12 august, 2014

Duo Kitharsis, formatia castigatoare a concursului „Drumul spre Celebritate”, va concerta Sambata, 16 august, incepand cu ora 18.00, la Palatul Marincu din Calafat (Muzeul de Arta)
Un inedit eveniment cultural – turistic are loc în perioada 9 – 16 august 2014.
Ediția a III a a turneul extraordinar Muzica Palatelor României vă propune o călătorie fantastică ghidată de Duo Kitharsis. Asociația Pro Valores și Radio România Cultural vă invită să descoperiți o Românie cu un potențial cultural – turistic imens. Muzica de cea mai bună calitate, semnată de Mauro Giuliani, Manuel de Falla, Dušan Bogdanović, Jean-Philippe Rameau și Astor Piazzolla, va pătrunde în spaţii turistice românești de mare spectaculozitate, printre care: Palatul Mogoșoaia – Sala Scoarțelor – (sâmbătă 9 august, ora 12), Castelul Peleș - sala de muzică – (duminică 10 august, ora 16) sau Palatul Marincu din Calafat–(sâmbătă 16 august, ora 18). Duo Kitharsis, format din Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan este un duo de chitare de origine română, care după absolvirea Universitătii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa Lect. Univ. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu, îşi continuă studiile de Master în duo de chitară la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitară din lume, Duo Melis. Duo Kitharsis a câștigat numeroase premii la competiții importante, precum: Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Ediţia a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011, Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică "Enrico Mercatali" Ediţia a X-a, Gorizia (Italia) în 2013, Premiul "Champagne Mailliard" la Concursul European de Muzică de Cameră Ediţia 28, Paris (Franţa) în 2014, Premiul I la Concursul "Drumul spre celebritate", Ediţia a V-a, Bucureşti (România) în 2014, Premiul I la "Concorso di Esecuzione Musicale 'Citta di Piove di Sacco'" Ediţia a VII-a, Padova (Italia) în 2014 și Premiul I la "Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale", Ediţia a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014. Duo Kitharsis a susţinut concerte alături de artişti internaţionali de renume în diverse festivaluri de chitară din România, Germania, Franţa şi Italia.


Organizatori: Asociația Pro Valores și Radio România Cultural Calafetenii sunt asteptati pentru a se bucura de o seara minunata in compania celor doi muzicieni, care vor prezenta piese de referinta din sfera genului clasic de chitara

INTRAREA ESTE LIBERA. ACTUALITATEA CALAFETEANA VA REALIZA UN MATERIAL VIDEO CU ACEST IMPORTANT EVENIMENT CULTURAL


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu