05 iulie, 2013

Furtună devastatoare la Calafat. Acoperişul blocului B17 a fost smuls şi aruncat pe carosabil şi trotuar- VIDEO …în exclusivitate pe Actualitatea Calafeteană


VIDEO



Vineri, 5 iulie 2013, în jurul orei 15.30, a avut loc o furtună puternică combinată cu o ploaie torenţială în Calafat,  transformată rapid într-o tornadă aidoma celor din SUA. Acoperişul  blocului B17 a fost smuls şi aruncat la peste 20 m de scara imobilului.   Cea mai mare parte  a  acestuia  a acoperit parcarea din apropiere, producând avarii minore unui Volkswagen care urma să fie înmatriculat. La scurt timp după încetarea furtunii, autorităţile locale împreună cu primarul şi viceprimarul s-au deplasat la faţa locului, mobilizând o echipă a primăriei care să degajeze carosabilul , adunând toate bucăţile smulse din acoperiş. A fost o mobilizare exemplară  şi un spirit de solidaritate mai rar întâlnit în ultima perioadă, locatarilor  blocului în cauză   alăturânduli-se şi alţi calafeteni din scările învecinate pentru a le da o mână de ajutor. În maxim o oră s-a aşezat din nou ordinea, fiind adunate toate resturile de scândură şi tablă.  Cei mai afectaţi au fost locatarii de la ultimul nivel din B17, unde lipsa acoperişului a făcut ca apa provenită de la ploaia torenţială să ajungă la circa 30cm în cele patru apartamente. 
Această situaţie ar trebui să nu se mai repete, iar cei care vor dori din acest moment să realizeze astfel de construcţii să respecte normele  tehnice în vigoare.


Se cunoaşte bine situaţia financiară a oamenilor  şi este de apreciat faptul că au reuşit cu forţe proprii să facă aceste acoperişuri,  însă  s-ar putea ca la următoarea tornadă să nu mai vorbim de un far spart la o maşină din parcare, ci de o viaţă care nu poate fi cumpărată sau reparată.

GALERIE FOTO











10 comentarii:

  1. da ce trage vicele... asa dorule fii activ ca nu se mai poate altfel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E super om asa natural si muncitor.Ce m-au iritat am vazut alte putori de stateau pe margine mai ales tineri veniti sa beleasca ochii. Tot ai batrani au pus osu ca jagardelel de cluburi si pitzipoancele nimic.Unde au fost alea 20 de familii din blocu ala ai???? ai draku voi de putori!!! sa vina altii sa va adune gunoaiele.

      Ștergere
    2. vrea primar ce tot o sucim ca 2016 Guta pleaca senator la bucuresti

      Ștergere
  2. acoperisuri facute de te miri cine toti acum fac de toate pentru toti.Daca era un om pe acolo cine raspundea???? dati jos toate covercile de pe blocuri ca isi mai tin unii si lemnele pe acolo....alo pompierii auzirati ba!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. masina aia e la unu de e in Italia.A muncit ala pentru masinuta aia un an.va omoara cand o vedeauo facuta varza

    RăspundețiȘtergere
  4. ce era la aia in apartamente la patru moarte de om jale aveau apa pana la genunchi deyastru vai si amar asta le mai lipsea. Oricum bine ca primaru a venit cu oameni si repede repede ca niciodata...si ma mnir ca nu e campanie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce sa faci te pui cu natura.bine ca nu s-a accidentat nimeni ca in rest ce sa mai yicem

      Ștergere
    2. da nu te pui cu natura da sa fie tata facute cum trebuie ca nu e de glumit cu asa ceva

      Ștergere
  5. Nu puteti sa ne opriti sa nu punem acoperis.Ce sa facem asta e ne carpim cum putem.Cine are bani sa faca acoperis de sute de milioane cu autorizatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da si in fata la RDS a cazut un nuc iar aci pe bulevard in mogador au zburat doua banci cum vezi in filme.

    RăspundețiȘtergere