14 aprilie, 2014

Săptămâna “Altfel” – Vizita la secția de Poliție a Municipiului Calafat - Album foto si video

 VIDEO


In data de 11 aprilie 2014, elevii calafeteni au fost primiti in cladirea Politiei Municipiului Calafat pentru a se familiariza cu politistii. Odata ajunsi la sectie au fost intampinati de doamna comisar sef a Politiei Calafat, Paun Maria, care le-a tinut un discurs si le-a prezentat o macheta a orasului Calafat realizata de alti copii si donata politiei. Prin intermediul machetei, a incercat sa ii convinga pe elevi de importanta voluntariatului,si totodata nevoia respectarii regulilor dar si ce urmari pot avea nerespectarea acestora...


Domnul Gheorghe Coada, de la Politia Rutiera Calafat, le-a prezentat copiilor situatiile ce trebuie evitate, obiceiurile necorespunzatoare ale copiilor in general (din viata de zi cu zi, din afara si din incinta scolilor). De asemenea, le-a vorbit despre cateva cazuri intalnite de dansul si ce probleme au avut copii care nerespectand regulile de circulatie au ajuns in urma unor accidente sa aiba nevoie de o ingrijire medicala.
Atmosfera a fost una informala, copii putand purta o discutie libera cu  politistii,  fiind analizate anumite situatii care pot deveni neplacute pentru ei.

Copii au fost dusi si intr-o sala de conferinta unde li s-a prezentat un training despre cum ar trebui sa se comporte atat acasa cat si la scoala. Trainingul a tratat situatii concrete, momente din viata unui elev pe care acesta le poate parcurge atat la scoala cat si acasa urmand ca cei mici sa raspunda corect unor intrebari pentru a-si forma si a retine cateva notiuni de mare importanta pentru ei. Mentori pentru o ora le-au fost domnul Gheorghe Coada si doamna Maria Paun care au venit cu o serie de lamuriri punctuale pentru fiecare intrebare.

Elevii au trecut cu bine aceasta proba, fiind extrem de incantati de vizita la sediul politiei municiple. In semn de multumire, au dansat pentru cadrele prezente si le-au oferit in dar si un desen.
Aceste actiuni sunt fara indoiala constructive, iar elevii ar trebui, la initiativa cadrelor didactice, sa se implice cat mai mult in aceste tipuri de proiecte din care isi vor alege pe viitor profesia.

ALBUM FOTO 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu