15 octombrie, 2014

Trei cetateni straini au incercat sa treaca ilegal granita la Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit un cetăţean afgan şi doi cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi în mijloace de transport. Cei trei, dar şi şoferii în maşinile cărora se aflau, au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei, pentru continuarea cercetărilor.
Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, în cursul zilei de luni, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Volvo, cetăţeanul turc Faruk B., în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, flori din Turcia pentru Olanda. La controlul de frontieră, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, ascuns sub remorcă, pe roţile de rezervă ale camionului, un bărbat.
Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul afgan Han A., în vârstă de 20 de ani. Acesta a declarat că s-a ascuns pe roţile de rezervă ale camionului într-o parcare din Turcia, cu scopul de ajunge într-un stat din vestul Europei...

 
În aceeaşi zi, tot la PTF Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autoplatforme cu care transporta autoturisme, cetăţeanul bulgar Dimitrov P., în vârstă de 38 de ani. La controlul de frontieră, echipa de poliţişti români şi bulgari a descoperit în două autovehicule aflate pe platformă, doi bărbaţi ascunşi în spatele banchetelor. Din verificările efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 41 de ani, respectiv 44 de ani. Bărbaţii au declarat că s-au urcat în autovehicule într-o parcare din Bulgaria, cu scopul de ajunge în Germania.
“În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră doljeni au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, ne-a declarat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul STPF Dolj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu