01 decembrie, 2010

Iniţiativa PDL respinsă în Consiliul Local Calafat


Pe 30 noiembrie chiar de ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul creştinilor din România, au avut loc discuţii pe proiectul de hotărâre cu privire la iniţiativa Partidului Democrat Liberal (susţinut şi de consilierii renegaţi ai PSD-ului, Ninel, Mugur şi Pîrvan) cât şi de consilierul Bora Constantin, care au propus în urma cererii unor credincioşi din Calafat să fie pus la dispoziţia Calafetenilor un autobuz care să asigure transportul gratuit de sărbători la Mănăstirea Maglavit. Viceprimarul Vasile Adelică a arătat că propunerea a venit din partea unor creştini care doresc ca la sărbătorile cu cruce roşie să poată participa la slujbele de la singura mănăstire ortodoxă din zonă. Punerea unui mijloc de transport gratuit a încis spiritele. Părintele Cotea Ştefan, parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului (biserica de la piaţă) s-a opus acestui demers fiind urmat de consilierii PNL şi PSD care au dat un vot nefavorabil, proiectul fiind respins. Nu ştim deocamadată dacă este bine sau rău, însă totuşi nu trebuie să trecem cu vederea sutele de credincioşi care frecventează mănăstirea lui Petrache Lupu şi care s-ar fi putut bucura de un mijloc de transport gratuit din partea comunităţii locale. Ar trebui totodată să nu uităm că mănăstirile au fost şi rămân gura de oxigen pentru moralitatea şi echilibrul social şi aşa destul de fragile în societatea actuală. Mai mult decât atât ,sunt o serie de oraşe care au aceste curse gratuite pentru a direcţiona comunitatea locală şi în special tinerii, spre un lăcaş de cultură şi spiritualitate care nu poate avea decât efecte pozitive asupra lor şi implicit asupra societăţii.Cu siguranţă demersul nu a fost unul rău, însă motivele pentru care nu a fost votat rămân neclare, cu atât mai mult cu cât un „vot contra” a venit chiar din partea unei feţe bisericeşti.

PS: AFARĂ-I VOPSIT GARDUL, ÎNĂUNTRU, LEOPARDUL

Ne întrebăm retoric: Cei care au votat contra mai au curajul de a trece pragul Sfintei Mănăstiri? Mai au aceşti oameni frică de Dumnezeu dacă au pus politica înaintea credinţei?...rămâne ca Cel de Sus să ne judece pe fiecare.

15 comentarii:

  1. ACTUALITATEA CALAFETEANA a fost scoasa de pe CALAFAT LIVE, DE CE? pentru ca are tupeu si nu este de factura comunista, spune lucrurilor pe nume, fara frica. BAFTA MULTA pentru ACTUALITATEA CALAFETEANA care a postat articole tari si la obiect fara scheme politice de trei bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. PORTOCALIU FUNDALUL....NU CUMVA SUNTETI CEI DIN PDL?

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule "redactor" al acestei fituici,daca dai o stire macar te rog sa fii informat despre subiect.Propunerea lui Adelica era ,pentru fiecare duminica din an,si nu pentru sarbatori,lucru pe care l-au remarcat si consilierii PSD si PNL.Pentru transportul de sarbatori au subscris consilierii PSD si PNL .Dezinformarii de genul acestui articol nu avem nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  4. de ce nu au facut un amendament consilierii aia? ce preot e ala care se impotriveste transportului oamenilor catre manastiri? mitropolitul stie de treaba asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. ce pret si unde plecau banii?

    RăspundețiȘtergere
  6. BABA SAFTA ZICE:
    INITIATIVEI I S-A OPUS DOMNUL PĂRINTE cotea DE LA BISERICA DE LA PIATĂ CĂ PIERDEA BANII DE LA LUMÂNĂRILE CE LE APRIND CREDINCIOSII.
    SPUNETI SI VOI O DATĂ ADEVĂRUL!
    ECONOMIA DE PIATĂ CONTRA CREDINTEI!
    CREDETI CĂ AR FI CONTAT PENTRU CINEVA CEI CÂTIVA LEI DATI PENTRU TRANSPORT?

    RăspundețiȘtergere
  7. MARE -TI- E GRADINA DOAMNE SI MULTI STAU ACOLO FARA VIZA DE FLOTANT !IA AUZI FRATE POPA cotea si cei 8 pitifelnici de consilieri PNL+Partidul Clan Traist au votat impotriva unei initiative laudabile a viceprimarului Adelica ?!?
    ...si-a pus cineva intrebarea de ce si pe cine afecta o abordare pozitiva a acestei initiative ?
    nuuuuu...
    pe cine oare ? taman pe Traistaru !
    pai cum domne sa loveasca VICELE ADELICA IN ULTIMA REDUTA a lui Petre,adica electoratul de peste 70 de ani ??? baaa,da nu mai e rusine nu mai e nimic,ete-te...
    parasit de lupii tineri, clanul cum ii zic ei,s-a refugiat in bratele lu Mircea Guta .Acum n-o sa-i tina si Mircea in brate non-stop pe alde Emil ca de... mai o hernie ,mai o sciatica si e si el primar tanar>>>

    RăspundețiȘtergere
  8. acum 2 luni cind m-am dus la biserica la cotea pentru molivda la copilul meu m-a obligat sa cumpar o icoana de 50 lei. de ce domnule cotea?

    RăspundețiȘtergere
  9. Samsarii astia vorbesc de credinta? Turnatorii astia de securitate au ajuns sa faca politica diavolului cu crucea pe piept.

    RăspundețiȘtergere
  10. dar e vreun preot corect in Calafat? Unde putem merge la slujba in afara de Maglavit?

    RăspundețiȘtergere
  11. ÎN ATENTIA DOMNULUI PRIMAR
    SI A CELOR CE VOR SĂ AUDĂ.
    La Scoala nr 1 s-au făcut restructurări. Dar nu s-a restructurat o doamnă educatoare ce a absentat nemotivat 3(trei) săptămâni adică 15(cincisprezece) zile ce a fost trecută prezent de doamna coordonator desi copii au fost lăsati fără suplinitoare ci alte cadre mai tinere cu două facultăti si bine pregătite profesional.

    RăspundețiȘtergere
  12. BRAVO ADELICA PTR INITIATIVA, RUSINE PNL SI CEA MAI RAMAS DIN PSD CALAFAT PTR IMPOTRIVIRE !?!
    DRAGILOR SUNTETI CUMVA VANDUTI SATANEI ?

    RăspundețiȘtergere
  13. leopardul este cu cravata si cu haina de popa si sta la piata ca sa vanda lumanari pentru a intretine MEGANUL de 20000 de euro, halal popie

    RăspundețiȘtergere
  14. E tot clanul jegos care se cheama Cotea, care o cotesc bine ca sa fie cu puterea. Barem ăla al bătrân este un milog, o şarlă, o cutră, o cocotă masculină prefăcută. Marş cu ei cu hoţii cu rochii negre si cu crucile cat ei şi credinţa cât negru sub unghie. Nişte afacerişti ai Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  15. FACETI POZE LA BISERICA DE LA PIAŢĂ A SMERITULUI COTEA UNDE S-AU BĂGAT 2 MILIARDE SI E TOATA TENCUIALA CAZUTĂ PE MARGINI, FOTOGRAFIAŢI SI DAŢI PE SITE.

    RăspundețiȘtergere