26 octombrie, 2016

Cenaclul de Arte Plastice Vizuale “SENIORI ART” din Craiova s-a imbogatit cu doi artisti calafeteni


    Din anul 2013, a luat fiinta in Craiova cenaclul de Arte Plastice Vizuale “Seniori Art”, care a devenit in trei ani cel mai cunoscut la nivel regional si nu numai. Artisti importanti din Craiova si din Oltenia au facut pasul catre aceasta asociatie culturala ce are ca scop promovarea artei si a celor care au darul de a o aseza pe panza sau intr-o forma sculptata in lemn sau piatra. De curand, in Cenaclul de Arte Plastice Vizuale “Seniori Art” au intrat si doi calafeteni, Bogdan Bobin si Cristian Rudareanu, care cu putin timp in urma au avut expozitii de pictura si grafica la galeriile VOLLARD si CROMATIC din Craiova.

    Presedintele cenaclului este doamna Mariana Montegazza, care are totodata si calitatea de membru fondator, fiind persoana care a reusit sa adune in jur de 30 de artisti plastici. Dar cum lucrul bun si trainic se face in echipa, cei doi vicepresedinti – Daniel Guta si Nela Salcianu, cu care a pornit la acest drum, destul de greu, i-au fost aproape in acesti trei ani si rezultatele nu s-au lasat mult asteptate . Curajul de a incepe aceasta ampla actiune culturala care se doreste a fi una de inalta tinuta, nu a lipsit celor trei initiatori, dovada fiind expozitiile oraganizate periodic, care cu doi ani in urma au fost 14 la numar.

    Doamna Mariana Montegazaa ne-a declarat : “Nimic nu este usor, insa daca faci ceva din pasiune, din dragoste, si ai o echipa unita care merge pe acelasi drum, rezultatele se vad, iar ceea ce ai construit va rezista in timp”.
    Sediul cenaclului este in Craiova, este situat pe strada Fratii Buzesti, insa in viitorul apropiat conducerea si membrii spera sa obtine un spatiu care sa le ofere posibilitatea de a avea o sala de sedinte, un atelier comun de lucru si o galerie unde artistii sa-si poata expune lucrarile realizate.

    Cenaclul isi propune pe viitor organizarea de tabere de creatie, simpozioane privind abordarea artei la nivel national si universal si descoperirea viitorilor artisti care vor duce mai departe arta romanesca.

    Cei care doresc mai multe informatii vi vor sa se alature acestui proiect cultural pot suna la tel: 0770.686.754 sau 0767.464.894.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu