05 octombrie, 2010

A doua minune a Calafatului. Magazia de lemne de la Basarabi a fost izolată termic.A doua minune a Calafatului. Magazia de lemne de la Basarabi a fost



Noi cei de la ACTUALITATEA suntem hotărâţi să facem un top al minunilor de pe raza municipiului Calafat, care depăşesc plafonul de o jumătate de miliard de lei. Într-o perioadă extrem de scurtă am găsit două de acest fel:

  1. Splendidele tavane ce privesc pe geam aparţinând stilului filipescian, specifice zonei de câmpie, stil apărut de curând chiar în Calafat la frumoasa Şcoală Nr.2
  2. Magaziile friguroase de la Basarabi, izolate termic pentru a nu avea vara efect de seră pentru lemnele de salcâm sau de fag (extrem de sensibile la schimbările de temperatură ) dar mai ales iarna când pot degera (în acest caz tratamentul fiind extrem de costisitor).

Această ultimă pâlnie financiară e de-a dreptul interesantă, ţinând cont că lemnele au şi ele drepturi iar o încălcare a lor s-ar fi putut lăsa cu procese. Propunem chiar să fie făcut focul pe perioada iernii în magazie, iar vara chitucii de lemn să beneficieze de aer condiţionat. Lăsând gluma la o parte, putem afirma că este jenant să izolezi termic magazia ca şi sala mare a Căminului Cultural din Basarabi unde se desfăşoară o singură activitate pe an de Ziua Satului, manifestare ce are loc în plină vară. Mai mult decât atât sala mare nu are sistem de încălzire, ceea ce face ca termoizolaţia să fie de-a dreptul inutilă. Banii trebuiau redirecţionaţi către biblioteca satului care de ani buni nu a mai primit un leu pentru a achiziţiona cărţi sau pentru a facilita desfăşurarea unor activităţi culturale specifice instituţiei.

ARES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu