14 ianuarie, 2013

Poetul Mihai Eminescu comemorat la “Centrul Cultural de Formare și Pregătire pentru Copii și Tineret”din Calafat



Cameră românească


Miniblioteca  Centrului Cultural Calafat

Marți, 15 ianuarie , va avea loc începând cu ora 17.00 la “Centrul Cultural de Formare și Pregătire pentru Copii și Tineret”din Calafat (fosta sală cinema) o seară dedicată împlinirii a 163 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu. Se vor recita poezii din opera marelui poet iar un grup de tineri va interpreta vocal și instrumental piese pe versurile Luceafărului Românesc. Îi informăm pe această cale pe cititorii noștri că acest centru înființat în luna iunie 2011 la inițiativa Primarului Mircea Guță și coordonat de doamna Marinela Carauleanu a devenit un punct de reper pentru județul Dolj și zona Dunării fiind cel mai mare centru cultural municipal. Aici au fost amenajate trei  camere în stil autentic românesc ce însumează câteva sute de obiecte din vechile gospodării și care în momentul de față sunt catalogate ca piese de o inestimabilă valoare în ceea ce privește modul de viață al înaintașilor noștri. În fiecare săptămână zeci de copii și tineri din Calafat vin pentru a lua lecții de muzică și teatru, o parte din ei activând și în ansamblul “Rozele Calafatului”, tot aici funcționând și o minibibliotecă. Inima acestui centru rămâne doamna Marinela Carauleanu care a reușit să realizeze printr-o muncă titanică un centru cultural în adevăratul sens al cuvântului. Acest centru poate fi o alternativă dinamică  în comparaţie cu alte instituţii de cultură, mai ales că aici sau loc o serie de activități care ajută la formarea copiilor și tinerilor oferindu-le un alt mod de a-și petrece timpul liber, unde alcoolul, drogurile sau alte tentații nocive nu-și găsesc locul printre cei care aleg să treacă pragul fostului cinema. 

PS: Actualitatea Calafeteană va posta marți seara după manifestări un material video.

34 de comentarii:

  1. da casa de cultura a murit de tot aia fac ceva acolo?

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima realizare a lui George in postul de vice PNL.
    Se vede mana omului aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. George Tiganul este pe poste de George Bacali la Calafat.
    Asa cum e Becali la Bucuresti asa e si George Tiganu la Calafat viitorul lider.

    RăspundețiȘtergere
  4. aisictir mumurel ce pizda matii te intereseaza pe tine ca sunt eu vice la pnl lipitoarea dracuce esti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MA NINELE LINISTESTE-TE CA NU E BINE!!!!

      Ninele cu vocabularu asta de mahala nu mai intri in PSD ca nu au nevoie de oameni ca tine.Vrei sa faci dezinformari si te crezi mare imbarligator...sunt fumate de mult da nu de tine papagalule.Ai inceput sa pupi in poponetz psd-ul sa te salveze de faliment.Esti gata baiete te lasa toti ca s-au saturat de aiurelile tele ca vei fi primar.Anu trecut spuneai prin vama la inspectori ca o sa fii primar.Dupa ce s-a retras Voinea l-ai sunat sa plangi ca ce te faci tu daca iese Guta.Nu ai facut nimic cu Emil si tineretu din PSD. Sunt oameni prea seriosi sa se uite la tine...esti mort de tot.Lasa visele politice si pune osu la munca du-te si angajeaza-te nu mai freca barurile ca se termina si banii aia luati din spaga pe cand erai in vama si pe urma nu e bine VINE FOAMEA!

      Ștergere
    2. Ninele vezi omule ca mugurica si cu popa scriu comentariile la adresa ta de foame fac si ei ce pot ...............mananca cacat .Nu intervenii ca ca le strici pofta .Cat sunt de ofticati de se vede dreacu de la stadionul Oblemenco.

      Ștergere
  5. BOMBA BOMBA BOMBA

    Voinea demis in februarie si inlocuit cu un director nou...un doctor da nu din spitau Calafat.Vine unu din afara sa sparga cuibu de spagari si sa faca curatenie. Merita sa aiba Calafatu un spital bine condus ca ajunge cu spagile si nepotismele. Clanu Voinea s-a bagat peste tot ca canceru. Sa vina si altu ca o fi mai bine

    RăspundețiȘtergere
  6. mugureee.....nu mai scrie de ninellll.....de raudareanu ....de guta.....de gartoi....ofticatule....mori ca intra ninel in psd....tu nu ai ce cauta acolo....mars la imbarligaturi......bravo ninele ca te-ai intors in partidul tau....

    RăspundețiȘtergere
  7. AVEM USL LA CALAFAT????!!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu.....si nu va fii niciodata.....

    RăspundețiȘtergere
  9. Sexuale la Calafat,nevasta lui Adelica l-a reclamat pe Bora, vai de curul lui .

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce Bora a trecut la din alea batrane nu mai vrea pustoaice? Daca tot erau prieteni buni de ce sa nu-si imprumute si nevestele.Cine conduce o institutie de invatamant.Mai vrem sa invete aia carte! Nu preau au cu cine si de ce

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-i mai place de ileana si aurelia, lui nenea directorul?

      Ștergere
  11. USL A FOST REALIZAT IERI SEARA LA CALAFAT


    LUNI SEARA A AVUT LOC INTALINREA DECISIVA INTRE CONDUCERILE PNL SI PSD LA CALAFAT . IN URMA INTALNIRII CELE DOUA PARTI AU REUSIT SA-SI ARMONIZEZE DEFINITIV PUNCTELE DE VEDERE SI AU HOTARAT PRELUAREA IN COMUN A CONDUCERII INTITUTIILOR CALAFETENE CONFORM UNEI INTELEGERI BINE CONTURATE . DE ASEMENEA VA FI UN PROGRAM COMUN DE ADMINISTRARE A ORASULUI IAR AMBELE PARTIDE VOR MILITA IMPREUNA LA NIVEL JUDETEAN SI NATIONAL PENTRU OBTINEREA UNOR PROIECTE NECESARE DEZVOLTARII COMUNITATII NOASTRE . CEL MAI IMPORTANT ASPECT ESTE PROBABIL FAPTUL CA AMBELE PARTIDE VOR FORMA O MAJORITATE IN CONSILIUL LOCAL IAR PROIECTELE DE HOTARARE VOR FI PUSE PE ORDINEA DE ZI CU ACORDUL AMBELOR PARTI . VOM REVENI CU AMANUNTE .

    CITITI PE : ziaruldecalafat.ro

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupa alianta USL Traistaru se retrage din consiliu.Cicerone vine director la spital
    Se schimba si directoru de la scoala 2 si sgricol in doua saptamani.Vor fi si alte schimbari surpriza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vise vise vise vise si pe urma COSMARURI COSMARURI COSMARURI

      Ștergere
  13. vrem sa aflam si noi mai multe despre acesta intelegere usl,cine a fost la respectiva intalnire si ce s-a stabilit ?

    RăspundețiȘtergere
  14. O sa fie in sfirsit liniste si spirit de echipa pentru a face ceva in Calafat.In primavara in prima faza 800 locuri de munca la Parcul Industrial apoi apa si canal la basarabi si golenti.Vor urma si alte Proiecte Reale nu minciuni si gogosi pdl-iste.PDL-ul a bagat tara in cea mai mare saracie BUGETUL NATIONAL GOOOL .Dezastru in trezoreria nationala CRima Genocid Financiar, asa cum au facut toti pdl-istii.USL Singura sansa SINGURA SOLUTIE ULTIMA VARIANTA CASTIGATOARE

    RăspundețiȘtergere
  15. se mai face un supermarket la noi??????

    RăspundețiȘtergere
  16. Alo,alo!!!!! In articolul de mai sus era vorba despre: "Poetul Mihai Eminescu comemorat...", nu despre partide, lingai si pupaciosi dorsali, RUSINICA!!!!! Din comentariile de mai sus am tras concluzia: asa oameni, asa conducere, asa oras!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bravos 16 ianuarie 2013, 14:15 !
      e, uite asta e un comentariu pe care nici macar distinsu notru prieten cu prietenu nostru ,jurnalist de exceptie, popa, blogger, analist etc etc nu va reusi sa-l priceapa ..

      oricum in articolul asta doamna aia si cu domnu blond par a avea mai multa importanta in ochii rudareni decat Eminescu si .. chiar asa e.
      vorba aia, daca tot trebuie (sa ne prefacem) ca aniversam un OM ca Eminescu atunci de ce sa nu profitam de ocazie si sa-l omagiem un pic (mai mult) pe domnu blond si/sau pe doamna ? ca deh.. dupa asta ei ne vede si ne rasplateste ca scriem frumos de.. Eminescu

      Ștergere
    2. Multi citesc, putini pricep! "16 ianuarie 2013, 14:15"

      Ștergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere