31 ianuarie, 2014

Sedinta de foc a Consiliului Local Calafat- Video


 VIDEO




Joi,30 ianuarie 2014, a avut loc prima sedinta ordinara pe anul 2014 a Consiliului Local Calafat. Din cele 13 puncte supuse dezbaterii doar 2 nu au primit aprobarea. Cel mai disputat proiect a fost cel cu privire la validarea comisiei formata din 3 consilieri pentru preluarea suprafetei de 4,70 ha teren arabil, situat in zona satului Ciupercenii Vechi. Consilierii PSD impreuna cu consilierul PDL Dan Bora au votat impotriva, facand imposibila aplicarea “Masterplanului” pe deseuri (gunoi), derulat in judetul Dolj...



 Ceea ce este interesant este faptul ca in 2007 consilierul Petre Traistarul, primar in acea perioada, a semnat juridic pentru acest proiect, fiind si unul dintre membri fondatori ai ADI(Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara).
De neinteles este faptul ca exista o adresa privind solutionarea acestei probleme trimisa chiar de catre Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, membru marcant al PSD-ului(document atasat mai jos). “Masterplanul” de care vorbim are o valoare de 4 milioane de euro, iar neefectuarea schimbului de terenuri intre Romsilva si Consiliul Local Calafat va duce la blocare efectiva a realizarii statiei de colectare, compostare si transfer. Proiectul reprezinta o oportunitate, deoarece vorbim de fonduri nerambursabile .Prin decizia membrilor PSD se poate ajunge la blocarea acestuia.Consilierii PSD au fost nemultumiti datorita faptului ca nu au fost informati cu ceva timp in urma in legatura cu acest subiect.
Golentiul va avea apa curenta industriala
Acest al doilea proiect pe ordinea de zi privind furnizarea de apa industriala la Golenti a primit aprobarea.

Evaluarea Secretarului Primariei- 10 voturi de nesatisfacator

Un alt punct disputat a fost cel cu privire la acordarea calificativului secretarului primariei, domnul Mladin Florin, care a primit din cele 17 voturi ale consilierilor locali 10 de nesatisfacator, 5 de foarte bine si un vot de bine. Conform legii, decizia ramana la latitudinea Primarului care are ultimul cuvant de spus, votul consiliului fiind unul consultativ. In litera legii, secretarul trebuie evaluat la fiecare incheiere de an iar daca primeste nesatisfacator acesta poate fi demis in termen de 5 zile, daca decizia este finala. Nu stim de ce s-a ajuns la acest vot insa ramane de vazut cum vor evolua lucrurile pe viitor.

Ne-am dori ca aceste neintelegeri, ambitii personale sau de partid sa dispara lasand loc unei constructii benefice cetatenilor si municipiului Calafat.



Pentru a avea o imagine mai clara asupra dezbaterilor va invitam sa vizionati filmul complet al sedintei.

Documentele trimise de Consiliul Judetean Dolj si semnate de Ion Prioteasa


6 comentarii:

  1. Bravo nea Petre! ardei pe VENETICI !!!Au ajuns toti parvenitii să hotărască destinele frumosului nostru oras...Să se ducă la ei acasă ,la ciuperceni,cetate,plenita,etc.etc.și sã ne lase în pace... CALAFETEAN 100%

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ba prostovanule tu nu vezi ca bati campii, pai tu esti calafetean, poate esti ghiolban.Taranii au demnitate si sunt cu bun simt nu ca badaranii. Badaranii- categoria din care faci si tu parte sunt peste tot si in New York, oriunde....mai citeste "calafeteanule" sau badaranule, cum vrei tu ca in cazu asta e aceasi treaba, termenul e sinonim

      Ștergere
  2. Ce a sarit traistaru la gatu lu Prioteasa ....ba mosu e dus rau de tot Comunisti morti dupa putere .Emile sa iti fie rusine lashule ca ai lasat PSD pe mana stafiei.Ti-ai batut joc de noi aia fraierii de am alergat in locu tau.De ce emile nu ai ramas in consiliu ce iti lua sa vii la sedinte L- ai lasat pe Traistaru si ai fugit RUSINE pentru voi..

    Vreau un PSD cu oamenii vii nu cu toti moroii de 80 de ani si aia de stau cu perfuzia la mana.
    In 2016 sa venim si noi ai tineri nu toti mosii

    Ce consilieri psd 3 pensionari un doctor ajuns la un an de pensie si una muta ca aia nu am auzit sa scoata un cuvant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu cine cu emilas cu croitoru fiul ploii cu cicerone si vintila toti octogonarii pa asta e viitoru calafatului cu strabunicii.Pana nu sa duc astia tot as va fi.Si daca ar vrea Guta sa faca ceva nu are cu cine.
      Da cred ca de aci i se trage lu traistaru de la Prioteasa

      Ștergere
  3. pas nu are lider Pe cine? ca nu stiu decat sa dea din cioc odata la 4 ani ca muta ei bucurestiu la calafat insa nu sunt in stare sa dea afara toti babalacii din partid de taie frunze la caini si cauta doar scandaluri.E cac cac la psd calafat sta in viata pe aparate mai respira prin aia trecuti de 70 de ani ca in rest jale si urgie.La ei in partid un singur om vorbeste TRAISTARU si atat iar restu glugi de coceni.Nu sufla unu nimic cu botu pe labe.
    Traistaru se distreaza iar de curand spunea catre un pensionar de-al lui ca vrea sa-i vada pe multi cum schilaie de foame si mai ales mogadoru unde stau cum zice el veneticii, ca el parca ar fi orasean. Un om pierdut ce toata viata lui a trait printre stiuletii de porumb si n-a stiut decat sa aduca ura si scandaluri oriunde s-a dus.
    ASTA e pPSD Calafat.
    Unii care urla dau cu pumnu in masa si iau ce decizii vor, adica UNU- Traistaru si restu aia de tac si ling permanent
    Calafat vai de soarta ta

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost in PSD da asa oameni slabi nu am vazut de cand sunt.Cand racnea Traistaru tremurau toti de parca ar fi fost dumnezeu.....
    Acolo nu se poate face nimic numai daca vin oameni seriosi.Puteam noi sa spunem orice, Emil ne aproba iar cand venea Traistaru nu mai scotea o vorba

    RăspundețiȘtergere