02 februarie, 2014

Sedinta de Buget pe anul 2014- "A fi sau a nu fi" un altfel de Hamlet jucat la Calafat...de la circ la circoteca- Video

VIDEO

                filmare preluata dupa site-ul www.olteniasud.ro

Astazi a avut loc cea mai importanta sedinta extraordinara a noului an, deoarece a fost discutat si supus aprobarii bugetul pe 2014 al Municipiului Calafat. Cum ne-am obisnuit deja,  cei 5 consilieri PSD, acompaniati de Dan Bora(PDL), au fost si de aceasta data “Gigi-contra”.

Consilierii PSD

Cu toate acestea Primarul Mircea Guta a incercat inca o data sa realizeze un dialog. El a precizat faptul ca actualul buget a fost finalizat cu 4 zile in urma si a fost inaintat tuturor presedintilor de partid care fac parte din Consiliul Local, invitandu-i la discutii.
“Am facut apel ca acestia sa vina cu solutii, cu amendamente, cu idei constructive pentru a fi eliminate eventuale neintelegeri, disensiuni. Imi doresc ca bugetul sa fie ceva comun, in beneficiul tuturor institutiilor publice locale.” – lucru desprins si din postarea video pe care o veti urmari pe filmarea celor de la Olteniasud...



Un punct important aprobat a fost cel cu privire la validarea comisiei care va face schimbul de terenuri intre Romsilva si Consiliul Local Calafat. Cu 2 zile in urma am asistat la o piesa de teatru : un “Hamlet de Calafat”, unde consilierii PSD  si domnul Dan Bora(PDL) au votat impotriva. Astazi am asistat la ceva incredibil: toti au votat pentru!

Este  ridicol ca 6 oameni care reprezinta o parte din cetatenii Calafatului sa voteze diferit din 2 in 2 zile.(lucru pe care il veti vedea si pe filmare).

-Un alt proiect aprobat a fost cel cu privire la refacerea capelei din cimitir pentru care a fost alocata suma de 200 000 lei.

-A fost aprobat si proiectul pentru realizarea a 2 sali de festivitati: una in satul Basarabi(fiind alocata suma de 70 000 lei) si alta in Ciupercenii Vechi(fiind alocata suma de 150000 lei). Facem o mentiune, in legatura cu cele 2 sali, pentru a intelege mai bine scopul acestora: in ultima perioada, foarte multe localitati din mediul rural din tara au transformat salile de spectacol ale caminelor culturale in sali utile comunitatii unde se pot desfasura inmormantari, nunti , botezuri... etc.

-Cadastrarea si modernizarea pietii centrale.  Spre uimirea noastra am aflat ca aceasta piata a fost realizata fara o documentatie legala, adaptata normelor actuale. Primarul Mircea Guta a cerut ca aceasta piata sa fie cadastrata si modernizata pentru a deveni o adevarata piata agro-alimentara, respectand toate normele igienico-sanitare.

A fost aprobata si suma alocata segmentului Culte care totalizeaza 100 000 lei, urmand ca anul acesta sa fie finalizat  Paraclisul de la Spitalul Municipal Calafat. In premiera, a fost aprobat  primul proiect european derulat prin Consiliul Local Calafat privind conservarea mediului de la “Tuturoaie”. Ne dorim ca aceste proiecte europene sa fie mai multe pe viitor.

Referitor la teatru, in speta piesa “Hamlet” jucata astazi in Consiliul Local Calafat, pare mai mult o comedie cu grave pierderi de memorie decat o tragedie.



13 comentarii:

  1. rau a ajuns psd ...mai rau de asa nu se poate.Au votata ca a sunat Prioteasa sa-i dea lecitina lu Traistaru.Ce partid tinara oauuuu toti cu cupoane de pensii VITORUL CALAFATULUI
    Sa votezi invers la doua zile ce credibilitate ce partid ce oameni....mi-ar fi fost rusine sa mai vin la sedinta ma bagam sub masa aia.
    SCURT...AM RAMAS FARA CUVINTE...LECITINA LECITINA LECITINA LECITINA......................................................................................................

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BORA E TATICU LOR

      Ca si pnl-istii sunt mai buni...Tartore sulita de om e Bora matura cu toti e tare baiatu stie ce vrea asta va ajunge primar daca se tine tare.

      Taticu consiliului de 8 ani e Bora.Asta daca ajunge primar face curatenie. Are sange in instalatie e versat si cu experienta si calafetean pe deasupra. Pai e el acarul psd-ului, locomotiva

      Ștergere
    2. candidat de la PDL sau PSD sa moara galbenii

      Ștergere
    3. BOMBA BOMBA BOMBA

      Vicele candidat in 2016......????? ghici de la cine???? de la aia de castiga .Guta se retrage merge mai sus si vine mituletu.
      partidul vi-l zic eu mai incolo ho ca nu e vremea!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  2. daca mai ajung astia din psd si in 2016 sigur uita si cum ii cheama de semneaza in locu altora.Uitati-va la mutrele lor unii cer mila iar altor le plangi de mila.In poza de-o pusarati sunt loviti de melancolie de parca le-a fatat vaca soareci.Ce mai lume da nu oameni.Halal consilieri !!!!!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  3. Sjmecherul zicea...

    Zece lucruri DE CACAO despre noul Cod PenaL

    O nouă infracţiune în Codul Penal: corporatiştii care uită badge-ul acasă riscă între 3 şi 5 ani de puşcărie;

    • Noul Cod Penal schimbă fundamental înşelăciunea: va face puşcărie cel înşelat, pentru că e prost;

    • Potrivit noului Cod Penal, nu mai eşti obligat să achiţi nota la restaurant: mănânci cu suspendare;

    • Modificări pe ultima sută de metri la Codul Penal: darea de mită a fost trecută la fapte caritabile;

    • Scăpare sau sfidare? Faptul că te-ai născut Dan Şova nu este incriminat de noul Cod Penal;

    • În cazul în care procurorii nu au fonduri suficiente, se pot face interceptări cu taxă inversă;

    • Patriarhul Daniel, cel mai nemulţumit de noul Cod Penal: „E strigător la cer! Nu sunt pedepse pentru neplata contribuţiei la biserică”;

    • Inexplicabil! Şi în noul Cod Penal mâncatul de căcat de către politicieni este legal;

    • Cea mai cruntă pedeapsă prevăzută în noul Cod Penal este izolarea într-un judeţ pustiu, Sălaj;

    • Pe lângă calomnie, în noul Cod Penal va fi introdusă şi mega-calomnia, când spui adevărul despre un politician aflat la putere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un alt Sjmecher...ha ha ha...zicea....

      Zece lucruri tot de CACAO despre condamnarea lu Nastase

      • De data asta Năstase nu se mai riscă: şi-a luat permis de port armă pentru pistol;

      • Prevăzător, Adrian Năstase şi-a pus aseară busuioc sub pernă şi şi-a visat colegul de celulă;

      • Pentru că nu ştia exact care va fi verdictul, Adrian Năstase şi-a pregătit încă de ieri mai multe eşarfe Burberry;
      • Băsescu i-a confirmat deja lui Ponta că e fericit;

      • Spitalul Floreasca e în stare de alertă, îl aşteaptă pe Adrian Năstase din moment în moment;

      • Judecătorul a profitat de ocazie şi l-a condamnat pe Adrian Năstase şi în „dosarul Flota”;

      • Un vecin al lui Năstase a sunat la poliţie, să anunţe că în casa fostului premier se aruncă cu patarde;

      • Judecătorul i-a dat lui Năstase şi un atlas anatomic, cu semn de carte la vasele de sânge ale gâtului;

      • E clar de ce a încercat PSD să de legea amnistiei: Năstase se plânsese de aglomeraţia din închisoare;

      • Dan Şova neagă că Adrian Năstase a fost condamnat azi la închisoare.

      Ștergere
  4. Sa morrrr yo..sau tu... tare tare!

    Acolo sunt.... in cimitir..... alegătorii pe care contează USL!

    Vicepremierul Liviu Dragnea a intervenit furibund în timpul şedinţei de guvern de azi, admonestându-i pe drumari că nu au deszăpezit cimitirele.

    "În campanii pe alegătorii de acolo ne bazăm şi acum când vine greul îi abandonăm, nu?", tuna Dragnea, cu mustaţa tremurând.

    După intervenţia vicepremierului, au fost trimise mai multe autospeciale să deszăpezească cimitirele din Teleorman, respectiv 80% din electoratul USL.

    "Dacă se organiza un referendum fulger am fi mâncaţi. Consider că deszăpezirea cimitirelor ar trebui să fie un obiectiv strategic al Guvernului", spune Dragnea.

    În schimb echipajele de deszăpezire se plâng că cei din cimitire nu au dat nicio mână de ajutor: "Zăceau acolo, noi am făcut toată treaba. Măcar dacă şi-ar fi dat zăpada de pe cruci!", spune Robert Acrişor, drumar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un anonim(bora) se lauda singur! Cine i cunoaste scurtul vocabular iai da seama,de ex.:sange in instalatie....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e prea tare sa se laude singur da si tu simti ca e tare.Bora e pe cai mai rupe in 2016 si STOP la furaciuni

      Ștergere
  6. pe ce facem pariu ca salile de festivitati sau lucrarea de la spital,vor fi cistigate de adelica sau Filipescu .pariu rudarene ca nu dai mesajul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca au cu ce care e treaba ce te ustura pe tine sunt oameni din calafat si buni meseriasi ce vreti sa castige altii de te miri de unde din aia colorati si pusi pe jmenareli. Adelica a facut lucrari bune mai intreaba si tu sa vezi cati si-au facut casele cu el si sunt case si acum.Asa ca sictir cu taina in coceni daca esti tu mai bun du-te si liciteaza anonimule

      Ștergere
  7. intrebare den om simplu;ce sa facut in calafat ,concret,in ultimul an si jumatate +un mandat???bugete tocate. de cine??ghici,ghicitoare?da ne ofuscam când suntem intebati de proiecte europene.

    RăspundețiȘtergere