02 septembrie, 2013

POIANA MARE LA CEAS DE SĂRBĂTOARE- VIDEO in exclusivitate pe Actualitatea Calafeteana

 VIDEO


Aflată la a VI-a ediţie consecutiva, Ziua Comunei Poiana Mare a adunat duminică, 1 septembrie, câteva mii de iubitori ai muzicii populare, cetăţeni din comună  şi din localităţile învecinate. Manifestarea a debutat în urmă cu şase ani la iniţiativa primarului Marin Vintilă şi cu acordul Consiliului Local. În parcul din centrul comunei, pe o scenă amenajată special pentru această zi, au evoluat o serie de interpreţi de muzică populară care au putut fi văzuţi în direct pe postul Favorit Tv. Anica Ganţu, Vasilica Dinu, Alina Moţi, Lavinia Bârsoghe, Cristi Bănăţeanu, Irina Zoican şi Sanda Argint au încins atmosfera, parcul central devenind o a doua scenă unde s-a jucat şi s-a cântat ca la o adevărată nuntă. La eveniment  au fost prezente o serie de oficialităţi judeţe, oaspeţi din ţară şi străinatate, precum si personalităţi din diverse domenii, fii sau prieteni ai comunei, şi primarii din localităţile învecinate.





      Deputaţii Claudiu Manda şi Cosmin Ene au adresat câteva cuvinte cetăţenilor din Poiana Mare, Tunarii Vechi şi Tunarii Noi, asigurându-i de sprijinul lor politic.
Pe lângă soliştii de renume aduşi prin intermediul postului Favorit Tv, au participat şi câteva ansambluri de dansuri şi cântece populare din zonă. Amintim aici ansamblurile “Drag de Joc”, coordonat de prof. Ileana  Bechir, “Vocea Poienii”, coordonat de doamna Stănuşi Gheorghiţa ,“Flori din Poieniţă”, coordonat de doamna Camelia Răboveanu, toate trei aparţinând comunei din Poiana Mare şi un grup din Ciupercenii Noi, coordonat de prof. Emil Tigae. În a doua parte a avut loc şi un spectacol de muzică modernă a interpretului Moris care a fost pe gustul tinerilor. N-au lipsit nici anul acesta grătarelele cu micii tradiţionali, vata de zahăr şi tarabele cu jucării şi suveniruri. Copiii s-au bucurat de topoganele gomflabile şi de locurile special amenajate doar pentru ei. Distracţia a fost cuvântul de ordine, iar la final, surpriza a venit când a fost dat startul  unui spectaculos foc de artificii.
  
În încheiere, Primarul Marin Vintila ne-a declarat: ,,Ne aflăm  în acest an  la a VI-a ediţie consecutivă a Zilei comunei Poiana Mare, manifestare pe care am iniţiat-o personal, alături de Consiliul Local, în primul an al primului meu mandat ca primar. Fondurile organizării provin în majoritate de la sponsori, dar şi din partea bugetului local, într-o mai mică măsura. Aceste detalii poate nu contează atât de mult, deoarece anul acesta centrul comunei a devenit neîncăpător şi de aceea cred că a fost cea mai reuşită ediţie. Le mulţumesc pe această cale tuturor celor care m-au ajutat să merg pe acest drum, iar cetăţenilor sau mai bine zis prietenilor mei din Poiana Mare, Tunarii Vechi şi Tunarii Noi le doresc multă sănătate şi spor în tot ce şi-au propus.’’ 

                                                                                       Cristian Rudăreanu

ALBUM FOTO 



                                                                                      Cristian Rudăreanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu