04 martie, 2015

Furau telefoanele elevilor

Patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, din Vârvoru de Jos şi Malu Mare, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de furt, tâlhărie şi tâlhărie calificată, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii doljeni. Aceştia sunt acuzaţi că au urmărit şi acostat pe stradă trei elevi din Craiova, pe care i-au lăsat fără telefoanele mobile.
Faptele reţinute în sarcina celor patru tineri au fost reclamate pe 25 februarie 2015. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în jurul orei 16.00. Ştefan D., de 17 ani, din Craiova a anunţat prin 112 faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce vorbea la telefon şi mergea pe strada Înfrăţirii, din Craiova, a fost deposedat de telefonul mobil, un iPhone, în valoare de 1500 lei, de către un tânăr care a fugit. În aceeaşi zi, în jurul orei 17.45, Ştefan A., de 14 ani, din Craiova, a sesizat faptul că, în jurul orei 16.50, în timp ce se deplasa pe strada Matei Basarab şi vorbea la telefon, un tânăr l-a deposedat de telefonul mobil...


 prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 450 lei. Tot în aceeaşi zi, la ora 19.00, Cristiana Bratu, de 38 de ani, din Craiova,  a sesizat faptul că în jurul orei 13.00, fiul său, Gabriel, de 17 ani, în timp ce se deplasa pe strada Principatele Unite, a fost acostat de patru tineri care i-au sustras din buzunarul de la pantaloni telefonul mobil, valoarea prejudiciului cauzat fiind în valoare de 1000 lei.
În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova şi Postului de Poliţie Vârvoru de Jos au reuşit, luni, 2 martie a.c., să-i identifice pe autorii faptelor, stabilind că se numesc Emil Tabacu, de 19 ani, Marius Goiţă, de 18 ani, Gabriel I.,de 16 ani, toţi din comuna Vârvoru de Jos şi Ionuţ Preda, de 18 ani, din comuna Malu Mare. Tinerii au fost ridicaţi pentru audieri, fiind apoi introduşi în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţe pentru 24 de ore.
„În baza probatoriilor administrate în cauză, anchetatorii au dispus reţinerea celor patru suspecţi pe o perioadă de 24 ore, aceştia fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul produs prin comiterea celor trei fapte, în valoare de 3000 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanelor vătămate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu