06 aprilie, 2014

Țarul Bulgariei, Simeon al II-lea in vizita la invitatia Primarului din Calafat - VIDEO si Album foto


 VIDEO



Țarul Bulgariei, Simeon al II-lea de Casa de Saxa-Coburg și Gotha, a venit într-o vizită la Calafat la invitatia primarului Mircea Guta. Condus de Presedintele Adunarii Nationale a Bulgariei, domnul Mihail Mikov până la punctul de trecere, Simeon Borisov Sakskoburggoțki a fost întampinat încă de la vamă de primarul orașului Calafat, Mircea Guță. Odată ajunși la primărie, delegatia tarului aufost primita cu pâine , sare si țuică, după traditia romaneasca...





Țarul bulgar a rămas plăcut impresionat de arhitectura si de picturile aflate pe tavanul primăriei. O hartă a Calafatului i-a trezit curiozitatea și a ascultat cu plăcere la scurta prezentare a orașului facută chiar de primarul Mircea Guță. Timpul fiind limitat și vremea capricioasă, Simeon a reușit să viziteze doar Primăria Municipiului Calafat și Palatul Marincu (o clădire emblematică a Calafatului – actual Muzeu).
 

Odată ajunsi la Muzeul de Artă si Etnografie, domnul Alexandru Pârvan a punctata principalele momente istorice care au marcat de-a lungul timpului municipiul Calafat si modul in care actualul muzeu a ajuns in patrimoniul cultural local. După ce și-au delectat privirea cu câteva tablouri ale unor artiști locali , fostul rege al Bulgariei și-a marcat vizita printr-o semnatură și un mesaj în cartea membrilor onorifici ce pășesc în interiorul “Palatului Marincu”...


album foto...


Mai multe detalii despre Simeon

Simeon a fost botezat cu apă adusă de la râul Iordan și a zburat înapoi în Bulgaria cu un avion militar. A devenit țar în 1943, după moartea neașteptată a tatălui său, țarul Boris al III-lea. Deoarece era minor unchiul său Prințul Kiril al Bulgariei a fost numit regent. În 1944, Kiril și majoritatea membrilor guvernului au fost uciși într-o lovitură de stat organizată de sovietici, dar lui Simeon i s-a permis rămânerea pe tron. Abia în 1946 un referendum popular a ales abolirea monarhiei, dar familia regală a preferat să fugă din țară pentru a evita eventualitatea abdicării forțate ce i-ar fi putut fi impusă lui Simeon.

Diaspora

Întrega familie a fugit în Egipt, iar apoi s-au stabilit la Madrid. În Spania, Simeon a studiat dreptul și administrarea afacerilor, și a devenit un întreprinzător de mare succes.
În 2001 Simeon s-a întors în Bulgaria și a devenit liderul noului Partid format Mișcarea națională pentru Simeon al II lea. În timpul alegerilor NMS a câștigat 119 din cele 240 de locuri ale Parlamentului și Simeon a devenit prim ministru.
A rămas destul de rezervat în privința restaurării monarhiei în Bulgaria declarând că poporul ar trebui să decidă asta. Oricum deoarece nu a abdicat în mod formal niciodată, și-a păstrat dreptul de a purta titlul regal la care nu a renunțat nici în prezent.


album foto



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu