26 ianuarie, 2011

Falsificatorii de carduri pot fi şi din Calafat. Doi dintre carderii lui Vlăduţ, la puşcărie.


Iulian Gheorghiu şi Adrian Tiugan au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la doi ani şi jumătate de închisoare. Cei doi fac parte din reţeaua de falsificatori de carduri destructurată anul trecut, al cărei şef era fiul adjunctului şefului Poliţiei Municipiului Calafat.


Procurorii DIICOT Craiova i-au reţinut, la 17 august 2010, pe membrii unui grup infracţional format din şase tineri. Printre aceştia se număra şi Laurenţiu Ionuţ Vlăduţ, fiul lui Victor Vlăduţ, adjunctului şefului Poliţiei Municipiului Calafat. Anchetatorii au ridicat din locuinţele celor şase aparatură electronică folosită la falsificarea de carduri, trei dispozitive de skimming şi softurile aferente acestora, 11 telefoane mobile, şapte laptopuri şi unităţi centrale de calculator, 167 de CD-uri şi DVD-uri, cinci stick-uri de memorie, cabluri de conexiune modificate artizanal, înscrisuri conţinând coduri PIN ale unor carduri bancare şi suma de 10.000 de euro. Procurorii au stabilit că aparatura urma să ajungă în Italia, la coordonatorul reţelei, Laurenţiu Ionuţ Vlăduţ, zis Lari.

Şeful reţelei de carderi, judecat în lipsă

Potrivit procurorilor, fiul de poliţist a obţinut, din clonarea de carduri, sute de mii de euro, cumpărându-şi două maşini de lux, a căror valoare a fost estimată la 100.000 de euro. El a reuşit să-şi convingă şi soţia să-l ajute să sustragă bani din mai multe conturi. Tânărul a primit mandat de arestare în lipsă, el aflându-se în continuare în Italia. În urma audierilor, Iulian Gheorghiu şi Adrian Tiugan şi-au recunoscut faptele, astfel că au fost judecaţi în baza Legii 202/2010, care prevede reducerea cu o treime a pedepselor în astfel de cazuri. Cei doi au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Dosarul în care sunt inculpaţi Laurenţiu Vlăduţ, soţia acestuia, Flori Vlăduţ, Cornel Stroilă şi Mihail Amariei se află în continuare pe rolul instanţei. Tinerii sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente hardware şi software în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase.


sursa: adevarul de seara

Un comentariu:

  1. nu mai prezentati copilul ca fiin fiul adjunctului politiei Calafat. ce vina are tatal?

    RăspundețiȘtergere