05 martie, 2015

Noua arestati in dosarul furturilor de combustibili

Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, ieri, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a celor şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de furt calificat şi constituirea unui grup infracţional organizat, după ce s-a stabilit că au furat combustibil din cisterne feroviare ale GFR. Între timp, alţi trei bărbaţi au fost arestaţi în acest caz.
Reamintim că, pe 7 februarie 2015, poliţiştii de investigaţii criminale craioveni şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au destructurat o reţea de hoţi de carburanţi care se ocupa cu furtul de combustibil din cisternele feroviare ale Grup Feroviar Român (GFR). Oamenii legii au făcut opt percheziţii în Dolj, Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti la locuinţele suspecţilor, o parte dintre ei angajaţi ai societăţii păgubite, şase persoane fiind reţinute pe 24 de ore în acest dosar.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2014 – februarie 2015, suspecţii, constituiţi într-un grup infracţional organizat, au sustras carburanţi din cisternele feroviare ale unei societăţi comerciale, GFR mai exact, care aprovizionau un depozit din Mogoşoaia. Suspecţii, o parte din ei angajaţi ai acestei societăţi, furau combustibil din cisterne atunci când trenul oprea în halte, acolo unde pericolul de a fi văzuţi era minim, „marfa” fiind apoi preluată de alţi complici, care o depozitau, apoi o vindeau pe piaţa neagră...


În baza probatoriului administrat în cauză, anchetatorii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de  Cojocaru Vasile-Cristian, Albişi Costinel, Bolocan Nicolae, Dizanov Marian, Piele Gheorghe şi Graur Ion, care, ulterior, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Ieri, procurorii au cerut şi au obţinut, la Tribunalul Dolj, prelungirea arestării preventive a celor şase bărbaţi cu încă 30 de zile: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor Cojocaru Vasile-Cristian, zis Olteanu, Albişi Sorin-Costinel, zis Grecu, Bolocan Nicolae, zis Căţelu, Dizanov-Schvartemberg Marian, zis Căpitanu, Piele Gheorghe, zis Gică şi Graur Ion, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 10.03.2015 şi până la data de 08.04.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.
Între timp, continuând cercetările şi în baza probelor strânse, au mai fost arestaţi în acest dosar încă trei bărbaţi. Este vorba despre Mihai Florin Matache, de 32 de ani, din Buftea, angajat al GFR, Mihail Gurzun, de 46 de ani, din Bucureşti şi de Marin Tulică, de 53 de ani, din Sălcioara, judeţul Dâmboviţa. Astfel, numărul arestaţilor în dosar a ajuns la nouă, iar cercetările continuă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu