11 februarie, 2014

S-a gasit solutia pentru a plati o factura corecta la apa in Calafat- VIDEO in exclusivitate pe ACTUALITATEA CALAFETEANA- parerea cetatenilor din blocul J16

VIDEO



Incepand din 2013, mai exact din luna octombrie, Compania de Apa Oltenia care gestioneaza furnizarea apei in Calafat a trecut la o noua si corecta varianta de contorizare si plata. In acest sens, in urma semnalelor de alarma trase de cetatenii municipiului Calafat, de Primarie si de mass-media, au demarat lucrarile de racordare individuala a fiecarui apartament. Pana in momentul de fata au fost racordate la acest nou sistem de distributie, 35 de scari, urmand ca in timp toate apartamentele din Calafat sa beneficieze de noile investitii...



IN CE CONSTA LUCRAREA  SI CARE SUNT AVANTAJELE


Compania de apa monteaza pe cheltuiala proprie repartitorul de la susbol cu apometre separate pentru fiecare apartament. Nu va  mai exista un apometru general care sa aduca iar confuzie si sa  creeze neintelegeri in legatura cu cantitatea de apa consumata. De aceasta data vorbim de ceva simplu si la obiect, adica, fiecare apartament va fi racordat la un apometru suportat de companie  si pozitionat la subsolul blocului. Dupa montarea acestui repartitor in termen 15 zile locatarii trebuie sa-si faca pe cheltuiala proprie instalatia pana la apometrul care le apartine. O conditie de baza pentru a fi racordati este aceea de a avea platite toate facturile restante la compania de apa. Pentru inceput au intrat in acest program scarile rau-platnice, iar pentru cei care nu vor dori sa se racordeze vor ramane fara apa, avand posibilitatea sa faca cerere atunci cand doresc (mai ale in cazul celor care nu locuiesc). Fiecare proprietar de aprtament va incheia un contract individual cu Compania de Apa  iar din acest moment plata va fi doar cea inregistrata de apometrul propriu fara a fi imputate pirderi sau alte costuri suplimentare, deoarece nu mai exista acel apometru general. Este exact acelasi sistem ca la case, unde se plateste doar ceea ce intra in perimetrul locuintei. Mai mult decat atat, citirea se face si in lipsa proprietarului, iar daca acesta nu plateste poate fi usor debransat fara a afecta pe restul locatarilor si fara sa le umfle facturile.



EchipaTV a Actualitatii Calafetene s-a deplasat la una din scarile unde se executa lucrari de acest gen,mai exact  in blocul J16 pentru a lua pulsul locatarilor si cum privesc acestia noua investitie.





Un comentariu:

  1. as da ba sa platim ce consumam, si asa trebuia sa se faca demult.Acu nu mai au ce zice.Noi am pus in bloc pe scara da unii au dat din bot ca ce sa traga ei tevi pana jos.Asta e daca vrei apa iti tragi.Ce la curte iti trage cineva tevile la racordu pe strada, ti le faci daca vrei daca nu stai fara apa. Iar ca sa stiti toti nu mai ce sa spuna ca asa e cum a zis in articol e apometru la fiecare si se citeste direct.

    RăspundețiȘtergere