20 februarie, 2014

Scandal potolit cu focuri de armă la Catane / Au distrus Loganul Poliției și au agresat un agent


Doi bărbați de etnie romă, cumnați, din comuna doljeană Catane sunt cercetați pentru ultraj la polițist și distrugere, în urma unui scandal petrecut  în noaptea de marți spre miercuri în localitate, scandal oprit de polițiști abia după ce au folosit armamentul din dotare. Un polițist a vrut să-l oprească pe unul dintre cei doi bărbați, care se deplasa cu căruța, însă a fost amenințat și s-a ales cu geamurile sparte la mașina de serviciu, agresorul fugind în curtea cumnatului său. Cel din urmă a ieșit cu o coasă la polițist, agentul fiind nevoit să tragă două focuri de armă pentru a scăpa. Cercetările în cauză au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, incidentul s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 23.00. Unul din lucrătorii Postului de Poliție Catane, aflat în serviciul de patrulare pe raza localității, a făcut semnal regulamentar de oprire unei căruțe...



 Bărbatul de etnie romă care conducea căruța nu s-a oprit, și-a continuat drumul, iar polițistul a urcat în mașină și a pornit după el, forțându-l să tragă pe dreapta. În momentul când agentul de poliție a coborât din mașină, căruțașul, Florin Căldăraru, de 33 de ani, din localitate, a început să-l înjure și să-l amenințe, a luat din căruță o coasă, și cu coada acesteia a încercat să-l lovească pe polițist. L-a nimerit în umăr și, mai mult decât atât, a făcut praf cu coada coasei un geam lateral și luneta autoturismului de serviciu al polițistului, apoi a fugit. S-a refugiat în cea mai apropiată locuință, ce-i aparține cumnatului său, Ionică Băcelan, de 37 de ani, din aceeași localitate. Băcelan, când și-a văzut ruda urmărită de polițist, a ieșit la poartă, înarmat tot cu o coasă și a început să-l amenințe pe polițist că-l taie. Agentul i-a cerut să se potolească, l-a somat să arunce, însă Băcelan era hotărât să-l lovească, astfel că polițistul a tras un foc de armă în plan vertical. Asta nu l-a potolit pe Băcelan, astfel că polițistul, ca să scape de agresor, a mai executat un foc de armă la picioarele acestuia, rănindu-l ușor la un deget de la picior. Și-a chemat apoi colegii, dar și o ambulanță, Băcelan fiind transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea sa, iar Florin Căldăraru a fost ridicat și dus la sediul Postului de Poliție pentru audieri, ulterior ajungând acolo și cumnatul său.  Având în vedere că a fost vorba despre agresarea polițistului, cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești, cei doi cumnați fiind cercetați pentru ultraj și distrugere. Procurorul de caz urmează să dispună măsurile necesare față de cei doi localnici din Catane. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și ultraj, cauza fiind preluată pentru soluționare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.
Primarul comunei Catane, Ștefan Ciurea, spune că cei doi bărbați de etnie romă care au provocat scandalul nu sunt la prima faptă de acest gen și că, în general, în comună, infracționalitatea este destul de mare. Au copii mulți și scapă de arestare și nu se poate face ceva în comună că este furat sau distrus. „Ce să vă spun… Avem într-adevăr probleme cu infracționalitatea în comună, aproape zilnic înregistrându-se furturi. Facem și noi ceva pe aici, cu fondurile astea și așa puține, și în două zile distrug tot. Nu știm ce să mai facem. Știu și de incidentul de azi-noapte (n.r. – ieri noapte) și cred că ar trebui ca legile să fie mai aspre”, ne-a declarat Ștefan Ciurea, primarul comunei Catane.

Autor - Cuvantul Libertatii

2 comentarii: