06 martie, 2015

Doljeanul care şi-a împuşcat soţia cu arma de vânătoare a murit la spital

Constantin Cristofir, bărbatul care, pe 11 ianuarie a.c., seara, şi-a împuşcat mortal soţia cu arma de vânătoare, în satul doljean Zănoaga, comuna Leu, a murit, miercuri seara, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Bărbatul a încercat să se sinucidă după comiterea faptei, împuşcându-se în cap, însă a fost salvat de medici şi a supravieţuit aproape două luni. Complicaţiile apărute din cauza rănii grave i-au fost, însă, fatale, după cum a reieşit în urma autopsiei efectuate ieri. În acest condiţii, cazul va fi clasat ca urmare a decesului autorului.
Crima cu premeditare, care a îngrozit satul Zănoaga, comuna Leu, s-a petrecut în seara de 11 ianuarie, aproape de ora 19.00. Constantin Cristofir, de 52 de ani, supărat că soţia sa, Ştefania, de 42 de ani, l-a părăsit şi a plecat din Cârcea (unde locuiseră amândoi), la mama şi fratele ei, în satul Zănoaga, şi-a luat arma de vânătoare (pe care o deţinea legal încă din anul 2008), de acasă şi a plecat, spunând că se duce să o omoare.  De mai multe ori Ştefania a plecat de la domiciliu comun, acasă la mama şi la fratele ei, în satul Zănoaga, comuna Leu, însă se împăcau şi revenea acasă la soţ. De data aceasta însă era hotărâtă să divorţeze, după ce se izbucnise un ultim scandal între ea şi bărbat, înaintea sărbătorilor de iarnă.
Fiul lui Cristofir, care l-a auzit, a declarat că a încercat să-l oprească, apoi l-a sunat de mai multe ori, însă tatăl său nu i-a mai răspuns la telefon. A ajuns în satul Zănoaga, la locuinţa femeii, a rupt gardul din lemn al gospodăriei şi a intrat în casă. Erau doar Ştefania şi mama ei, fratele fiind plecat la vecini...


 Avea arma încărcată aşa că a tras un foc în aer, alicele lovind tavanul, apoi alte trei focuri asupra soţiei care a căzut secerată. A încărcat arma, şi-a pus ţeava sub bărbie şi a mai apăsat o dată pe trăgaci, încercând să-şi pună capăt zilelor. A căzut şi el la pământ, cu o parte din faţă spulberată. Mama Ştefaniei, după ce şi-a revenit din şoc, a ieşit afară ţipând după ajutor. Fiul ei (fratele Ştefaniei) a auzit-o, a venit acasă repede şi a văzut trupurile celor doi la pământ, aşa că a sunat pe 112, apelul fiind înregistrat la 18.46. Imediat zona s-a umplut de poliţişti, procurori, la faţa locului ajungând şi o ambulanţă. Dacă în privinţa femeii s-a constatat decesul, medicii au observat că agresorul trăia, aşa că l-au bandajat, l-au urcat în ambulanţă şi l-au dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Echipa complexă de cercetare coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a început cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cele cinci tuburi goale de cartuş, dar şi arma, iar cadavrul femeii a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. În urma Ştefaniei a rămas fiica ei, majoră. Agresorul a primit îngrijiri la spital, unde a rămas internat, fiind păzit în permanenţă de poliţişti. Dacă ar fi scăpat cu viaţă, ar fi fost acuzat de omor calificat cu premeditare, ceea ce i-ar fi adus o pedeapsă ce putea merge până la detenţiunea pe viaţă.

A murit din cauza complicaţiilor

Însă după multe intervenţii chirurgicale şi eforturi făcute de medici, miercuri, 4 martie a.c., bărbatul a murit pe patul de spital. Complicaţiile survenite din pricina rănii grave de la cap i-au fost fatale. Ieri s-a efectuat şi autopsia, medicii legişti stabilind drept cauză a decesului şoc toxico-septic şi bronhopneumonie, ca urmare a plăgii împuşcate în cap. „Într-adevăr, autorul faptei a decedat miercuri seara la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. A fost efectuată autopsia, avem concluziile preliminare ale medicilor legişti, care spun că decesul s-a produs urmare a complicaţiilor apărute după rana gravă pe care o avea la cap şi aşteptăm raportul final în cauză”, ne-a confirmat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
În condiţiile în care criminalul a murit, după ce vor fi finalizate toate documentele necesare, se va dispune clasarea dosarului şi închiderea cazului, pentru că nu mai poate fi nimeni tras la răspundere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu