22 iulie, 2013

CALAFETENI...APA NOASTRĂ UNDE ESTE. DE LA 1 AUGUST MAI MULTE SCĂRI DE BLOC AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ APĂ DATORITĂ ABUZURILOR FĂCUTE DE COMPANIA DE APĂ OLTENIA.

După ce serviciul public de apă, a trecut obligatoriu la Compania de Apă Oltenia, lucrurile s-au înrăutăţit în ceea ce priveşte costurile care au crescut semnificativ. De curând mai multe blocuri din Calafat au fost debranșate de la serviciul public de apă potabilă pentru rău-platnicii din scară.

D E B R A N Ș A R E A BLOCURILOR UNDE SUNT BUN PLATNICI CONTRAVINE LEGII

Compania a trecut la debranșare cu ceva timp în urmă fără a mai ține cont de LEGEA nr. 51 din 8 martie 2006, ART. 47, alin. 2, punctual C, care spune: Constituie contravenţie în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei următoarele fapte: Sistarea nejustificatăa serviciului sau refuzul de a realimenta utilizatorii după achitarea la zi a debitelor restante. Compania de Apă Oltenia prin prețurile practicate a creat multe îndoieli cu privire la modul de taxare, iar  acum a venit momentul să pună bomboana direct pe colivă, adică sistarea furnizării de apă. Este incredibil ca într-un oraș lipit de Dunăre să nu ai apă sau să o plătești la preț de apă
minerală. Conform legii, dacă pe o singură scară de bloc există un singur bun platnic,este ilegal să fie debranșat respectivul bloc. Societatea care se ocupă cu serviciul public de apă din Calafat trebuie să acționeze individual și nu la nivelul scărilor de bloc. Rău platnicii trebuie acționați în instanță, iar banii recuperate prin executor.

NE OBLIGĂ SĂ FACEM ASOCIAŢII PERNTRU A NE TĂIA APA

Fără asociaţii Compania de Apă Oltenia nu poate sista furnaizarea apei, şi în acelaşi timp nu poate debranşa o scară sau un bloc deoarece contractele sunt individuale , şi nu cu o asociaţia ce deţine în subordine mai multe scări de bloc. Aducem aminte Companieie de Apă că atunci când a preluat reţeaua nu erau asociaţii de locatari, deci nu au de ce să se plângă, cunoşteau situaţia.Trebuia contractile de la început făcute ca cei acre nu plătesc să fie executaţi.
NU NE TREBUIE ASOCIAŢII
De ce? Pentru că în momentul de faţă ar fi inutil să facem asociaţii pentru a plăti un om să adune banii de apă. Am dat exenmplu cu Slatina unde branşarea este separată pentru fiecare apartament, dar domnii care au pus mâna pe apa din Calafat vor doar să adune bani fără un leu investiţie.

REACȚIA PRIMĂRIEI CALAFAT

Primăria Calafat a luat o poziție fermă față de această atitudine cerând ca situația să revină la normal, iar calafetenii să aibă apă. În urma intervențiilor făcute la Prefectul Judetului Dolj și la Directorul General al Companiei de Apă lucrurile au revenit la normal cel puțin pentru o perioadă până se vor găsi alte soluții. Compania de Apă s-a plâns că debitele depășesc 30% din totalul sumelor care ar trebui încasate.

DE CE S-A AJUNS AICI ȘI CINE ESTE VINOVAT

Simplu, o dată pentru prețurile exagerate practicate de companie, prețuri impuse prin te miri ce calcule neînțelese de nimeni dar suportate de calafeteni și nu numai, mulți calafeteni plângându-se că nu locuiesc în apartamentele respective, dar au de plătit zeci de metri de apă. Dacă acum compania ar face un calcul la apa taxată s-ar putea să aibă surpriza să fie mai multă decat capacitatea stației de pompare sau a debitului Dunării.
În al doilea rând, știm bine că, unii dintre noi s-au învățat să plătească alții pentru ei, vecinii ăia cu bun simț. Aceasta a fost și una din cauzele pentru care s-a ajuns în colaps și cu Centrala Termică, datornici cu salarii bune dar cu zeci au sute de milioane debite. Mai mult decât atât, conform masterplanului, apa a fost trecută obligatoriu de sub administrația Primăriei Calafat sub cea a Companiei de Apă Oltenia care în momentul de față se conduce după niște norme pe care noi, cetățenii de rând nu le înțelegem. Singurul lucru înțeles de toți este faptul că acest sistem pentru Companie este cu siguranță profitabil.

CE TREBUIE FĂCUT

Un calcul real și transparent pentru stabilirea valorii unui metru cub de apă. Mai mult, ar trebui așa cum s-a procedat în alte localități, branșarea individuală care să permit întreruperea furnizării de apă abonatului rău platnic și nu întregului bloc (cum este în Slatina). Dar această branșare nu este posibilă că doar Compania de Apă nu a venit să învestească, ci doar să adune bani.

UNDE SE POATE AJUNGE

Cu siguranță dacă lucrurile vor continua așa ni se va spune peste un an că tot Calafatul este rău platnic și vom avea surpriza să rămânem în secolul XXI fără apă, dar alipiți marii familii a Uniunii Europene. Ne întoarcem cu pași repezi în anul de grație 1907 când unii la fel ca noi și de același neam au pus de-o răscoală.

SALUTĂM DECIZIA PRIMĂRIEI CALAFAT CARE A LUAT O POZIȚIE CATEGORICĂ, CU SPERANȚA CA ACEASTA SITUAȚIE SĂ FIE DEPĂȘITĂ.

Ziarul Oltenia Sud şi Actualitatea Calafeteană sunt  împotriva acestor măsuri extreme și de aceea va lua poziție în toată media ca aceste lucruri să nu se mai repete în Calafat.

IMPORTANT
CALAFETENII BUN PLATNICI POT ACȚIONA ÎN INSTANȚĂ COMPANIA DE APĂ, DACĂ LE ESTE SISTATĂ FURNIZAREA.SISTAREA SE ÎNCADREAZĂ LA ABUZ ÎN FUNCŢIE.

5 comentarii:

  1. NE-AU FURAT LA GREU HOTII DE LA CRAIOVA.
    BINE PARINTE RUDAREANU CA MAI AI CURAJ.SUNTEM APROAPE DE TINE SI MERGEM PESTE EI.

    RăspundețiȘtergere
  2. ne fura pe fata jemcherii de la apa ...a ajuns mai scumpa decat curentu.dati in ei ca sunt pujlamale sa le sara capacele.Ar trebui tot calafatu sa-i dea in judecata sa ne arate pe ce au cheltuit banii si de ce sunt preturi asa mari
    Stau in Spania si am facut cerere ca nu locuiesc iar porcii mi-au pus doua muilioane la apa HOTIII UAAA HOTII.Iar alea de taxeaza sunt niste imputite, gretoase si nespalate ca nu stiu sa vorbeasca cu oamenii.
    Sa vina aia de la OPC si garda financiara si toti sa-i ia la intrebari ca e dezastru.Avem dunarea langa noi si platim ca nebunii

    RăspundețiȘtergere
  3. bai nenorocitilor de la regia de apa a calafatului cat mai aveti de gand sa furati oamenii care muncesc cu greu banii pe care voi îi luati doar din pix fara nici o justificare legala. astazi am vazut ca pe factura de apa am 11 mc. in plus de plata pentru ca asa vor hotii de la regia de apa sa creeze restante artificial ca sa poata opri apa pentru ca vor neaparat sa infiinteze asociatii ca sa poata fura mai multi bani de la oamenii din calafat.oricum apa pe care o platim nu se incadreaza in parametrii pentru apa potabila doar PRETUL este SUPER-EUROPEAN.daca ar fi oraselul asta in mijlocul desertului SAHARA si apa ar fi de 10 ori mai ieftina.daca aveti pretentie la bani mai multi mai pune-ti mana si mai investiti niste bani ca destul a-ti furat de la populatia calafatului.reparati-va reteaua si nu mai dati vina pe pierderi. pierderile sunt ala voastre oamenii trebuie sa-si plateasca doar ce consuma.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt niste puslamale si alea de vin sa ia bani ca au gura mare parca nar fi tot calafeteni parca lear fi adus de la craiova platim metru de apa cat nu face daca ai 10 metri mai platesti 10 an plus niste nesimtiti/

    RăspundețiȘtergere