02 februarie, 2011

Violatorul din Giubega „dovedit“ cu testul ADN


Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr din localitatea Giubega pentru comiterea infracţiunii de viol urmat de moartea victimei, în acest dosar fiind dispusă şi efectuarea unui test ADN.

Printr-un rechizitoriu întocmit pe 27 ianuarie de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Stelian Călăfăteanu, zis Dodoacă, de 23 de ani, din comuna Giubega, pentru comiterea infracţiunilor de viol urmat de moartea victimei şi violare de domiciliu.Anchetatorii au stabilit că, în seara de 3 octombrie 2010, Călăfăteanu s-a întâlnit într-un bar din comună cu mai mulţi prieteni, cu care a stat de vorbă şi a băut o bere. În jurul orei 23.00, tânărul a plecat spre casă, însă, pe drum, a hotărât să intre în casa unei bătrâne de 78 de ani, care locuia singură. A sărit gardul şi a intrat în camera în care dormea femeia. Pentru că era întuneric, Călăfăteanu şi-a luminat drumul cu telefonul mobil. Ajuns în camera bătrânei, acesta s-a dezbrăcat şi a trezit-o pe femeie. A violat-o şi, pentru că bătrâna s-a opus, a lovit-o „în mod repetat cu pumnii în zona feţei“, după cum au consemnat procurorii în rechizitoriu. După aceea s-a îmbrăcat, a înschis uşa şi a plecat acasă, unde s-a spălat şi a şters telefonul mobil, care era murdar de sânge.Bătrâna a fost găsită fără suflare a doua zi, de către fiica sa. Medicii legişti au consemnat în raportul medico-legal că moartea bătrânei a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie survenită în urma unui politraumatism cu fractură de stern şi multiple fracturi costale. De asemenea, medicii au stabilit că între leziunile de violenţă suferite de bătrână şi deces există o cauzalitate directă.

Sângele victimei, găsit pe telefonul mobil

Cercetările efectuate de poliţişti au condus la un suspect principal, acesta fiind Stelian Călăfăteanu, din localitate, luat în evidenţe cu „tulburare de personalitate de tip impulsiv-exploziv“. Acesta a fost audiat pe 12 octombrie şi a recunoscut fapta în faţa procurorilor, cărora le-a predat şi telefonul mobil pe care l-a avut la el în noaptea de 3 octombrie. Ulterior, tânărul a fost arestat preventiv, fiind şi în prezent în arestul IPJ Dolj.
În acest caz, procurorii doljeni au dispus efectuarea unui test ADN pentru urmele de sânge descoperite pe telefonul mobil, dar şi o expertiză psihiatrică. Raportul de expertiză ADN a arătat că sângele prelevat de pe tastatura telefonului suspectului provine de la victimă.
De asemenea, în urma efectuării expertizei psihiatrice s-a stabilit că tânărul doljean suferă într-adevăr de „tulburare de personalitate de tip impulsiv-exploziv“, însă are discernământul faptelor sale şi îl avea şi în momentul comiterii faptei. În baza acestor probe, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Stelian Călăfăteanu pentru comiterea infracţiunilor de viol urmat de moartea victimei şi violare de domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat de judecători, tânărul poate primi o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu