31 mai, 2013

VIZITA PRINCIPELUI NICOLAE LA CALAFAT SI POIANA MARE - VIDEO


  VIDEO  
  
PRIMA PARTE  POIANA SI CALAFATA DOUA PARTE - COLEGIUL TEHNIC "STEFAN MILCU"Tanarul de 27 de ani a fost prezent la toate evenimentele importante ale familiei regale, din ultimii ani. Este nonconformist si desi este al treilea pe linia mostenitorilor coroanei romanesti, pana acum a dus o viata de om obisnuit, in Marea Britanie. Printul Nicolae si bunicul sau, Regele Mihai, au o relatie tot mai puternica pe zi ce trece. Alteta sa regala, principele Nicolae, se muta definitiv in Romania. Nepotul Regelui Mihai va prelua o parte din atributiile publice ale Casei Regale si pentru asta va locui in permanenta in tara noastra.

Astăzi, prinţul Nicolae a vizitat localităţile Poiana Mare şi Calafat. În vizita sa a fost însoţit de reprezentanţi ai casei regale, membrii ai protocolului, dar şi de alte personalităţi , deputatul Horaţiu Buzatu şi din partea Mitropoliei Olteniei de către părintele consilier pe probleme de presă, Marcel Vlăduţ.


Primit cu pâine şi sare la Poiana Mare


În jurul orei 12.30, alteţa sa a fost primit după tradiţie cu pâine şi sare de către autorităţile locale. Primarul Marin Vintilă a declarat că este o vizită istorică şi a punctat aportul aceastei comune la Războiul de Independenţă de la 1877-1878. A fost vizitată şi clădirea  care a găzduit Marele Cartier General , locul unde s-a primit faimoasa telegrama trimisă de ducele Nicolae al Rusiei în urma căreia armata română a intrat în război. Primarul comunei Poiana Mare şi-a exprimat dorinţa ca această clădire, aflată în parcul central, să devină un mic muzeu deoarece într-un anumit moment a reprezentat un punct de referinţă pentru România, deoarece în urma războiului de la 1877 şi-a dobândit Independenţa. Tot aici, la Biserica Sf.Arhangheli Mihai şi Gavriil, au fost sfinţite cele 18 drapele de luptă pentru dorobanţii de la 1877. 


Vizita de la Calafat

La ora 14.00, principele Nicolae, a fost primit de către administraţia locală din Calafat în frunte cu primarul municipiului, domnul Mircea Guţă şi viceprimarul, domnul Doru Mituleţu. Din delegaţie au mai făcut parte domnul Gheorghe Balaci- consilier PP-DD, domnul Constantin Bora- managerul Colegiului Tehnic “Ştefan Milcu” şi o serie de alte oficialităţi locale şi angajaţi ai primăriei.
Primarul Mircea Guţă a făcut o prezentare a municipiului Calafat, cu oportunităţile economice, turistice şi culturale ale zonei, punctând principalele obiective ale administraţiei locale. Al doilea obiectiv a fost Muzeul de Artă Marincu, unde directorul acestei instituţii de cultură, domnul Alexandru Pîrvan a făcut un scurt istoric a palatului, declarat monument istoric şi clădire de patrimoniu. În decursul domniei sale, Regele Carol a fost prezent în trei rânduri la Calafat. Au fost vizitate sălile muzeului, prinţul fiind impresionat de modul în care a fost conservată istoria locală ca parte importantă a istoriei naţionale, dar şi de varietatea exponatelor
La Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu”A treia parte a vizitei a s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu” , unde domnul Constantin Bora, managerul instituţiei de învăţământ,  l-a întâmpinat pe principe cu pâine şi sare, o parte din elevii liceului purtând costume populare româneşti din zona Olteniei. Aici au fost vizitate laboratoarele şi sălile de curs iar cei prezenţi au avut ocazia de a intra în dialog cu principele. Elevii şi cadrele didactice au pus o serie de întrebări referitoare la casa regală şi la intenţiile pe viitor ale alteţei sale. Principele a declarat că “în ultimii 23 de ani poporul roman s-a schimbat mult şi de aceea totul este posibil”. Amintim aici Regimentul 31 Dorobanţi a fost stabilit chiar în incinta actualului liceu. La finalul întâlnirii, principele a mulţumit conducerii liceului pentru căldura cu care a fost primit, dăruindu-le în semn de recunoştinţă un steag cu însemnele regale.

                
                                              GALERIE FOTO


8 comentarii:

 1. Felicitari pentru articol.Traiasca Regalitatea si Monarhia .Jos comunistii ascunsi sub haina democratiei.Monarhia este Romania.
  Scaparea vine din monarhie nu de la Cotroceni.

  RăspundețiȘtergere
 2. Regalitatea ramane regalitate nu ale Basescu cu toate parashutele si toti nespalatii.
  Lasati domne sa vina regele ca e singuru de mai poate face ceva.
  Iliescu e marele tradator care nu l-a primit la cotroceni de frica sa nu-i ia locu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Astia gen Traistaru au dat jos cu regele, nomenclaturistii securisto-kgbisti.
   Toti babalacii trecuti de 70 de ani sunt fostii securisti si informatori de ultima speta.Afara cu hotii si psd-istii murdari.
   Vrem un pSD curat cu tineri si oameni de valoare nu cu ingineri agronomi facuti la scoala lu Gheorghiu Dej.

   Ștergere
 3. Bine organizata manifestarea la Liceu Agricol.O fi Bora cum o fi da stie sa le faca...le are cu protocolul.Bun organizator, militarie...asa cum trebuie intr-o scoala.

  RăspundețiȘtergere
 4. Arata bine muzeu, felicitari domnului Pirvan pentru ce a facut acolo.Sa-ti fie rusine Traistarule ca l-ai dat afara pe Pirvan de la muzeu. Guta a fost cu bun simt si l-a reangajat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai Guta i-a iertat pe toti ca omu nu e cu dusmanii ca clanu Traistaru. Un zambet si o vorba buna face mai mult.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu va mai zbuciumati ca e gata Traistaru, saptamana viitoare judetul schimba toata conducerea

  RăspundețiȘtergere
 7. CLANTANITI SI VOI DAR NU DATI DIN COATE SA FACETI CEVA .DOAR LATRATI CA NISTE CAINI PRINTRE GARDURI

  RăspundețiȘtergere