02 iulie, 2014

„Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării”


VIDEO


Vorbim de un proiect in valoare de peste 300.000 lei derulat de APLOMB (Asociaţia „Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni”) din Calafat, inceput din 03 Iunie 2014 si coordonat de domnul Dan Vana. Derularea proiectului -„Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării”, a fost posibil în urma semnării contractului de finanţare nerambursabilă din Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007-20013 cu Autoritatea de Management a POP.

Scopul proiectului „Reflexii culturale la Calafat – Turism şi tradiţii pescăreşti pe malul Dunării” corespunde obiectivelor specifice ale Măsurii 2 în cadrul teritoriului Grup Local Pescăresc Calafat, în special: sprijinirea infrastructurii şi a serviciilor legate de turism din zona Grupului, în beneficiul micilor comunităţi pecăreşti din cadrul teritoriului FLAG Calafat si totodata promovarea ecoturismului.
Principalele obiective specifice sunt: conştientizarea populaţiei din zona Calafat de importanţa pe care pescuitul a avut-o şi, în continuare, o poate avea pentru fiecare localitate în parte.
Prima intalnire unde a avut loc prezentarea proiectului s-a derulat in aceasta dimineata ,incepand cu ora 11.00, la restaurantul OK din Calafat. Proiectul isi propune realizarea unor expozitii si festivaluri dedicate pescuitului si promovarii principalelor obiective turistice in cele opt localitati implicate: Calafat, Basarabi, Ciupercenii Noi, Ciupercenii Vechi, Maglavit, Poiana Mare, Desa si Ghidici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu