02 septembrie, 2011

Ultima şedinţă a Consiliului Local Calafat...cu scântei şi foc


În ultima zi a lunii august a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Calafat. Au fost supuse dezbaterii 9 proiecte cel mai disputat fiind proiectul aflat pe poziţia a opta care viza închirierea a 2000 mp situat la plaja Debarcader la Km fluvial 795-795 şi care în momentul de faţă aparţine domeniului publical al Municipiului Calafat. Cererea de închiriere a fost formulată de S.C. Govra Pan SRL, prin persoana administratorului, domnul Ştefan Constantin Daniel. Prioada de închiriere solicitată a fost de 15 ani, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 500 euro/an.

Ce spune opoziţia.

Domnii consilieri Vasile Adelică (PDL), domnişioara Mihaela Revesz (PDL) şi Marian Filipescu (PC) s-au opus acestei închirieri pe motiv că deja sezonul a trecut iar această cerere nu-şi are rostul. Domnul Vasile Adelică a propus ca acest punct să fie dezbătut la anul în februarie , martie şi închiriată undeva în luna mai şi nu acum. Acesta a afirmat că 15 ani este prea mult şi niciodată plaja nu a fost închiriată pe o perioadă aşa de mare.

Puterea

Viceprimarul Doru Mituleţu a venit cu contraargumente afirmând că pentru o bună amenajare , mai ales în zona noastră unde Dunărea atinge de multe ori cote inundabile, ar fi indicat ca plaja să fie dată cu ceva timp înainte pentru a se putea face amenajările care se impun, perioada ideală fiind atunci când nivelul apei este scăzut. În continuare domnul Mituleţu a afirmat că este nevoie ca o parte din zona care stă în apă să fie acoperită cu piatră măruntă deoarece solul este nămolos .

Domnul Emil Popa , consilier PSD, a completat spunând că acolo unde s-a implicat comunitatea locală în administrarea plajelor nu a ieşit nimic bun. O plajă implică cheltuieli anuale care sunt din banii bugetului local şi care nu se justifică mai ales când există interes din partea sectorului privat.

Decât să cheltuin 150 de milioane pe an pentru plajă mai bine luăm 30 de milioane pe an şi avem şi plaja amenajată a fost concluzia susţinătorilor proiectului.

În cele din urmă proiectul nu a fost votat fiind respins pe motiv că nu a obţinut 12 voturi din partea Consiliului Local.

La secţiunea diverse dar şi la alte puncte vă lăsăm pe dumneavoastră să analizaţi din imagile video şi să trageţi concluziile.

Veţi găsi atacurile Primarului Mircea Guţă la adresa domnului Constantin Bora pe care l-a acuzat că este împotriva parcului industrial şi al dezvoltării Calafatului deoarece nu vrea să dea 5 hecatre din terenul Liceului agricol care este plin de bălării şi care nu are nicio utilitate, dar şi atacurile asupra domnului Vasile Adelica, cel care a sesizat o serie de corpuri de control prin depunerea unor reclamaţii privind gardul de la cimitir şi activitatea Primăriei din ultimele luni.

Domnul Petre Trăistaru l-a atacat dur pe domnul Vasile Adelică pentru lucrările de circa 5 miliarde de la Casa de Cultură din Basarabi şi Clubul Copiilor din Calafat. La rândul său domnul Vasile Adelică a reclamat conducerea actuală că face lucrări la Căminul Cultural de la Golenţi după ce intenţionat angajaţi ai Primăriei au dărâmat tavanele pentru a le repara. Nu ştim cum se vor finaliza aceste dispute, însă cu siguranţă acuzele sunt grave, şi de aceea doar timpul ne va arăta care sunt adevăraţii vinovaţi.



PS. LA ORA 20.00 VEŢI PUTEA VEDEA ÎN EXCLUSIVITATE ŞEDINŢA CONSILIULUI LOCAL CALAFAT DOAR PE ACTUALITATEA CALAFETEANĂ.

14 comentarii:

  1. 500 euro pe an pe 2000 mp. Asta inseamna 1 leu pe metru pe an. Asta e bataie de joc. o sa-mi fac firma sa particip si eu la licitatie si o sa ofer 500 euro pe luna, si imi fac plaja privata ca sa-l oftic pe dan stefan si pe fosila vie care isi ia partea de la firma lui.

    va salut cu traditionalul: JOS GUTA!

    RăspundețiȘtergere
  2. 20 de milioane pe an? pur si simplu astia ne sfideaza si ne cred prosti. Alti comercianti platesc pe spatii comerciale suma asta pe luna nu pe an. Uite asa fac unii mafioti pe spinarea fraierilor. 166 de lei pe luna pe o suprafata de de 2000 mp. adica 0.083 lei/mp/luna cand in oras orice spatiu comercial se inchiriaza cu 7-8 euro/mp/luna.

    RăspundețiȘtergere
  3. SA FACA DOMNE LICITATIE SA PARTICIPE TOATA LUMEA LA UN PRET CORECT. NU SA BENEFICIEZE NUMAI CLIENTELEA USLISTA

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba PROSTILOR decat sa dea anual 150 de milioane sa faca plaja fara sa ia nimic mai bine ia 20 de milioane si are si plaja Calafatul

    PS: cei care se simt PROSTI sa nu mai comenteze, tacaeti drak ca sunteti handicapati la creier

    RăspundețiȘtergere
  5. Gura ofticatilor de la PDL si nesatisfacutilor de pacalici de strada.Bateti toba ca fraierii ca va asculta pulea sau Adelica ca tot una e

    RăspundețiȘtergere
  6. Baga filmarile ca am auyit ca a fost mare scandal

    RăspundețiȘtergere
  7. Da a fost adelica facut pres ca de obicei.
    Si au sters toti mucii de el.
    PDL istii astia se opun la orice pentru oras.

    De ce la bascov unde este clientela PDl se inchiriaza mult mai ieftin, ce investitii s au facut acolo???

    Afara cu PDL ul din tara

    RăspundețiȘtergere
  8. la Bascov toti spagarii PDL au luat plaje la acelasi pret.De ce nu a facut gunoiul de Adelica scandal si atunci?

    RăspundețiȘtergere
  9. corect afar cu PDL-ei din tara si din lume

    RăspundețiȘtergere
  10. mai bine faceti licitatie sa poata participa orice investitor. De unde l-ati gasit tocmai pe covrigar. Sunt destui oameni de afaceri in Calafat care ar putea face mai multe si mai bine pe plaja aia. S-a vazut ce a facut covrigaru, a adus 2 umbreute si 3 mese second hand

    RăspundețiȘtergere
  11. Tot clientela USLINOASA e si la bascov, bem sucuri fierte tinute in soare cumparate de la discipolii lui guta care vand bauturi expirate si hamsii stricate

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce mama dracu Guta, io zic sa-i faci cadou tot orasul la covrigar, piata i-ai dato, targu de spatamana il are, plaja la fel, eu zica sa-i dai si trotuarele si soselele ca sa-i platim taxa cand circulam pe ele, sa-i dai si cimitiru in concesiune pe 199 de ani. Si daca tot i-ai dat plaja eu zic sa-i dai si apa din dunare care trece prin dreptu ei

    RăspundețiȘtergere
  13. UNPR-istii voua nu va da guta nimic? Sa voua va da decat prin gurita! Isi bate joc de voi!!! Hihihihi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Astazi o plaje, maine un cartier, iar poimaine tot orasul. Haideti fratilor sa licitam tot ce avem.Nu mai lasati nimic. NOI NU NE VINDEM TARA, O DAM GRATIS.

    RăspundețiȘtergere