27 octombrie, 2015

Teroare in satele Golenti si Basarabi

video


Redactia televiziunii Oltenia Sud Tv a fost invitata de un grup de cetateni din satul Golenti sa realizeze un reportaj video cu lucrarile executate de firma care se ocupa cu reabilitarea tronsonului de drum Calafat-Golenti. Acestia au reclamat executia dezastruoasa a lucrarilor auxiliare soselei. In primul rand diferenta exagerata de nivel dintre sosea si trotuar, ceea ce a facut ca foarte multi cetateni ai acestor sate apartinatoare mun. Calafat sa nu poata avea acces cu autoturismul personal pe proprietate.

DSC_0334
AMINTIM CATEVA PROBLEME GRAVE, ERORI AM PUTEA SPUNE ALE EXECUTANTULUI

1. Realizarea unor canale de colectare a apei, laterale soselei, care au fost betonate sub nivelul solului. Acest lucru a dus la alunecari de teren. Deja pe unele portiuni, canalul in loc sa colecteze apa colecteaza pamant.

2. Lipsa podetelor care sa permita accesul pe proprietatea privata. Cetatenii s-au vazut nevoiti sa isi faca singuri rampe cu pietre, pamant si alte materiale

3. Distrugerea trotuarelor, existand locuri unde au ramas circa 20cm de trotuar (video)

4. Scoaterea la suprafata a conductelor de apa a localitatii si ingroparea acestora pe anumite portiuni , in ciment. Odata cu venirea iernii, cetatenii acestor sate pot avea ghinionul de a ramane si fara apa. La Golenti, deja aceste conducte au ajuns in unele zone si pe trotuar. La vara aaceste scurgeri vor deveni focare de infectie, deoarece la canalele facute pe sub sosea apa este de o jumatate de metru.

5. Distrugerea la Golenti a refugiilor pentru statiile de autobuz. Din datele cetatenilor am aflat ca firma constructoare a declarat ca asa a fost proiectul.

6. Blocarea in satul Golenti a accesului catre islaz, prin depozitarea pamantului rezultat din saparea canalizarilor laterale soselei.

7.Distrugerea rampei de gunoi de la Golenti. Aici avem de-a face cu ceva infiorator, gunoiul este depozitat la circa 50m de soseaua europeana deoarece a fost blocat drumul catre rampa de gunoi de catre constructorii celebrei sosele europene Craiova-Calafat. Gunoiul acum este amestecat cu pamantul depozitat de firma, la doar cativa metri de cimitir.

Este de-a dreptul stupefiant, iar cea mai afectata localitate unde se regasesc toate cele sapte puncte negative exprimate mai sus, este Golentiul. Aici oamenii sunt deja ajunsi la capatul puterilor. Mai mult decat atat, a fost distrus si trotuarul realizat de Primaria Calafat, care cu ceva timp in urma a amenajat un parc pentru cetatenii din Golenti. Pentru copiii care sunt transportati cu microbuzul scolar este infiorator, deoarece acestia sunt lasati direct pe drumul european care este extrem de circulat datorita traficului spre pod.
Facem un apel catre cei responsabili sa ia masuri cu aceasta nebunie care nu se mai termina, cu aceasta lipsa de profesionalism, unde cuvantul de ordi este BATAIE DE JOC.

DSC_0328DSC_0314DSC_0306DSC_0297DSC_0293

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu