28 martie, 2016

VIDEO ZIUA POLITIEI SARBATORITA LA CALAFAT 2016

VIDEO



Poliţia Română împlineşte în această lună 194 de ani de existenţă. “Potrivit prevederilor art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române, iar alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol care a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului.

Politia Calafat a organizat un eveniment deosebit avand ca scop sensibilizarea opiniei publice calafetene iar ca actori principali pe minorii din Centrul de Plasament nou infiintat la Calafat. Recuperarea, reintegrarea sociala, asistenta, sprijinul copilului pentru exercitarea libera a opiniei sale, reintegrarea familiala, evaluare, asistenta, consiliere, orientare profesionala, identificarea si solutionarea problemelor dar si colaborarea permanenta cu institutiile statului sunt principalel obiective care caracterizeaza aceasta activitate.

Copiii au prezentat o piesa de teatru si diferite activitati artistice, iar cei prezenti la acest eveniment desfasurat la sediul politiei din Calafat au facut donatii in bani , fiind colectati 1000 lei. Acesti bani vor fi folositi de catre “tinerii artisti ai centrului de plasament”. Cei prezenti au avut bucuria de a vedea si trupa de dans modern din Calafat, coordonata de prof. Sorina Dumitrascu. Doamna comandant, Maria Paun, a incurajat si organizat periodic aceste tipuri de actiuni, fiind totodata cea mai eficienta metoda de a-i face pe acesti copii sa constientizeze rolul institutiilor statului care le asigura permanent libertatea si garantia unei vieti fara derapaje ce pot duce la pierderea integritatii morale si sociale. Salutam aceste tipuri de activitati care pun inca o caramida la temelia unei societati in care responsabilitate si respectul fata de lege trebuie sa fie pe primul plan.

ALBUM FOTO...









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu