29 iulie, 2013

DUMINICĂ, 28 IULIE, A FOST RESFINŢITĂ BISERICA DIN GOLENŢI. S-A PUS PIATRA DE TEMELIE PENTRU NOUA BISERICA CE SE VA CONSTRUI LA SPITALUL DIN CALAFATÎn data de 28 iulie, a avut loc la Biserica Sf. Nicolae din satul Golenţi, slujba de resfinţire a bisericii care a trecut printr-un incendiu în anul 2010. Lăcaşul de cult a fost reabilitat cu ajutorul Primăriei Calafat şi prin eforturile părintelui Ioan Stelică Pisică. După finalizarea lucrărilor atât în interior cât şi pe exterior s-a făcut conform rânduielilor Bisericii Ortodoxe, slujba de resfinţire. Câteva sute de credincioşi în straie de sărbătoare au luat parte la slujba arhierească oficiată de Acad. Dr. Irineu Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, în sobor cu diaconii şi cei 20 de preoţi invitaţi să slujescă. Pe lângă personalul clerical au participat şi o serie de personalităţi locale pentru a puncta acest eveniment deosebit. Slujba de sfinţire reprezintă o ocazie unică pentru credincioşi, deoarece au posibilitatea de a săruta sfânta masă din altarul bisericii la piciorul căreia se găsesc moaşte de sfinţi. Părintele Paroh, Ioan Stelică Pisică, a mulţumit autorităţilor locale din Calafat, şi primarului Mircea Guţă care a făcut ca locaşul să fie adus la starea iniţială.
Preotul paroh al bisericii “Sf Nicolae”din Golenţi a primit titlul de inconom stavrofor iar Primarul Mircea Guţă o gramată mitropolitană pentru ajutorul oferit pe parcursul derulării proiectului de refacere a lăcaşului de cult.

A fost hirotionit şi viitorul preot de la Bis. Sf. Nicolae Calafat (Biserica din parc)


Tot în cadrul acestei slujbe a fost hirotonit pentru postul II la Parohia Sf. Nicoale Calafat, părintele Tudor Cătălin Nicuşor, absolvent al Facultăţii de Teologie din Craiova , promoţia 2008-2012.Tânărul preot în vârstă de 23 de ani s-a născut în Craiova şi va sluji cu părintele Adrian Micu. Noul preot va ajunge la Calafat după circa două săptămâni când se va încheia stagiului de practică liturgică pe care orice nou hirotonit trebuie să-l parcurgă.

S-a pus piatra de temelie la Paraclisul de la Spitalul Municipal Calafat

După încheierea slujbei de la golenţi, Mitropolitul Olteniei s-a deplasat la Spitalul Municipal Calafat, pentru a pune piatra de temelie a noului paraclis care va avea ca hram pe “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”. 

                                                                      Cristian Rudăreanu


ALBUM FOTO 

                                                                  
                                                         

2 comentarii:

  1. Bravooo!Spitalul are aparatura de ultima generatie,medicamente si toate cele.Bolnavul nu mai trebuie sa cumpere nimic.Era normal sa aiba si o biserica.

    RăspundețiȘtergere