02 aprilie, 2013

ŞCOALA ALTFEL la Calafat. O inedită prezentare de modă eco la Casa de Cultură- Video- Astazi la ora 10.30


Astăzi a avut loc începând cu ora 10.30 în sala “Marin Sorescu” a Casei de Cultură Calafat o prezentare de modă eco. Acţiunea a fost organizată de Şcoala Gimnazială “Gh. Brăescu “ având coordonatori pe doamna Maria Bălan- director şi cadrele didactice, Antoaneta Fera şi Adriana Ioţa, în colaborare  cu Casa de Cultură Calafat  şi  Asociaţia “Vocea Naturii”. Manifestările s-au desfăşurat în cadrul unui program liber, derulat special  pentru “Şcoala Altfel”. Vorbim aici de acea săptămână  trecută în programa şcolară reglementată de Ministerul Educaţiei şi  Învăţământului  în care cadrele didactice împreună cu elevii se implică în tot felul de acţiuni  stabilite de comun acord, având ca scop relizarea unei mai bune  comunicări şi înţelegeri  pe toate planurile, social, moral, cultural etc. La acţiune au participat pe lângă Şcoala “Gh. Brăescu “  încă trei instituţii de învăţământ aflate în parteneriat pe acest proiect : Şcoala Gimnazială “Constantin Gerotă ”Calafat – având  coordonatori pe Savu Roxana şi Bătăşescu Goga Oana, Şcoala Gimnazială Calopăr- având coordonatoare pe doamna Dobre Luminiţa şi Şcola Gimnazială “Henri Coandă” Perişor- având coordonatoare pe doamna Mirigel Daniela.  Copiii celor patru şcoli au defilat în faţa colegilor, a părinţilor şi cadrelor didactice prezente, punându-şi în valoare inventivitatea prin copierea într-un mod haios a mai multe tipuri de vestimentaţii. Cei prezenţi au avut bucuria de a vedea în premieră rochii de seară, ţinute sport şi elegante atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, toate confecţionate din hârtie, frunze şi alte materiale eco. După deliberarea juriului, doamna Cristian Crinteanu, directoarea Casei de Cultură Calafat a anunţat premiile:  premiul pentru “Ingeniozitate” a fost acordat Şcolii “Constantin Gerotă” Calafat, premiul pentru “Mişcarea Ecologică” a revenit Şcolii “Gheorghe Brăescu” Calafat, premiul pentru “Entuziasm” a mers la Şcoala Gimnazială din Calopăr iar pentru “Originalitate” a fost primit de Şcoala “Henri Coandă” din Perişor.
                                            
                                                                                        autor:Cristian Rudareanu
         
                 VIDEO      
                           

       
                                

15 comentarii:

  1. INTERESANTA TEMA. FELICITARI ORGANIZATORILOE

    RăspundețiȘtergere
  2. au muncit copii astia putin da mi-au placut mai mult costumele celo de la scoala 2 si perisor

    RăspundețiȘtergere
  3. buna treaba parinte rudareanu..asa mai merge Lasa politica deoparte

    RăspundețiȘtergere
  4. Profesorii ar trebui sa-i invete pe copii si cum se pastreaza Pamantul curat nu doar sa poarte niste rochii din saci.Este adevarat au muncit parintii dar nu stiu cata informatie au dat copiilor despre ce inseamna material reciclabil sau cat de interesati au fost sa arate care articol e mai pompos

    RăspundețiȘtergere
  5. este adevarat e placut sa vezi ca oamenii sunt interesati de protejarea mediului dar asta sa fie sau doar care vesmant e mai aratos?

    RăspundețiȘtergere
  6. doamna fera jigneste copii sa aiba grije ca vin televiziunile peste ea

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce fac acum domnule frustratii care injurau ca nebunii? In sfarsit o nota de civilizatie

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa aiba grije Fera ca a vorbit urat fata de copii iar le parinti le-a transmis ceva si mai urat...in curand o sa aiba o surpriza...o s-o vedeti la stirile de la ora 5 la Pro Tv

    RăspundețiȘtergere
  9. In primul rand, persoanele care posteaza, sa invete sa scrie corect gramataical si romaneste. ex: "copiii"
    Iar bunul simt si "cei sapte ani de acasa" nu le invatam prima data de la profesori. Nu foarte multi mai realizeaza activitati si nici elevii din ziua de astazi nu ma sunt preocupati de genul acesta de activitati pentru ca parintii le pun la dispozitie telefoae inca de la varsta de 5ani, laptopuri, tablete, etc. O carte nu o mai citim nici macar pe internet, am lasat-o pentru facebook, pentru tigari, perindatul prin cluburi si baruri, toate pe banii parintilor. Si atunci, oare de ce ne mai trimitem copiii la scoala? Oricum, majoritatea au un comportament indecent, violenta verbala si fizica iar parintii accepta tacit comportamentul lor, dar tot profesorii sunt de vina atunci cand acesta nu mai suporta atitudinea elevilor si pur si simplu este clacheaza. Unde au fost acesti parinti "responsabili" pana la acest moment? De cate ori i-au refuzat ceva odorului atunci cand acesta a demonstrat ca a uitat respectul fata de parinte, bunici, profesori, persoanele din jur, locurile pe care le frecventeaza. De cate ori au pastrat curatenia in clasa, scoala, acasa, locuri publice? Degeaba se tin prelegeri pe acesta tema, nu pastreaza curatenia nici acasa, nici la scoala, nici in spatiul public. Pentru ca li se permite ACASA, in primul rand, iar scoala nu poate sa intervina pentru ca ii "jignim" odorul scump!

    RăspundețiȘtergere
  10. cand se da la televizor ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamna Fera sunteti revoltata impotriva parintilor si a copiilor dar dumneavoastra ca profesor v-ati exercitat profesia corespunzator?Eu am crescut copilul cu bun simt si raspundere spunându-i ca modestia este o virtute dar sa stiti ca imi pare rau pentru aceste lucruri fiidca nu a fost apreciat deloc si a fost bagat in aceeasi oala cu cei obraznici si lenesi si vin eu si va intreb :dumneavoastra va merge mai bine ca sunteti obraznica si fortati copiii sa vina la meditatii sau daca aveti bunul simt si ii lasati sa mearga la ce profesor vor si nu faceti presiuni asupra lor?Va rog raspundeti cu sinceritate.Cum sunt profesorii asa sunt si copiii.

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand, stimata doamna profesor Fera, ati fi putut sa va cereti scuze pentru ce ati facut, in loc sa postati aici ditamai discursul. Ati gresit mai mult decat acesti copii. Nu spunem ca „odoarele noastre scumpe” nu fac greseli niciodata, dar nu fac greseli asa de grave cum ati facut dumneavoastra. In ceea ce priveste greselile gramaticale ale celor care au postat aici cred ca ar trebui comentate de o persoana care nu face astfel de greseli (ex: „gramataical” in loc de gramatical, „ma” in loc de mai, „telefoae”, „profesorii sunt de vina atunci cand acesta nu mai suporta”, „acesta tema”)
    Deci, lasati-o mai moale cu literatura, mai invatati si putina gramatica, recunoasteti-va greselile, suportati consecintele si aveti grija, in viitor, sa nu se mai intample!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie mi-au placut cei de la scoala Gheorghe Braescu si se vede ca ei au muncit foarte mult pentru aceasta activitate minunata

    RăspundețiȘtergere