cele 80 milioane ?
    Dupaia iar muritor de foame.Vai de capul tau de jegos

    RăspundețiȘtergere
  9. iubitorii de DNA-uri duceti-va acum pana la primarie si o sa vedeti ca Guta e cu Dorin Cocos asta ca sa va treaca iluziile create de minciunile nesfarsite ale lui Adelica

    RăspundețiȘtergere
  10. traiti voi in iluzii ca gua nu are nimic la curul lui, dar e groasa rau de tot

    RăspundețiȘtergere
  11. clarificări:
    1-gică popescu a venit la calafat deoarece a închiriat locaţia,hotelul unor oameni de afaceri din craiova.el a fost însoţit de unii oameni de afaceri care nu au venit să se întîlnească cu guţă!derbedeii aflaţi în sevraj au speculat repede aceste veniri în calafat tragedia pentru ei fiind faptul că cei care au venit nu aveau nicio treabă cu habarnistul de guţă!
    2-în ceea ce-l priveşte pe d-nul niculae a venit pentru probleme legate de nişte silozuri şi iar p.n.l.-eii turbaţi au încercat să intoxice oamenii aşa cum au făcut şi pînă acum!
    3-guţă a fost la bucureşti să se întîlnească cu udrea-da dar nu să-l scape pe guţă de d.n.a. ci pentru a mai cerşi fonduri pentru blocurile a.n.l.?că a fost trecut în agenda de lucru a d-nei ministru este normal,aşa procedează orice om cu o agendă de lucru încărcată îi programează pe toţi.numai pe guţă nu-l scăpase udrea!?cînd ordinul de a-i aresta pe toţi corupţii porneşte de la băsescu tocmai pe guţă îl scăpa udrea!?
    4-nu a venit d.n.a.-ul la calafat-FALS!!!au venit de două ori au ridicat foarte multe documente şi TREABA ESTE GROASĂ RĂU DE TOT PENTRU GUŢĂ ET.COMP.veţi vedea în cel mai scurt timp.s-ar putea ca zilele calafatului să le facem fără guţă şi alţii din primărie!?SUNT GATA.D.N.A.-UL ESTE FIRMĂ SERIOASĂ IAR PROCURORII INCORUPTIBILI!!! TOT RESPECTUL PENTRU ASTFEL DE OAMENI!!!ULTIMA SPERANŢĂ A CELOR MULŢI ŞI MINŢIŢI DE ANI DE ZILE DE TOŢI EXCROCII!!!AŞTEPTĂM SĂ-I RIDICAŢI PE ACEŞTI BORFAŞI CARE AU DEVALIZAT BUGETUL ŞI NU AU FĂCUT DECÎT CEEA CE LE EREA LOR BINE.SPERĂM SĂ CERCETAŢI ŞI PERIOADA CÎND PRIMAR A FOST TRĂISTARU-SIGUR VOR FII MARI SURPRIZE!!??
    CONCLUZIA-INTOXICĂRI MARCA GÎRTOI FIINDCĂ SUNT DISPERAŢI!!!APROPO-am citit că pe bora şi stanciu i-au chemat astăzi la d.n.a.?am fost la şcoală pentru o adeverinţă iar directorul erea acolo bine mersi!!!???deci fraţilor nu vă mai lăsaţi amăgiţi de"perlele" lor-sunt zbaterile unor guzgani ptinşi în clupsă înainta de a fii înecaţi!!!ĂSTA ESTE ADEVĂRUL ŞI NU CE RAHAT MĂNÎNCĂ EI ZILNIC!!!au totuşi o calitate -îşi fac curaj singuri.cel puţin la cît aţi furat puteţi sta liniştiţi că ai voştri vor avea ce ronţăii pînă vă terminaţi"studiile" DACĂ NU O SĂ VĂ pună sechestru pe tot!!!şi sigur aşa va fii!!!o meritaţi cu vîrf şi îndesat!!!

    RăspundețiȘtergere