22 august, 2015

ACCIDENT GRAV IN POIANA MARE

Un doljean de 38 de ani este cercetat penal după ce, joi seară, băut la volan, a accidentat un pieton, aflat şi el sub influenţa băuturilor alcoolice. Evenimentul s-a petrecut pe DN 55 A, în comuna Poiana Mare, iar victima, transportată iniţial la Spitalul din Calafat, a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
 
Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, joi seară, în jurul orei 20.00, pe DN 55 A, în localitatea Poiana Mare, Adrian Caragea, de 38 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan, din direcţia Calafat către Bechet, pe fondul consumului de alcool, l-a accidentat pe Ion Urziceanu, de 50 de ani, din localitate, care se deplasa pe partea dreaptă a drumului, în aceeaşi direcţie cu autoturismul. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni grave, a fost transportat la Spitalul Municipal Calafat, ulterior fiind transferat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru investigaţii suplimentare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pietonul a fost, de asemenea, testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele conducătorului auto.
„Poliţiştii rutieri au întocmit în cauză, pe numele şoferului, dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Un comentariu: