28 august, 2015

Tragedie de proporţie: Un mort şi 12 răniţi în accident pe DN 65O tragedie de proporţii s-a petrecut, ieri-dimineaţă, pe DN 65 Craiova – Balş, în localitatea Bobiceşti. Un bărbat de 54 de ani a murit şi alte 12 persoane cu vârste cuprinse între 7 şi 69 de ani au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma ciocnirii violente dintre un Cielo şi un microbuz în care se aflau 19 pasageri. Şase dintre răniţi sunt în stare gravă. Poliţişti din Olt, dar şi medici, asistenţi şi pompieri din Olt şi Dolj au intervenit împreună pentru a-i salva pe răniţi.
Zeci de poliţişti, pompieri, medici, asistenţi şi ambulanţe, din judeţele Olt şi Dolj, dar şi elicopterul SMURD din cadrul ISU Dolj, au intervenit la tragedia petrecută pe drumul naţional 65, care leagă Craiova de Balş, la un grav accident de circulaţie care a îngreunat traficul rutier aproape două ore în zonă. Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.00, P. T., în vârstă de 47 ani, din comuna Mischii, judeţul Dolj, în timp ce conducea un microbuz pe DJ 644, din direcţia Caracal către Balş, a pătruns în intersecţia cu DN 65 fără să se asigure corespunzător şi fără a acorda prioritate de trecere autoturismului Cielo condus regulamentar, din direcţia Balş-Slatina, de G. V., în vârstă de 42 ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, intrând în coliziune cu acesta şi proiectându-l pe sens opus. Autoturismul s-a făcut praf , iar microbuzul s-a răsturnat din impact.
În urma accidentului, G. T., în vârstă de 54 ani, din comuna Izvoarele, judeţul Olt, pasager pe locul din dreapta – spate în autoturism a decedat, trupul său fiind depus la morga Spitalului de Urgenţă Slatina. Alte 16 persoane, cu vârste cuprinse între 7 şi 69 de ani, au fost rănite, trei dintre ele scăpând cu leziuni uşoare astfel că nu au necesitat internarea, restul fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Este vorba despre B. G., în vârstă de 53 ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, pasager pe scaunul din dreapta – faţă în autoturism; G. D. A., în vârstă de 28 ani, din oraşul Corabia (Olt), pasager în microbuz; S. M., în vârstă de 45 ani, din oraşul Zimnicea (Teleorman), pasager în microbuz; P. I., din oraşul Corabia (Olt), pasager în microbuz; V. M., în vârstă de 53 ani, din oraşul Balş (Olt), pasager în autoturism; L. I., în vârstă de 58 ani, din comuna Găvăneşti (Olt), pasager în autoturism; S. F. E., în vârstă de 18 ani, din oraşul Zimnicea (Teleorman), pasager în microbuz; S. E., în vârstă de 50 ani, din comuna Ianca (Olt), pasager în microbuz; S.F., în vârstă de 7 ani, din comuna Ianca (Olt), pasager în microbuz; C. F., în vârstă de 59 ani, din oraşul Turnu Măgurele (Teleorman), pasager în microbuz; J. L., în vârstă de 28 ani, din municipiul Bucureşti,  pasager în microbuz; S. I., în vârstă de 69 ani, din comuna Ianca (Olt), pasager în microbuz. Şase dintre răniţi sunt în stare gravă, unul dintre ei fiind adus la Craiova cu elicopterul SMURD al ISU Dolj. Poliţiştii IPJ Olt i-au testat pe ambii conducători auto cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar în cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

preluare : Cuvantul Libertatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu