12 martie, 2016

DEZVALUIRI IN EXCLUSIVITATE! Dovada ca salariile nu s-au dat de trei luni la Fabrica de Confectii Calafat


Peste 600 de calafeteni sunt salariati ai fabricii de Confectii Calafat, SC Maglierie Cristian Impex SRL. Acestia de trei luni nu au primit salariile pe munca prestata in cadrul societatii italiene.



_________________________________________________________________________________

Se minte cu nerusinare la Confectii Calafat


Cu ceva timp in urma, ziaristii prezenti la mitingul croitoreselor de la confectii au fost acuzati ca mint si ca salariile se dau lunar, conform contractului de munca incheiat intre angajator si angajat.

Cu doua zile in urma am primit dovada ca sefii din confectii continua sa minta cu nerusinare. Pe surse, am primit la redactia Oltenia Sud, un anunt pus de catre conducerea fabricii de confectii unde se specifica foarte clar ca in perioada 14-18.03.2016 se vor da salariile pe lunile decembrie 2015 si ianuarie 2016, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa fie achitate si cele pe luna februarie. 
Durerea este ca anuntul a fost pus fara nicio explicatie, iar intarzierea de trei luni a dus la nemultumirea mai multor angajati care se gandesc deja sa-si gaseasca un alt loc de munca. Conform acestui anunt, peste doua zile ar trebui ca banii sa fie virati, iar salariatii sa fie remunerati in funtie de orele prestate. Cu toate acestea, multi sunt sceptici, deoarece promisiuni asemanatoare au fost cam dese in ultima perioada in fabrica din Calafat, insa in buzunarele muncitorilor nu a intrat de trei luni nici macar un leu..

Nu dorim inchiderea SC Maglierie Impex SRL


S-a emis ideea ca ziarul nostru ar avea ceva cu fabrica de confectii. Oltenia Sud nu isi doreste ca aceasta fabrica unde lucreaza aproape 700 de calafeteni sa dispara. Este o sursa de venit, oferind oamenilor un loc de munca, fiind singura care a ramas deschisa in aceasta zona. Ne dorim insa, si cerem ca angajatii sa fie tratati asa cum sunt si cei care lucreaza in Italia sau in alte tari occidentale. Este insa adevarat ca disparitia acestei fabrici , dupa Amidon, ar produce o cadere in lant a economiei locale, fiind afectati in primul rand comerciantii, si nu numai.


ZIARUL OLTENIA SUD VA SEMNALA IN CONTINUARE ORICE NEREGULA SI INCALCARE A DREPTURILOR OMULUI, URMARIND CU ATENTIE RELATIA DINTRE ANGAJATOR SI ANGAJATI. ASTEPTAM IN CONTINUARE CA CEI INTERESATI SA NE CONTACTEZE PENTRU A NE TINE LA CURENT CU MODUL IN CARE PATRONII SC MAGLIERIE CRISTIAN IMPEX ISI ACHITA DATORIILE FATA DE SALARIATI.

preluare: www.olteniasud.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu