17 octombrie, 2013

A fost votat proiectul de asfaltare in valoare de 5 miloane de euro pentru localitatile Basarabi, Ciupercenii Vechi şi Golenţi Patru consilieri de la PSD şi unul de la PDL nu au votat proiectul . – ÎNREGISTRARE VIDEO


 VIDEO- PRIMA PARTE

 VIDEO- A DOUA PARTEConsilierii PSD-Calafat
Joi ,17 octombrie, a avut loc începând cu ora 18.00, Şedinţa Extraordinară a Consiliului Local Calafat unde au fost supuse dezbaterii şi aprobării trei puncte pe ordinea de zi. Cel mai important punct care a încins spiritele, mai ales în tabăra PSD, a fost cel care referitor la finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru demararea unui proiect de peste 5 milioane de euro în vederea asfaltării străzilor din localităţile Basarabi, Golenţi şi Ciupercenii Vechi.

Ce au reclamat consilierii PSD?Domnul Petre Trăistaru s-a arătata nemulţumit de faptul că trebuie plătită suma de 70.000 lei pentru acest studiu ca şi pentru altele care în opinia domniei sale nu s-au concretizat, cerând ca într-o şedinţă viitoare să fie examinate toate studiile de fezabilitate. Domnul Trăistaru a declarat printre altele că nu înţelege nici termenul de asfaltare prin metode alternative şi de ce nu se asfaltează şi strazile din Calafat.

Răspunsurile venite din partea administraţiei locale Calafat.

Primarul Mircea Guţă i-a explicat domnului consilier PSD că orice proiect de acest gen trebuie însoţit obligatoriu de un studiu de fezabilitate deoarece numai aşa poate fi prins pentru o eventuală finanţare. Despre celelalte proiecte pentru care au fost făcute aceste studii, primarul Mircea Guţă a afirmat că ele sunt depuse şi aşteaptă finanţarea, iar ca dovadă în următoarea şedinţă va aduce o listă de la Consiliul Judeţean şi ministerele de resort unde aceste studii şi proiecte sunt depuse. Mircea Guţă a afirmat că nu poţi obţine nimic fără a respecta nişte paşi ceruţi de legislaţia în vigoare mai ales ca Instituţie Publică.

Referitor la străzile din Calafat, Mircea Guţă i-a răspuns consilierului PSD, Petre Traistaru, amintindu-i că acele proiecte sunt depuse, însă asfaltare pe cele trei sate a venit în urma OUG 28/2013, care are ca obiectiv principal modernizarea localităţilor aparţinătoare municipiilor sau oraşelor din România, prin fonduri europene.

Administratorul Public, domnul Dan Vârtopeanu, a venit cu o serie de lămuriri în legătură cu această nouă metodă de asfaltare, adică nouă pentru noi, deoarece realizarea terasamentului pe bază de enzime este un procedeu folosit de mult timp în SUA şi Europa. Acest procedeu constă în înlocuirea betonului pe care se pune asfaltul cu un amestec de pământ şi enzime speciale care prin tasare se cimentează, având aceleaşi proprietăţi ca şi betonul, însă cu costuri mult mai reduse.

După aceste discuţii, consilierul Petre Trăistaru împreună cu cei trei consilieri PSD şi Dan Constantin Bora (consilier PDL) au votat împotrivă, însă din fericire ceilalţi consilieri din partea PNL, PDL şi PPDD, au votat pentru.

STRĂZILE CUPRINSE ÎN PROIECTUL DE 5 MILIOANE DE EURO DEMARAT DE PRIMĂRIA CALAFAT
 • Localitatea Ciupercenii Vechi

 1. Strada Mare cu o lungime de 1680 ml
 2. Strada Randunica cu o lungime de 1565 ml
 3. Strada Florilor cu o lungime de 432 ml
 4. Strada Berzelor cu o lungime de 950 ml
 5. Strada Viticultorilor cu o lungime de 745 ml
 6. Strada Salupei cu o lungime de 1025 ml
 7. Strada Carierei cu o lungime de 300 ml
 8. Strada Morii cu o lungime de 707 ml

 • Localitatea Basarabi
 1. Strada Salcamului cu o lungime de 604 ml
 2. Strada Comani cu o lungime de 604 ml
 3. Strada Libertatii cu o lungime de 603 ml
 4. Strada Mosilor cu o lungime de 601 ml
 5. Strada Nucilor cu o lungime de 486 ml
 6. Strada Ciresilor cu o lungime de 602 ml
 7. Strada Paraganului cu o lungime de 594 ml
 8. Strada Paltinis cu o lungime de 604 ml
 9. Strada Pescarilor cu o lungime de 585 ml
 • Localitatea Golenti
 1. Strada Izvorul Rece cu o lungime de 354 ml
 2. Strada Bucegi cu o lungime de 231 ml
 3. Strada Livezi cu o lungime de 244 ml
 4. Strada Somes cu o lungime de 241 ml
 5. Strada Fagaras cu o lungime de 205 ml
 6. Strada Poporului cu o lungime de 414 ml

11 comentarii:

 1. Da traista asta se opune la tot, nimic nu e bine si niminea nu e bun decat el cu neamu lui

  RăspundețiȘtergere
 2. cu oameni de 80 de ani sa indrepri calafatu...aaaauuu da bu se poate

  RăspundețiȘtergere
 3. de data asta "mosu" a avut dreptate..
  aceiasi intrebare pun si eu .. de ce trebuie facut studiu de [b]fezabilitate[/b] pentru a asfalta niste strazi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pa ba cum sa-ti dea aia proiecte daca nu faci ub studiu de fezabilitate,pe vorbe tu crezi ca esti pe camp la sapat sa arunci privirea sa vezi daca e copt porumbu.Ce proiect sa face fara studiu cred ca nici in cele mai bananiere tari gen angola sau afganistan

   Ștergere
 4. ce trancanesc astia din psd toti octogonarii si Bora tradatoru..asta e pe interesu lui si atat...ce mai consilieri

  RăspundețiȘtergere
 5. Guta e cu prea mult bun simt da altu i-ar fi luat in suturi.Da unu din psd a disparut covrig hai sa vedem cine vine in locu lui.Cea mai buna pentru acest post si serioasa ar fi Carmen Ciuica...da cu cine sa vorbeasca ca cu are cu cine ...ca aia sunt paralizati toti

  RăspundețiȘtergere
 6. ce mai psd are calafatu oauuu te ia frica

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu e traista ma,nu vedeti ca este stafia lui?...ala o murit demult!

  RăspundețiȘtergere
 8. MAMA MAMA CE MONUMENTE CE DINOZAURII ARE PSD REINTINERIT CU INFUZIE CU TINERI PENSIONARI DE 80 DE ANI

  ba da Vintila ala nu intelege nimic o tinea cu tzutzuroia...tata esti dus pe tzutzuroaie rau ...haideti ba cu cine modernizam Calafatu...cum o fi fost director atatia ani la termo Vintila ...adica daca ca s-a si inchis

  RăspundețiȘtergere
 9. a fost votat proiectul ??? care proiect, ca parca initial era vorba de un studiu de "asfaltabilitate"
  a.. si daca tot esti jurnalist care informeaza corect cetatenii ai putea sa ne transmiti prin canalele (pe blogu asta se poate citi haznalele) astea media cine va face "studiul" si in ce consta acesta?

  RăspundețiȘtergere
 10. Iar Traistaru? cine dracu-l mai baga-n seama pe alienatu` ala mintal domne?

  RăspundețiȘtergere