24 septembrie, 2014

Cetatean ecuadorian prins la vama Calafat cu identitate falsa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat, luni după-amiază, un cetăţean ecuadorian care a încercat să intre ilegal în România folosindu-se de paşaportul fratelui său.  Acesta a fost returnat pe teritoriul Bulgariei.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, luni după-amiază, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca Peugeot, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte eliberate de autorităţile ecuadoriene.
La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că una dintre cele două persoane nu corespunde cu fotografia din documentele de călătorie. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoana în cauză se numeşte Patricio A., are 21 de ani şi este din Ecuador. Acesta a declarat că a călătorit din ţara de origine cu avionul până în Turcia, unde a pierdut paşaportul, iar ulterior a sunat un prieten care i-a adus paşaportul fratelui său.
„Persoanei în cauză nu i s-a permis intrarea în ţară fiind preluat de autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar şef Romică Ivănoiu.
                                   preluare; Cuvantul Libertatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu