22 februarie, 2013

SPECATCOLUL DE "DRAGOBETE " SUSTINUT ASTĂZI, 22 FEBRUARIE, DE CENTRUL CULTURAL DIN CALAFAT





Astăzi, începând cu ora 17.00, a avut loc la Centrul Cultural din Calafat (fosta sală cinema) un spectacol dedicat zilei de “Dragobete”. Coordonatoarea centrului, doamna Marinela Carauleanu, sprijinită de Primăria Calafat , a realizat un specatcol extraordinar prezentând o suită de dansuri, cântece şi poezii de dragoste româneşti în interpretarea ansamblului “Rozele Calafatului” suplinite şi de câteva piese de teatru la care şi-au dat concursul elevii Liceului Teoretic “Independenţa”- Calafat. Manifestarea s-a desfăşurat în prezenţa a peste 100 de spectatori în sala mare. În urmă cu o zi, Centrul Cultural din Calafat a fost invitat la Muzeul Olteniei unde în prezenţa mai multor personalităţi de cultură din Oltenia au prezentat un program artistic închinat sărbătorii de “Dragobete”. Evenimentul de la Craiova a fost transmis de trei televiziuni regionale, Digi 24, GTV şi TVR Craiova. Artiştii calafeteni au fost primiţi cu entuziasm având o prestaţie demnă de invidiat. Ansambul “Rozele Calafatului” a evoluat în compania Ansamblului “Maria Tănase” din Craiova, bucurându-se de aprecierea celor prezenţi. Pe data de 3 martie, elevii Centrului Cultural vor susţine un spectacol la Vidin, de Ziua Naţională a Bulgariei, în urma invitaţiei din partea “Asociaţiei Vlahilor” din ţara vecină. După aceste prestaţii, Central Cultural din Calafat a primit şi alte propuneri , pe viitor fiind posibile câteva deplasări în ţări din Uniunea Europeană pentru a puncta anumite evenimente culturale unde sunt se doreşte punerea în evidenţă a valorilor naţionale.

ACTUALITATEA CALAFETEANĂ  a realizat două materiale video cu suita de dansuri româneşti şi două piese de teatru.

VIDEO- ANSAMBLUL ROZELE CALAFATULUI









VIDEO- TRUPA DE TEATRU A LICEULUI INDEPENDENTA




18 comentarii:

  1. sa mai vedem asa ceva ca e bine pentru toti

    RăspundețiȘtergere
  2. Si Guta unde a fost? sau el nu are trraba cu cultura? fuge de ea ca de apa sfintita

    RăspundețiȘtergere
  3. coltan cica presedinte la una din organizatiile psd calafat.A ajuns emil sa faca partidu cu lautari ca membrii mai sunt decat pe hartie iar trei sferturi sau mai bine...la Marchiza

    RăspundețiȘtergere
  4. Nik e cu 5 clase peste tisnitoarea de furtum care e un intrigant si o balega de om ,si cu tot atatea clase peste covrig ,o mare eroare politica este furtun care mai are sanse doar la popice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iliuta o luasi pe ulei...e cam tare vinu de la socru sau oi bea coniac din paie

      Ștergere
  5. frone si covrig plang unu pe umarul altuia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da ba da si cu lautaru de coltan ca mai zici.Cu chelia aia cand mai pune si costumu de nunta cu caciula de astrahan in cap zici ca e moartea sau sperietoare de grauri

      Ștergere
    2. CE PAPARUDE ARE PSD.ZICI CA A VENIT CIRCU IN ORAS DACA IES TOTI

      Ștergere
    3. Păi la pnl numai george mageru' să iese in oraş şi zici că rulează planeta maimutelor...fără babuinii de girtoi şi gratiel...:-):-):-)

      Ștergere
    4. lasa ca si cand ies penelisitii zici ca a venit ceata lu pititgoi in oras

      Ștergere
  6. Furtun, trbuie bagat pe gaura de la Covrig!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Talentati copii cu piesa de teatru , felicitari doamnei Marinela ca e singura de mai misca ceva.La casa de cultura nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai la Casa de Cultura ploua-n sala. Trebuie sa stai cu umbrela cand ploua

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce ba aia e cultura?? cu nu mai bea baiatule si cu doua dansuri lesinate? Va pricepeti nu gluma...

    RăspundețiȘtergere
  10. Măcar acei copii nu au uitat de tradițiile noastre care se pierd în fiecare zi câte puțin din cauza voastră, cei care nu iubiți cultura românească și că uitați de unde ați plecat se duce țara asta de râpă!

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar asa aia e cultura? cine face cultura? Marinela ? e ca si cum l-ai pune pe Salam sau Guta sa cante opereta, tot atat de mare diferenta este intr-e Marinela si muzica.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cea mai mare nenorocire ca niste copii sa incapa pe mana uneia ca Marinela Carauleanu,pe langa ca n-au ce sa invete de la ea isi mai pierd si vremea aiurea.Bai fratilor femeia e bolnava psihic.

    RăspundețiȘtergere