25 ianuarie, 2011

ŞI LA CRAIOVA IERI AU FOST HUIDUIELE DE ZIUA UNIRII,CA ÎN TOATĂ ŢARA.


Ceremonia cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, la Craiova, i-a pus faţă în faţă pe oameni şi reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Primii au profitat de şansa de a se exprima direct cu privire la politicile sociale din ultimele luni: „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „Cuza ne-a unit, voi ne-aţi învrăjbit!”, „Hoţii, hoţii!”. Toate acestea au fost acompaniate de huiduieli.

Tonul protestului a fost dat de militarii rezervişti. Aceştia s-au organizat cu pancarte şi au început să strige lozinci, nemulţumiţi de tăierea pensiilor. Lor li s-au alăturat în scandări şi ceilalţi cetăţeni sosiţi în centrul oraşului.

Iată ce zic militarii rezervişti despre protestul lor:

“Aceşti oameni s-au adunat aici pentru onoarea şi respectul militarilor. Asta e singurul lucru pe care îl cerem: să fim respectaţi! Aşa cum Armata în 1989 fraterniza cu poporul, e timpul ca şi poporul să fraternizeze cu armata. Ne simţim umiliţi! Pe câmpul de luptă dacă un comandant şi-ar fi dat cuvântul pentru ruşinea care era de executat şi s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat acum, nu numai că ar fi pierdut lupta, ar fi omorât şi oameni. În timp de pace acum, cuvântul ministrului apărării naţionale nu a făcut altceva decât să ne omoare financiar şi să ne umilească pentru tot restul vieţii. Din pensia de 24 de milioane acum am 20 de milioane. Dacă ministrul apărării şi-ar da demisia ar fi un gest de onoare, noi militari aşa am înţelege. Sper că va face acest gest pentru că nu poate să şteargă acei ani de armată pe care cred că i-a făcut cu dragoste de ţară şi faţă de camarazi, nu cred că a fost un diletant. Trebuie să îşi facă meseria de militar până în ultimul moment.”


"Băsescu - “comandatul suprem” e de vină pentru acest protest pentru că îşi bate joc de aceşti oameni care de la vârsta de 20 de ani au îmbrăcat haina morţii şi dânsul consideră acum că noi nu mai facem parte din cadrele active ale armatei române, nu mai suntem militari. A uitat că armata română a fost târâtă timp de 22 de ani de către Ceauşescu pe toate meleagurile acestei ţări şi a muncit în toate sectoarele de activitate ale economiei României şi acum a ajuns să taie cu joagărul şi cu toporul lui Boc de la pensia “nesimţită” de 45-47 de milioane, la 15 milioane. Nu ştiu cum trăieşte cineva cu banii aceştia. Băsescu se duce şi dă indicaţii pe pârtiile de Sinaia nu vine în faţa poporului."


“Prefectul ne-a atras atenţia că într-un moment festiv, faptul că cetăţenii au găsit de cuvinţă ca pe aceea care nu merită să le acorde ceea ce merită – adică huiduieli, iar cei care merită respectul nostru să primească aplauze. Este normal ca un om să facă ce simte. Este democraţie, noi respectăm instituţiile statului, I-am aplaudat pe cei care merită cu adevărat. Noi nu putem să le spunem colegilor noştri ce să facă, fiecare face cum simte. Acesta este câştigul democraţiei. Măcar să ne exprimăm punctul de vedere. Nu cred că au de ce să ne sancţioneze pentru că noi suntem disciplinaţi şi nu tulburăm liniştea publică”


Deja situaţia este destul de tristă, iar oamenii au ajuns la capătul puterilor şi de aceea nu-i mai interesează nici Cuza, nici Mihai Viteazul ci doar ziua de mâine care se prefigurează din ce în ce mai grea, ţinând cont că multe familii au ajuns mai rău decât pe vremea conducerii comuniste când de bine de rău o jumătate de pâine o aveau asigurată. În momentul de faţă totul clocoteşte şi n-ar fi ceva surprinzător ca o demonstraţie publică de acest gen să fie asemănătoare cu cea din DECEMBRIE 1989..sau poate chiar mai rău.

13 comentarii:

  1. daca nu dispar portocalii astia ne gasesc dracii pe toti, mancam afise electorale, javrele pamantului.Cum traiesc eu si fomeia fara servici cu banii la ai batranii hai de capu nostru

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, traiesti rau dar stai pe net! vai de capul tau

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce i place eomanului sa se planga! Cade drobul de sare!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot Adelica e de vina si aici. Daca el nu fura si cheltuia banul public cum trebuie, aveam si noi caldura in calorifere si nu mai simteam asa de rau scaderea pensiilor celor batrani. Jos Ceausescu Adelica Vasile Vasile Vasile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot vorbesc astia pe aici ca a furat adelica. Cine a fost prins cu oul in gura si se jura ca nu fura? Guta!!!! Facturile pe care le-am vazut cu pubelele erau pe luna octombrie si insumau cu aproximatie vreo 3 miliarde jumate.

    Sa presupunem ca Guta fura pe luna acesti bani prin facturi pe naspa nu mai bagam si alte facaturi ca poate creste suma prea mult. Deci 3.5 mld ori 12 luni inseamna 42 de miliarde pe an care intra in buzunarul lui guta! Cu banii astia putea face o microcentrala de cartier. Cel putin una in mogador si in 2011 facea si in traian. Dar guta nu a avut nici cel mai mic interes pt noi singurul lui interes este propriul buzunar.

    Domnule Guta spor la furat alaturi de noua echipa de hoti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Guta fura. E clar. Sunt dovezi. Dar sunt dovezi si ca Adelica fura. Aici e problema voastra. V-ati cam sters la cur cu facturile alea si cu dovezile voastre. Guta e inca primar in functie. Daca mergeti la DNA sau la tribunal o puneti si voi original cu Adelica cu tot, ca si ala e un mare hotoman. Adelica are exact acelasi interes ca si Guta, adica buzunarul propriu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stai linistit ca n-o sa scape Guta asa usor. Ce a facut el se numeste GENOCID. A lasat 20.000 de oameni sa moara in frig si si-a bagat banii in buzunar. Deja a aflat cine trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce va tot certati ma aici !
    pai daca Guta nu scapa, Adelica scapa ? asta e curat ? el din ce face miliardele ? adelica asta al tau e cinstit? imi poti raspunde ?

    va bateti joc de orasul asta, dobitocilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. acum guta baga cate o factura de un miliard pe zi!

    AICI SUNT BANII SI CALDURA DUMNEAVOASTRA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. ACTUALITATEA CALAFETEANĂ, în spetă popa de Poiana Mare a primit de la Adelică niste facturi compromitătoare prin care Primarul a furat ceva bani. Părintele independent foloseste însă facturile pentru a santaja pe guta, să ia si el niste parai, că dacă nu-i dă pac la blogul personal cu ele.
    Si atunci.... o fi părintele analfabet?...o fi părintele vreun smecher?
    Sau poate ne vorbeste de mutarea în plic a Marelui Maestru de prm ales viceprimar către un alt mare maestru dar din alt partid, în spetă pdl, ce a avut loc într-o vineri la Craiova.

    RăspundețiȘtergere
  11. As vrea sa fac si eu un comentariu referitor la a fi sau a nu fi politician la noi in sat:
    un om serios si care stie sa faca bani cu o afacere nu pierde timpul pe la partid si nu alearga pe strazi in campanie mintind pensionari si oameni de rand. Din start a fi politician in Calafat inseamna ca nu ai sau nu stii alta cale de a face bani, sau de a-i inmulti pe cei actuali.
    De ce intra un doctor in politica? Pentru ca vine o varsta cand nu mai poate...profesional, sa nu intelegeti altceva.
    De ce un om care are si el o firma de facut scobitori intra in politica ? Pentru a-si vinde scobitorile la pret de periuta de dinti.
    Este vorba 100% de interese si cam atat.
    Ca si calitate umana, majoritatea politicienilor locali sunt jos. Au un orgoliu de nedescris si mintea lor este ocupata cu probleme....probleme personale, nicidecum problemele comunitatii locale.

    Si atunci va intreb eu pe voi....ce cale avem sa-i starpim si sa vedem si noi ca cele 220 de miliarde (cat a avut primaria anul trecut) se vor vedea in drumuri asfaltate, in curatenie si nu in ultimul rand in BUN SIMT.

    Dorinta mea de alegator este sa dispara odata pentru totdeauna aceasta clasa politica orientata 100% pe FURTUL BANULUI PUBLIC.
    NICIUNUL NU E BUN. PROBLEMA E CA TOTI SUNT LA FEL. TOTI AU ACELASI TEL. CUM SE CALCA UNUL PE ALTUL PE BOMBEURI INCEP SA-SI STRIGE CA LA USA CORTULUI. IATA...CALITATE.....

    RăspundețiȘtergere
  12. de ce nu intri tu in politica sa-i pui la punct?

    RăspundețiȘtergere
  13. Stimati comentatori,
    Cred ca nu ati citit articolul! Va intoarceti de fiecare data la castravete...Ada e cand ai idei putine , dar fixe!

    RăspundețiȘtergere