10 iulie, 2013

CARREFOUR vine în sprijinul producătorilor de legume şi zarzavaturi din Poiana Mare, Desa şi Ciupercenii Noi ...VIDEO


  VIDEO
Astăzi,10 iulie, reprezentanţii CARREFOUR s-au aflat în judeţul Dolj, pentru a lua legătura cu producătorii legumicoli din Poiana Mare , în special, dar şi cu cei din localităţile învecinate, Desa şi Ciupercenii Noi. CARREFOUR este la prima acţiune în această zonă, având ca scop promovarea şi valorificarea produselor româneşti. Prima întâlnire a avut loc la Poiana Mare unde în prezenţa primarului, Marin Vintilă, şi a viceprimarului mun.Calafat, Doru Mituleţu, au fost lansate discuţii şi creioante proiecte ca acestă iniţiativă să devină viabilă. CARREFOUR a fost reprezentat de Florin Căpăţână, director de calitate şi Silviu Diaconu, director produse proaspete. Discuţiile au avut ca temă principală modalităţile prin care producătorii pot intra pe piaţa CARREFOUR dar şi avantajele care rezultă din această colaborare. În primul rând vor fi evitaţi intermediarii şi speculaţii realizându-se o realaţie transparentă între producător şi consumator, şi care va aduce beneficii ambelor părţi implicate în acest proces.
Cei care doresc ca în viitorul apropiat să lucreze cu CARREFOUR trebuie să deţină sau să fie parte într-o formă asociativă economică ce poate emite factură. Relaţia contractuală este stabiltă direct între cele două părţi.  CARREFOUR fiind distribuitor de produs în lanţul propriu, producătorii trebuie să-şi sorteze calitativ marfă pentru a corespunde cerinţelor contractuale, să o ambaleze şi eticheteze, iar preluarea se face doar de către centrul CARREFOUR Bucureşti, care nu este depozit de legume şi zarzavaturi, ci doar platformă de preluare şi distribuţie.
Silviu Diaconu a declarat că la Poiana Mare se urmăreşte în primul rând producţia de roşii, renumite în ţară dar şi de alte legume şi zarzavaturi care corespund calitativ şi cantitativ. CARREFOUR va asigura transportul sau plata acestuia după caz, acoperind toate cheltuielile suplimentare şi venind cu o ofertă peste preţul pieţei. Aşa cum am aflat din discuţiile avute la Poiana Mare, CARREFOUR nu urmăreşte un anumit soi de roşii ci doar ca cele colectate să fie de bună calitate. Pe lângă roşii vor fi achiziţionate şi vinete, castraveţi, ardei gras etc. Primarul Marin Vintilă, a salutat această iniţiativă, punctând faptul că singura problemă va fi înfiinţarea acelor asociaţii economice. Aceste asociaţii vor face primul pas către comerţul organizat, şi vor fi în acelaşi timp un stimul pentru cei încă şceptici.

2 comentarii:

  1. nu e rau da sa se faca asta e cel mai important

    RăspundețiȘtergere
  2. carfurul e tare poate mai au si ai nostri o sansa da e greu ca suntem comozi noi oltenii

    RăspundețiȘtergere