17 iulie, 2016

EVENIMENT CRESTIN IN CALAFAT. SFINTIREA BISERICII DE LA SPITALUL MUNICIPAL DIN CALAFAT

Crestinii ortodocsi calafeteni sunt invitati sa participe astazi , 17 IULIE, incepand cu ora 08.30 la slujba de sfintire a bisericii "Sf Imparati Constantin si Elena" din incinta Spitalului Municipal Calafat. Slujba va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Irineu, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit a toata Oltenia.

Este un eveniment deosebit deoarece crestinii prezenti au posibilitatea de a trece si prin Sf. altar asistand totodata si la o slujba arhiereasca. În cadrul Sfintei Liturghii va fi săvârşită şi hirotonia întru preot a diaconului Marian Cosmin Cârţu, pe seama Parohiei Ghidici, Protoieria Băileşti, judeţul Dolj, precum şi hirotonia întru diacon a teologului Alexandru Anghel Roman, pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Calafat, Protoieria Băileşti, judeţul Dolj.

Lucrările la biserica închinată Sfinţilor Împăraţi din incinta Spitalului municipal Calafat au început în primăvara anului 2013 sub coordonarea părintelui paroh Gheorghe Predoi. Sfântul locaş este construit din lemn, în stil maramureşan, pe fundaţie din beton şi deserveşte nevoile spirituale ale personalului şi pacienţilor din această unitate spitalicească, dar este deschis şi pentru ceilalţi credincioşi din afară care doresc să participe la sfintele slujbe oficiate aici.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu